2008 júliusára babát várók (beszélgetés)
Bumbu, akkor szinkron fognövesztés volt tegnap. Emma is. :(
Egyébként a lázcsillapítással kapcsolatban meglepő dolog fedte fel magát a háromnapos láznál. Észrevettem, hogy a Panadol magas láznál alig ér valamit, a Nurofen azért jóval erősebben hatott, viszont mindkét szuszpenzióban lévő cukor hasmenést okozott Emmának. Így inkább a kúpokat adtam. Mikor a doktornőnek ezt mondtam, közölte, hogy ez így van, s 39 feletti láznál igazából az amidazofen tartalmú szerek jók. Ez volt gyerekkorunkban is. A Germicid is ilyen! Csakhogy ezeket csak vényre adják. Nem kicsit lettem mérges, hogy ez csak akkor derült ki, mikor már másodszor voltam ott a lázas gyerekkel. Meg egyáltalán, ezt igazán mondhatnák, hogy ez van, felírják és legyen otthon, ha kell.
Sziasztok!
Koszi a tanacsokat.Az a magyar kup egybollevitte alazat.Vegig aludta az ejszakat.3x felkelltem csekolni alazat.Semmi.Itt olyan vacak ido van.Lassan azert elsetalunk a piacra friss gyumiert.Ki mit csinal a hetvegen.
Jajj tegnap megjott a bor ulogarniturank vegre.Olyan szep es praktius mivel 4szemelyes igy ha extra vendeg jon aludni is lehet rajta.
Lassan karacsony.Mikor ilyen borus ido van mindig karacsonyi hangulatom van.:-)
Sziasztok! Elment a naplózással az időm, csak gyorsan pár dologra reagálok.
Kispárna nálunk sem merült még fel, szerintem egyáltalán nem hiányzik, anélkül szokta meg az alvást, remélem ez még sokáig így is marad. Így a legegészségesebb a gerincnek is....szerintem. Kavics, faágak és egyebek felszedegetése (most a gesztenye a menő), nálunk is van, szinte minden séta lakalmával, a játszótéren meg főleg:-).
Bumbu, ha más baja nincs Davidnek, a láz a fogtól van, nem is csodálkozom, extrán fogzik szegénykém. 38ig én sem szoktam semmit adni. Különböző hatóanyagú lázcsillapítókat lehet kombinálni 4 óránként, persze nem hosszú távon. Jobbulást a kis Davidnek!
Mézet még én sem adtam konkrétan, de kajában elkeverve már evett, ahogy tejet is (pl. palacsintában), semmi baja nem lett tőle. Kis mennyiségben próbáld meg először Móki.
Vuck, én egész terhességem alatt jártam gyógymasszőrhöz, csak a hátamat masszírozta, a pocak környékét messze elkerülte, és a derék részt (ahol nagyobb vérbőséget lehet okozni). Nekem semmi bajom nem lett tőle, mellékhatásként viszont nálam kimaradt a hát és derékfájás. Egyébként már van speckó kismama masszázs is. Szerintem egy gyógymasszőrnek tudnia kell, hol lehet masszírozni egy kismamát. De azért gondold át, ha nem jó szívvel mész, akkor inkább válaszd az úszást, vagy egyéb tornát.
Hát az rögtön jelentkezett szegény kisgyereknél, ne izgulj, de vigyázni kell velük, az biztos...
Nem szerencsés különféle gyogyikat keverni, de a 4 óra eltelte szerintem elég...
sziasztok!!!
Moki:Davidem ma egesznap szolot evett.Most jol megijedtem.Reggel ota lazas szegenyem.Itt csak folyeadek formajaban van fajdalocsillapito.De most este eszembe jutott,hogy van a hutoben Germicid kup.Igy beadtam neki egyet.Most alszik .Szerintetek nem baj, hogy csak 4 ora telt a folyadek es a kup kozott?
Csajok!
Bocs, hogy kicsit offolok.. de amit most hallottam a fókuszban, sokkolt...a Kisfiú szőlőszemet evett, és félre nyelt.. nem krákogott és köhögött, hanem elvesztette az eszméletét...ma agykárosodottként él szegény.. fú de rossz volt látni...
Mézet úgy tudom, lehet már adni, nekem legutóbb a doktornő mondta, hogy bátran.
A párna használata bennem még fel sem vetődött, hason alszik, vagy oldalt, s nem látom, hogy kellene. A pelus elmaradhatatlan nálunk az alváshoz.
Mi is fogzunk, elég durvák az éjszakák, szegénykémnek nagyon fájhat. Eddig a Dologél és a Panadol azért hatott és volt néhány óra alvás. Emma étvágya is kisebb, meg kicsit folyik az orra éjjel, amit szintén a fognövesztéssel kapcsolok össze.
Bumbu!
Ne aggódj, ha fáj nagyon neki akkor nyílván kevesebbet eszik...Gergő is épp most nagyon szenved..próbálj neki valami pépeset adni...ilyenkor szoktam jobban erőltetni a leveseket, krumplipüré és társait...
Sziasztok csajok!!
Remelem nagyjabol mindenki okes.Kismamainknak kitartast.
Vuck:nem szolgaltatja ki magat a sogi.Meg csak az kene.Azt hiszem addig elne.De idegesito lassan egy honapja itt lakik.Ugy nem csinal rosszat csak lusta mint a fold.:)Nem a ferjemre utott az tutko.Az ejjel-napal melozik.
Csajok,
nalunk olyan szinten megy ez a fogzas dolog, hogy Davidem csak eppen annyit eszik, hogy nem szarad ki.14!!! fogunk van es negy mellette jon egyszerre.Ha igy folytatjuk akkor egy-ket het es az egesz fogsor komplett lesz.Masnal is visszaesett a kajcsizas?Normalis ez, hogy ennyire nem eszik?
Szia Móki!:)
Nekünk már van egy ideje kispárnánk, igazából nem tudom honnan ered, mamám adta, azt mondta Trixié volt (Zsófi előtt ő volt a legkisebb a családban, unokatesóm). Ha hasonlítanom kéne egy origy kispárnához, akkor azt mondanám, kiszedték a belének kb felét, így 4-5 cm magas és laza. Azelőtt gyári babaágyneműhöz tartozó kispárna volt (mosható volt a párna és paplan is, nem kellett rá huzat), az egy fél centis szivacs volt, tehát csak tiszteletbeli párnának nevezném...
Szép estét Mindenkinek!
Sok-sok piros pont Lilinek és Vucknak, hogy iylen aktívak! :-)
Hát számomra elképzelhetetlen...még annyira kici Zsófi is..meg ugye nekem végig feküdnöm kéne, ezt nem tehetném meg, úgy érezném, hogy az egyik gyerekemtől elveszek valamit a másik javára. Ha fekszem, akkor Zsófival nem tudok foglalkozni, ha meg nem, akkor a picinek lehet baja. Így leginkább bele sem gondolok.
Ettől persze örülök, hogy másnak jön a ketteske. Legalább lesz játszópajti.
óóó ne viccelj, néha még én is elfelejtem. rettenetesen hangzik, ugye?
marad a torna ,meg a stresszmentesség. :-))
Jajj, bocsánat, ne hari, ez most nem annyira volt a fejemben...
Így marad a gimnasztika, meg a terhestorna is bizi jó... meg szerintem a kismamauszi is jót tenne...