2009 decemberi babák :) (beszélgetés)
Köszönöm a segítségedet.
Szerencsére férjnél még nem voltam, úgyhogy ezzel nem lesz gond.
Szerintem minél előbb elintézem, hogy legyen meg. A szülés dátumát pedig úgyse tudják napra pontosan megmondani.:-) Úgyhogy szerintem Te is minél előbb menj el a pároddal. Nem jó az ilyet elhúzni, azért is kérdeztem meg tőletek, hogy ez hogy működik.
Na ezen én is nagyon gondolkodom,megvan már a babakocsink,de itt Pesten azzal közlekedni katasztrófa.
Amit én nagyon ajánlanék mindenkinek előre beszerezni, az viszont a hordozókendő. Itt a portálon is van "irodalma" cikk és fórum formájában is. Budapestieknek kötelező darab, babakocsival úgyse lehet közlekedni. De mindeninek igazi áldás, és minél korábban beleszokik a baba, annál jobb. Persze császár után közvetlenül annyira nem ajánlott...
Hát én még ilyen marhaságot nem is hallottam. Bár értem, miért csinálják: nehogy valaki az előző/elvált férje nevére anyakönyveztesse a gyereket. Bár az úgyis érvénytelen lenne. Nálunk szerencsére nem kekeckednek.
Mellszívó: én nem vennék előre. Sokan (pl. 3 barátnőm) megvették, és aztán egyszer sem használták. Én is csak akkor, amikor kórházba kerültem, hogy meg tudjam menteni a tejtermelést, amíg nem szoptathattam.
Bármikor el lehet szalajtani érte apát, ha mégis szükség van rá.
Szerintem a folyás miatt ne nagyon aggódjatok zárt méhszáj mellett. Azért tűnhet kétfélének, mert a bugyi vagy betét anyagán különböző sebességgel itatódnak fel a különböző komponensek, tehát egy idő után úgy néz ki, mintha kétféle folyás lenne rajta.
Az meg, hogy reggel bőségesebb, természetes: vízszintas helyzetben megáll a hüvelyben, aztán amikor felkelsz, hirteken kifolyik, pláne pisilés hatására. Nekem a lányommal elég erős folyásom volt, de seemi gond nem volt belőle. Talán a melegben érdemes napi többször intim mosakodóval lemosni azt a részt, és betétet cserélni, nehogy befertőződjön.
Nem vagy. Nálunk is gáz a helyzet. Igaz, nem a szex miatt, ahhoz mondjuk nekem nincs semmi kedvem ilyen körülmények között, hál' istennek el is vagyok tiltva két hétre. Én végképp nem tudom, mi van az urammal, hisz neki van már egy gyereke, nem olyan nagy újdonság.
Olvastam mondjuk azt is, hogy terhesség alatt lehet vizelettartási problémád is, bár ez szerintem nem vuzelet. a méhszájam zárva, annyira nem aggódom, de mégsem normális...
Már miért kéne? Be kell mutatni az eredetit, azt kész. Legalábbis két és fél éve így volt!
Én már ki is néztem, hogy milyet fogok rendelni. Jó drága első ránézésre, de valójában, ha kiszámolod, hogy mennyi a szobatisztaságig az eldobható, összehasonlíthatatlanul olcsóbb. Ráadásul nem terheli a környezetet, és állítólag a babának is sokkal jobb. Én a szonszédasszonyomnál láttam ilyet először, nekik nagyon bevált. A nagylányomat eldobhatóval pelusoztuk, de most már elhatároztam magam a mosható mellett.
Nem sietik el a dolgokat az biztos:)az enyém még oda sem ért,mire elbirálják stb..talán decemberre kapok valami pénzt is:)
aszem én is pont május 34-től vagyok táppénzen, mire egy hete megkerestek levélben, hoyg hiányzik a munkáltatótol ilyen meg olyan papir. de jó... még egy fillért nem kaptam.
neked is?? basszus. én nem értem ezt:( annyira reménykedek hoyg nem az. de hát látom az egyértelmű különbséget a foylás meg viz közt. szín, állag, stb... dokinak említetted? ja, és nekem elég rapszódikus. mondom ma reggel pl fehérneműt cseréltem emiatt. máskor szinte semmi sem jön egész nap hálisten. remélem, hoyg ha az is, nem okoz gondot, mivel nem nagy mennyiség, és potolja a szervezet gyorsan. :S
Nekem folyásom van, kaptam rá kúpot, de még mindig van, és azt vettem észre, hogy víz is van, amit nem értek...
Tegnap nehéz napom volt,elmentem a tb-hez megtudni idén még kapok táppénz?mivel május 24-én leadtam az első táppénzes papiromat a munkáltatómnál,erre közölték,nem vagyok bejelentve táppénzre,azt hittem guttát kapok,felhivtam a hülye hisztis(sosem birtam)üzletvezető csajszit és kérdőre vontam,erre azt vágta a fejemhez,azt hiszem ezt egy két nap alatt ellehet intézni?papirokat kellett kitőlteni,és másfélhete postázták a papirom a tb felé majdnem 2 honapot rajta ültek,és még ő van felháborodva,tegnap vittem megint a juliusit,és mondtam ha nem tudják elintézni majd én,erre az előbb hivot postára tette:)
Hihetetlen mit meg nem engednek maguknak!
igen, nekem volt, még mindig van... doki azt mondja, a magzatvíz mennyisége normális. oké, de az háromóránként totál megujul... szóval termelődhet ez oda bőven, még ha szivárog akkor is. bocsinem akarok részletekbe belemenni, de pl ma reggel felállok az ágyból és érzem, h na itt jön ki vmi... wc.. megnézem és a folyásnak van szine, nem tök átlátszó. szóval minimálisan de vajszin. ez a cucc körülötte meg vízszínű és állagú. szóval tök elkülönül a kettő. jövő héten veszek olyan magzatvízjelző betétet. 3 db 4ezer. hurrá... neked is vmi ilyen van?
A férfiakot is megviseli a terhesség!:)Párom is néha minden ok nélkül elkezd hisztizni,és a végén nekem mondja,hogy hisztis vagyok mert dolgoznak a hormonjaim,szerintem nekik is!:)de ezeken én csak nevetek,nem huzom fel magam,aztán ő is belássa,hogy hülye volt!:)
Sziasztok!hogy birjátok ezt a nagy meleget?nekem nagyon bedagad a lábam,lassan a papucsokba sem fér bele,védőnő is meg doki is azt mondták korai ez még,de betudható a melegnek is mivel inkább a melegebb napokon dagadok!,de azért figyeljek oda,kerüljem a füszeres kajákat és phentessem sokat.
Sziasztok,
Valakinek volt, ha jól emlékszem, folyása,vagy valami víz.
Írjon nekem légyszi! :)
A megjegyzéshez még szeretnétek esetleg valami extra infót a neveken kívül?
Nem, hagyd csak. Jó a 14. Úgyis változni fog még, fölösleges lenne dolgoznod vele minden alkalommal. Viszont a neveket beírhatnád: Anna vagy Barnabás.
Köszi. :)
Van ilyen. :) Ez most egy teljesen új élethelyzet, majd rendeződnek a dolgok. :)
módosítsam a szülés időpontot, vagy mindegy?
igen, lehet hogy a mai csak egy kiakadós nap, aztán majd megy minden tovább. én megteszek minden tőlem telhetőt, aztán majd meglátjuk:) biztos sok férfi ilyen. csak még sosem vártunk babát, meg tényleg most minden új:)
Az én férjemmel is elég nehéz kommunikálni, de ez azóta így van, hogy megismertem. Néha nagyon közlékeny, néha meg szinte nem is szólunk egymáshoz. Néha kiakadok rajta, de aztán továbblépek, mert tudom, hogy nála ez nem negatív, ő ilyen, és kész. Vízöntő, szeret elvonulni, ha az nem megy, akkor magába fordulni.
Azt Te érzed, hogy a férjednél a jelenlegi állapot változás-e az eddigihez képest. Lehet, hogy ő így dolgozza fel azt, hogy babát vártok. Mondjuk analizálni nem akarom, hiszen nem ismerem a helyzetet és Titeket sem.
hát, nem is tudom pontosan. talán amióta babát várunk. az pontosan az esküvő... vannak tök jó napok, amikor azt hiszem minden jó és szép, aztán jön az átlag hétköznap megint, amikor annyi a közös, hoyg egymás mellett alszunk. mert kb beszélgetni se nagyon sikerül. Nem akarok panaszkodni, de kb már senkinek nem tudom elmondani, így jó veletek megoszatni. Nomeg hátha nem vagyok egyedül:)
Elhiszem, hogy nehezen viseled, egyébként is érzékenyebbek vagyunk, mint normál esetben. Mióta tart ez? Eddig nem írtad, hogy bármi gond lenne.
Semmiképpen ne szégyelld magad!!!
még ennyit megértek. de elég nehezen kezdem viselni. Mindenki ki van virulva, meg happiness, én meg ilyen problémákkal küzdök meg a könnyeimmel, szóval nagyon gáz az egész és szégyenlem is magam, pedig nem nekem kéne. Szóval majd megoldom:)
Az szép név nagyon! Nekem is tetszik:)
Kukit konkrétan láttak már? Vagy még mindig kétes a dolog??
Igen, komoly. Azért mielőtt kikéred, kérdezd meg az önkormányzatot, hogy kell-e, mert hallottam már olyat is, hogy nem kellett kikérni. Engem külön figyelmeztettek, szóval itt tuti kell.
További ajánlott fórumok: