2009 decemberi babák :) (beszélgetés)
Sziasztok!
Nem tudom, hol fogsz szülni, de ha veled lesz a babád, akkor esélyük sincs a nővéreknek, hogy cumiztassák a kicsit. Másrészt viszont elvileg arról is előre kellene tájékoztatni téged, ha pótlást akarnak adni a babának, amit te meg is tagadhatsz. Azt is lehet kérni, hogy ha muszáj pótlás, mert a baba súlyvesztesége jelentős és nálad még nem indult be a tejtermelés, akkor a csecsemősök segítségével te etesd a babád és ne ők. Nem vagy kötlees elfogadni, hogy cumisüvegből etessék, kérheted, hogy kiskanállal próbálják meg.
A fiamnál kérték az engedélyt, hogy tápszert adhassanak neki, ugyan cumisüvegből próbálkoztak, de ott voltam. 2 perc múlva mindent vissza is bukott a kicsi. Akkor én közöltem, hogy itt be is fejezhetjük a próbálkozást:) Másnap beindult a tejem, úgyhogy nem is volt gond.
Normális kórházban egyébként csak az orvos kifejezett utasítására adnak tápszert az újszülötteknek. Vizet nagy melegben adhatnak, ha úgy látják, hogy folyadékra van szüksége a babának, de szerintem a hőség decemberben minket nem fog érinteni.
Nálunk egyébként volt olyan kismama, aki kifejezetten kérte, hogy adjanak tápszert a babájának, mert folyamatosan sír. A nővérek megnyugtatták az anyukát, de a baba nem kapott kiegészítést és nem volt gond belőle:)
Lehet, hogy változna a helyzet, de legfeljebb átmenetileg. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom. Meg persze kirúghatják, de nem hiszem, hogy véletlenül van ott még mindig ezzel a sítlussal.
Nem tudom, szerintem én táppénzen leszek. Legalábbis nekem ezt javasolta a tb ügyintéző.
Hát.. nem sokon múlt,hogy megkérdezzem tőle,hogy segítsek-e kitölteni:D A dokinak még nem panaszkodtam miatta,de ha újra előfordul biztos,hogy megteszem. A férjem nagyon írni akar egy panasz levelet az igazgató főorvosnak,természetesen a hölgyike nevével konkrétan,kiváncsi lennék mi változna.
Viszont kérdezett olyat,hogy mit szeretnék..
Végig táppénzen lenni,vagy az utolsó hónapban kivenni a szülési szabadságból 4 hetet? Mert már lehet választani állítólag..
Tudtok erről valamit? Melyiket érdemes választani inkább?
Elhiszem. :) De úgyis mentek majd később is.
Azt megkérdezhetem, hogy mennyibe került?
Nekem nem az orvossal van bajom,mint nőgyógyász messze nagyon jó,évek óta hozzá járok,imádom.. csak sajnos az a baj,hogy már nem vállal szülést..:(
A aszisztensel van baj,mindig mindenki morgolódva jön ki tőle,sanjos "túl okos" és mindenkibe beleköt,mindenkihez van pár "kedves" szava... Csak azt nem értem,hogy még nem volt senki aki nekiessen úgy rendesen. Mondta a váróban egy kis hölgy,hogy vele is nagyon bunkó volt,egyszer jól helyretette,akkor normális volt vele egy darabig.. Na,ezt most megkapta a férjemtől is:)))
de igen az volt
hát legközelebb csak később mennék, de már ezt is alig vártuk :)
Most már jól vagy, ugye? Biztosan a szalagok nyúlnak, vagy a medencéd tágul.
Cumi ügyben nekem egyetlen fenntartásom van: a kórházban a csecsemősök biztosan abból etetik/itatják a babákat. Nem szoknak rá?
Dühítő lehetett nagyon, Te is jó helyre jársz orvoshoz... Az előző háziorvosomnál nekem is mindig nagyon sokat kellett várnom, mert hatalmas volt a körzete, és rengeteg betege volt. Volt úgy, hogy frissen műtve ültem órákat a fertőző betegek között.
Azóta dokit váltottam. Lehet, hogy kevesebb a tapasztalata, mert még fiatal, de nem nagy a körzet, eddig 10 percnél többet soha nem kellett várnom, ráadásul nagyon segítőkész. Örülök, hogy váltottam. Nem tudom, hogy Nálatok van-e erre lehetőség, de ha megteheted, akkor keress másik rendelőt.
Köszönjük. :)
És eddig úgy tudtam, hogy a 20. és 24. hét között érdemes menni, aztán felvilágosítottak, hogy jobb később. Én szeptember elején szeretnék menni, akkor 25-26 hetesek leszünk.
Nem tudom, én még nem szedtem, de Drnéni írta, hogy ő azzal próbálkozik, és neki bevált. Írj neki provot, és kérdezd meg.
Mi ma nagyon jól aludtunk, mondjuk magamhoz képest későn feküdtem le, mert színházban voltunk. Nálam most az a legújabb, hogy egyszer alszom egy felsőben, utána dobhatom a mosógépbe, mert reggelre tejfoltos lesz. Közben "bújkálok" a férjem elől, mert őt ez még frusztrálja.
Szia
Köszi a gratulációt
A 4d attól függ mit szeretnél látni, hogy ficánka, vagy azt hogy hogy néz ki a baba?
Ilyenkor még nagyon vékony szinte nem látszik még az arcvonása, de megtudják nézni, hogy minden rendben van vele.
A doki a 30 héttől 35. ig ajánlotta, hogy menjünk megnézni a kicsit, ha szeretnénk látni a kis pofiját.
Sziasztok!
Szombaton nagyon megijedtem. Készültem a lányom Anna napi bulijára, és épp mire mindennek a végére értem, szinte elviselhetetlenül elkezdett nyilallni a hasam aljába. Sírtam, azt hittem itt a vég.Alig tudtam felállni. Nehezen szűnt meg a fájdalom, akkor is fájt, ha léptem. Úgyhogy a vendégeket már a párom fogadta, én leültem a teraszon. A fájdalom csak estére szűnt meg teljesen. De nagyon megijedtem.
Ez a 3. terhesség számomra így is nehezebb az előző kettőnél. De nem baj! Kicsikémért mindent!
A cumizásról: én egyik lányomnak sem adtam m cumit, sem cumisüveget. TUDATOSAN. Tracy Hogg könyvéből egy mondat nagyon megmaradt bennem: "ÚGY KEZD EL, AHOGY FOLYTATNI SZERETNÉD!" És ezt értheted bármire. Olya is hllottam, aki azt mondta, hogy az ő babája tuti cumizós lesz, mert mr 5-6 naposan kérte a cumit. Kérte? Honnan tudta, hogy ilyen van? Jó, persze ez is csak szélsőség.
Szóval, én nem vagyok cumipárti. Mindkét lányom 5 hónapos korától ült, attól fogva a közös étkezésekkor is velünk volt az asztalnál. Pohárból ittak, isznak. Igaz, nekem nem kellett tápszer pótlás. De Dórának nem okoz problémát a falkon, a szívószál vagy a pohár. Ugyanígy a kanál és a villa használatának elsajátítása is ment, mint a karikacsapás. Én nem estem kétségbe attól, hogy összekeni a ruháját. Majd lecseréljük.
Most 17 hónapos, és nagyon ügyes. Több ismerősöm ilyen idős korban kezdte eldugdosni a gyerek elől a cumit, amit ordítások közepette mégis visszaadott. Tehát, kellemetlen helyzetbe sodorja vele a gyereket. + Megjutalmazza a hisztit, ami hosszú távon nem biztos, hogy előnyös.
Persze, ez csak az én véleményem.
:)))
Azt hiszem ma is tanultam valamit! :)
Sziasztok!
:)))
Az én fiam soha nem fogadta el a cumit. Cumisüvegből is csak 5 és 1/2 hónaposan tanult meg inni, amikor tápszerrel kellett kiegészítenünk. Cumi továbbra sincs, cumisüveg pedig csak az esti és a reggeli kakaójához van. Napközben pohárból iszik.
Sziasztok lányok!
Hát ma rendesen megjártam..
Mentem a dokihoz táppénzes lapért.. odaértünk 10,30-ra.. előttem már mindenki bement,még az is aki utánam érkezett,aztán ujra megtelt a váró és még azok is bementek.. holott az aszisztensnő tudta,hogy ottvagyok,és hogy csak azért a papírért.
Délben kidugta az orrát és kijelentette,hogy mivel nem telefonáltam neki 2 héttel korábban,hogy jövök,várni kell,mert ő nem ér rá kitölteni a lapomat. Oké,vártunk még,bár a férjem már sík ideg volt.
1 órakkor még mindig ott ültünk,mikor a férjem már aztmondta,ha kinéz az ajtón a nő kirángatja..
Fél kettőkor megint szólított valakit,mire a férjem odaszólt neki,hogy ez már tűrhetetlen amit csinál.. itt várunk már órák óta,aki most érkezett az is bement,és tuti direkt csinálja...
Na erre csak hápogott a szipirtyó,és aztmondta,h ő próbálja csinálni a táppénzes lapomat... pfffff
Fél óra múlva behívott,a lapomon még egy sor se volt,sőt akkor vette ki a fiókból..!!
Újabb 20 percbe került mire megcsinálta,de akkor is úgy hogy már diktáltam a nevemet,címemet,taj számomat... És ez a nő itt dolgozik évek óta... Szerintem a vérnyomásom 200 felett volt,a férjeméről nem is beszélve,azthittem felrobbanunk mindketten a méregtől..
Gratulálok Petra és Fiamette a jó uh-khoz.
Lányok, melyik héten/hetekben érdemes 4dre menni, hogy a baba még ne legyen túl nagy, de azért túl pici sem?
mi a neve a bogyesznak?
Én is gratulálok! A többieknek is! Nagyon ügyik vagyunk, nomeg a babák is persze!
Tudom sajnos, hogy az éjjelek még csak most kezdenek majd egyre rosszabbak lenni, de egy hét után már pozitívan fogom fel, és úgy döntöttem, ennyit megér:DDDDDDDDD Majd ha megszületik, apának is lehet vele dolga, addig csak én "szórakoztatom" babucit éjjelente:DDDD
Sziasztok csajok!
Megjottunk a 4 D rol, a kicsi annyira aktiv volt, hogy alig lehetett elcsipni egy kepre.
Jol van a kis dragam lanynak mondtak itt is.
Apa segit feltenni videot majd ugyhogy hamarosan lathato lesz a naplomban.
Gratulálok! Mi tegnap voltunk, hihetetlen. :)
A füleddel mi történik alvás közben??? Szerintem a nyújtózkodással és a haspréssel ne foglalkozz, úgysem tudsz ellenük mit tenni. Az viszont nem jó, ha felébredtek rájuk. És még bíztatni sem tudlak, hogy lesz ez jobb. Próbáld ki a homeo bogyót, nekem azok mindig segítenek.
Azért az jó, hogy enyhült a görcs. Végül említetted a dokinak?
Alvás... Nekem még megy, de ha az oldalamon vagyok, akkor elzsibbad a csípőm, ha a hasamon, akkor szétrúg a gyermek.
Szió! Már aznap este nem fájt (kb két napja volt talán ez). Most volt két szupi éjszakánk, azt persze már nem mondom, hoyg amúgy nem megy nekem az oldalt alvás, szóval nem sokat alszunk:D A görcsölés elmúlt szerencsére, még tegnap este kicsit volt, de az már semmi. Cuki a babó, rúgdos egész éjjel. Alszik valamikor egyáltalán?:D
Ti jól vagytok??
Huh, hát akkor mostmár nem mondhatom, hogy nem hallottam ilyenről. :)
Drukkolok,hogy sikerüljön!
Nem tudod,h ol lehet kapni cumisüveg csepektetőt?