Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2008. Januárban született babák fórum

2008. Januárban született babák (beszélgetés)

3820. Lujza28 (válaszként erre: 3818. - VTünde)
2009. jan. 5. 09:50

Én írtam, hogy még nem tudom!:)

De nagyon valószínű, hogy most a kari ajándékok után annyi játék van hogy csuda, most ruhát fog kapni! A torta még mindig homály!

Nórinak 18.-án lesz ugye?

Igen egyforma a kanapénk!:)) Nekünk ez a srácok szobájában van, és nem sarok, csak egy kihúzható része van, de a huzat egyforma!

3819. Lujza28 (válaszként erre: 3816. - 5ec76988e4)
2009. jan. 5. 09:47

Én is magán dokihoz járok, ott mondjuk nem annyi egy tömés, olcsóbb, de nem is az a legnagyobb bajom, hanem hogy ISZONYATOSAN FÉLEK A FOGORVOSTÓL!

Ne nevessetek ki érte, de egyszerűen rettegek! Inkább a szülés, és ezt komolyan mondom!!

3818. VTünde
2009. jan. 5. 09:45
Nem írtak nekem sokan, hogy mi lesz a szülinapi aji és torta:(
3817. Lujza28 (válaszként erre: 3791. - Mandula71)
2009. jan. 5. 09:44

ÁÁá, nem hiszem hogy szeretnék még, de aztán lehet, hogy pár év múlva megváltozik a véleményem!

Ja, így már értem a dolgot! De ahogy Norbival sikerült a terhesség, ugyan úgy összejöhet a második baba! Én mindenesetre szorítok neked!:))

3816. 5ec76988e4 (válaszként erre: 3814. - Lujza28)
2009. jan. 5. 09:44
Jaj!Nekem is kéne fogorvoshoz mennem, de nem igazán van rá keretem!Kéne egy két tömés!10000 ft egy tömés!áááááááá!Most inkább a vitaminokra költöm!:-)A fülfájásra ESZMÉLETLEN JÓ A KÖVIRÓZSA OLAJ!!!!CSODASZER RÁ!!!!
2009. jan. 5. 09:42

Hát lányok!Megállapitom ROHADT EGY VILÁGBAN ÉLÜNK!!!!!!A kényszer miatt muszáj beadnunk a babukáinkat bölcsibe ,pedig oan picik és törékenyek akkor még!Istenem!!:-((

Vancsi reggel szépen kiverte a dilit megint!Minden reggel az öltözéssel van a baj!Elmondom neki 55 -ször:"ÖLTÖZZÉL KISLÁNYOM!"És egyik fülén be a másikon meg ki!Nálunk az utca végén van az ovi kb.200méter, Apa meg kb.400 méterre dolgozik az otthonunktól, és a 8 órási kávészünetébe hazajön kocsival és leviszi a Vancsit.És ugye időbe kell készülödnie hogy 8 ra kész legyen,. de akkor jön a "pisilnem kell"Kakilnom kell, "Fája hasam," éhes vagyok "szomjas vagyok "és még sorolhatnám, csak huzza az időt, amig ugy rá nem kiabálok hogy 2 perc alatt felöltözik!Szóval ma ugy volt elhozom ebéd után az oviból,de mivel ilyen jól viselkedett megmondtam neki Én nem hozom el kajci után az tuti!!Kis piszok!Én csináljak meg neki mindent ő meg letojja amit kérek!Hát nem!!Muszáj, mert nem fogad szót, mi lesz még később!Holnap majd szépen öltözik reggel az tuti!Tapasztaltam már!!:-))))

3814. Lujza28
2009. jan. 5. 09:39

Sziasztok!

Túl vagyok az éjszakán! Valamivel jobb a helyzet, valószínüleg a gyógyszer hatott, legalább a fülem nem fáj most! De a fogam még mindig!

Elvittem a srácokat suliba-oviba, olyan fura most hogy csak Máté van itthon!

Bölcsi témához nem tudok mit hozzászólni, mi nem jártunk.

3813. 5ec76988e4 (válaszként erre: 3809. - VTünde)
2009. jan. 5. 09:34
Köszönjük szépen!!!
3812. VTünde
2009. jan. 5. 09:09

Sziasztok!

Bölcsiről: én már sajna beírattam Nórit, muszáj volt, mert a GYED-ből is éppen meg tudunk élni és a jelenlegi anyagi helyzetünkben a GYES-ből esélyünk sem lenne, nem kellett semmit kitöltenem és nekem is az volt a problémám h januári és akkor mikortól??Azt mondta a vezető h 2009 októbere körül elkezdhetjük beszoktatni és majd ha januárban sikerül elkezdenem dolgozni akkor már nem lesz gond.De hátha addig történik vmi csoda és nem kell járnia, nem tudom hogy élném túl!!!

Teri hol laktok? Gödöllőről írtál, mi Fóton:)

2009. jan. 5. 09:00

Nekem a bölcsivel kapcsoltaban az a problémám, hogy nem tudom hogy mivel Mesi januári, hogy évközbe beveszik-e a gyereket, vagy azt mondják hogy csak szeptembertől. :S

Egyébként én is befogom most iratni, aztán meglátjuk hogy 1 év múlva hogy leszünk anyagilag hogy változik a férjem munkája körüli dolgok, mert ha megtudjuk oldani hogy itthon lehessek én nem mennék vissza 3 éves kora előtt dolgozni.

Engem nagyon megviselt Csoni oviba kerülése, és úgy érzem nem vagyok rá felkészülve hogy Mesitől ennyire hamar elszakadjak.

3810. 7934d1ac97 (válaszként erre: 3807. - Mandula71)
2009. jan. 5. 08:57

Szia!

Na nálunk ez úgy volt, mikor Csonit szerettem volna bölcsibe vinni, 2 éves kora után (ő augusztusi és szeptemberbe vittem volna, ha nem jött volna Mesike :D) És a beiratásnál még nem tudtuk hogy jönni fog, mert ha jól emlékszem kb. február-március körül lehetett mikor bementem a bölcsibe, és vezetővel beszéltem. Ő sok mindent elmondott a bölcsivel kapcsolatba nagyon kedves volt egyéb tanácsokkal is ellátott. Felírta az adatainkat egy füzetbe.

Aztán adott egy papírt, amit ki kellett tölteni a saját adatainkkal, a férjemnek is alá kellett írnia, és a főnökömhöz is be kellett vinni, hogy igen én vissza megyek dolgozni. Aztán ha jól emlékszem még a gyerekorvoshoz is be kellett vinni, aláíratni (hogy miért azt már nem tudom) és utánna vissza kellett vinni a bölcsibe.

Majd június körül a helyi testület döntött hogy kit vesznek fel a bölcsibe és kit nem a helyhiány miatt.

Aztán vártuk az értesítőt, Csonit fel is vették, de aztán én irattam ki augusztusba, mert nem láttam értelmét hogy járjon az ősszel bölcsibe és aztán meg kiadják nekem ha megszülök és itthon vagyok a kistesóval. Így végül Csoni csak az oviba kezdett el járni az ősszel, annyi különbség volt az oviba iratással hogy ide nem kellett ezt a papírt mindenkivel kitöltetni, de itt is a helyi testület és az óvoda vezetőség döntött hogy kit vesznek fel. Itt is a helyhiány miatt. :(

Remélem tudtam segíteni.

3809. VTünde
2009. jan. 5. 08:55
Ricsi boldog szülinapot!!!!!!!!!
3808. Mandula71 (válaszként erre: 3803. - 5ec76988e4)
2009. jan. 4. 22:43

Igen, Norbi tegnap volt 1 éves. Neked is nagyon szépen köszönjük a jókívánságokat!

Egyébként meg ne aggódj, én sem szoktam/tudok mindig mindent visszaolvasni:)

3807. Mandula71 (válaszként erre: 3801. - 5ec76988e4)
2009. jan. 4. 22:42
Pont emiatt a közel 1 éves várakozás miatt kérdeztem, hogy hogy működik a dolog? Mindenféleképpen beírtaom valahova, aztán ha menet közben valami történik, még mindig ráérek visszamondani.
3806. Mandula71 (válaszként erre: 3799. - 9bbb5bd983)
2009. jan. 4. 22:39

Nálunk nem tudom, hogy van:) Illetve itt a faluban nincs bölcsi, legközelebb a kb. 15 km-re lévő kisvárosban van. Azt tudom, hogy egy ismerős júniusban ment be, szeptembertől ment vissza dolgozni, simán felvették a kislányát. Csakhogy nekem ez a kisváros nem jó megoldás. Mindketten Pestre járunk dolgozni, együtt megyünk reggel kocsival. Ideális az lenne, ha a munkahelyem közelében sikerülne Norbit bölcsibe adni, mert akkor reggel 1/2 8 körül vinném be, a párom közben tovább mehetne a saját munkahelyére. Így mindketten beérnénk 8-ra. Délután pedig tudnék időben menni a kicsiért. Ha nem sikerül a pesti bölcsi, akkor passz, hogy mi lesz. Az egy dolog, hoyg ha Gödöllőre vinnénk, korábban kellene kelni. Minden reggelünk kész rohanás lenne. És zűrös a délután is, mert legjobb esetben is csak 5 körül tudnék érte menni. Azt meg sokallom reggel kb. 1/2 7-től:( Vagy csak 6 órában megyek vissza, rohanok, mint egy őrült, metrózok, buszozok, és már 4 körül oda is érnék érte. De úgy akkor még BKV, meg volán bérlet. Nem éri meg.

Igen, gondolkodunk a bölcsin, bár csak kb. 1 év múlva vinném. Mert GYES-ből azért nem lehet megélni. Szóval ha sikerül Pesten, akkor jó, ha nem, akkor fogalmam sincs, hogy mi lesz. Ráadásul ugyanez lesz az ovival is. Mert ovi ugyan van itt a faluban, de mégsem kérhetem meg az ismerősöket, hogy valaki mindennap hozza el a gyereket délután, mert nem érek haza 5-ig. És reggel 6-1/4 7-től lenne bent. Úgyhogy azt hiszem, arra is pesti megoldást kell majd találni. Még mindig egyszerűbb a gyereknek velünk kocsikáznia, minthogy mindennap más menjen érte. Szinte nem is látnám a gyerekemet:(((

Szóval az érdekelt, hogy akkor tulajdonképpen a kinézett bölcsit hívjam fel és beszéljek meg időpontot a vezetővel egy személyes találkozóhoz? Vagy hogy kell-e valamilyen papírt vinni a beíratáshoz, jelentkezéshez?

2009. jan. 4. 22:29
Szép jó éjszakát nektek!!!
2009. jan. 4. 22:29
NÉHA ELVESZTEM A FONALAT, NEM TUDOK SOKSZOR VISSZAOLVASNI, EZ AZÉRT VAN.BOCSI ÉRTE!!!
3803. 5ec76988e4 (válaszként erre: 3798. - Mandula71)
2009. jan. 4. 22:25
A babukád tegnap volt 1 éves?Most néztem a képeidet!Utolag is NAGYON BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KIVÁNOK NEKI NAGYON SOK SZERETETTEL!!!ILDI
2009. jan. 4. 22:21

Nálunk is amugy igy van a beiratás!De azerintem ha akarod hogy járjon, bár ez hülye mondat volt, ki akarná?!?!?Csak muszáj!Na szóval szerintem idén irasd be hogy jövöre mehessen 2 évesen.Bár itt nálunk már másfél évesen be lehet tenni őket!.....szegények.....!!!Én amugy nem szeretem ovit se!!!Oan nagyon hamar kiröppenek a szárnya

ink alol, nem???

3801. 5ec76988e4 (válaszként erre: 3800. - 9bbb5bd983)
2009. jan. 4. 22:16

Nagyon jol átvészelte Vancsika!

Holnap már megy oviba sajnos!Nagyon fog hiányozni!Nálunk is 1 évvel előtte be kell iratni a bölcsibe a lurkókat!Én is gondolkodtam rajta de már nem is tudom............!Majd meglátjuk!Menek alukálni, mert mindjárt kienek a szemeim!Már mindenki alukál!Sok puszi nektek és mégegyszer nagyon köszönöm a jókivánságokat!!!!Ildi

3800. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 3797. - 5ec76988e4)
2009. jan. 4. 21:27
Mi újság van a bárányhimlővel?
3799. 9bbb5bd983 (válaszként erre: 3798. - Mandula71)
2009. jan. 4. 21:27
Vagyok. Röviden: Bemész a bölcsődébe a vezetővel beszélni, ő elmondja a feltételeket, mindent, amit tudni kell a bölcsiről, a beszoktatásról... Nem tudom, nálatok hogy van, de Csabán teltház van a bölcsődékben. Időben be kell iratkozni. Ha valami konkrét dolog érdekel írok még, de a vezető elmond mindent. (Elvileg) Gondolkodsz a bölcsin?
3798. Mandula71
2009. jan. 4. 21:23

Sziasztok!

Van még itt valaki? Hogyan működik a bölcsibe való beíratás? ajacska?????

2009. jan. 4. 21:19
JAJ ISTENEM!!!ANNIYRA ARANYOSAK VAGYTOK !!!!NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNJÜK!!!!TÖKRE MEGHATÓDTAM!!!!KÖSZÖNJÜK SZÉPEN!!!!!SOK PUSZI NEKTEK!!!!!ILDIÉK
3796. veroosh81
2009. jan. 4. 21:14

Ricsinek:

"Mikor kigyúlnak a fények,

pajkos tündérek zenélnek.

Huncut mosollyal egy Rád kacsint,

kicsi kendőből csillámot hint,

így adja át üzenetemet:

Boldog szülinapot Neked!"

2009. jan. 4. 20:58

Ricsikének kívánok nagyon boldog 1. születésnapot, hosszú, boldog, egészséges életet, és üzenem neki, hogy nagyon vigyázzon az Anyukájára!

♥♥♥♥♥♥

Vera

2009. jan. 4. 20:11

Drága Ricsike! :)

Csillagfényes álmaid váljanak valóra!

Legyen ünnep lelkednek minden nap és óra!

Kerülje a bánat örökre el házad!

Érjen annyi boldogság mit ember csak kívánhat! Boldog születésnapot kívánok!

Edit, Mesi és Csongor

3793. 7934d1ac97 (válaszként erre: 3792. - Lujza28)
2009. jan. 4. 20:06
Jaj istenem te szegény!! Nem tudsz azért holnap valakihez elmenni fogdokihoz??? Kitartást neked, remélem a gyógyszerek használnak!! :)
3792. Lujza28
2009. jan. 4. 19:34

Sziasztok csajok!

Most csak egy percem van, nem tudom jövök e ma?!

Pocsék éjszakám volt, végre Máté egész éjjel aludt, tudtam volna pihenni, erre napok óta éreztem a fülemnél hogy érzékeny, mondom de jó, talán a nátha.. na az éjjel bedurrant a fogam!

Még hajnali 4 kor az órát néztem sírva, bevettem az összes fájdalomcsillapítót amit itthon találtam, (2 nurofen tabletta volt csak) és egész éjjel a dologéllel kenegettem az inemet, akkor 5 percre nem lüktetett, aztán megint! Most az egész jobb felem fáj, a fülem, nyakam, zsibbadt már az arcom, úgyhogy kész vagyok!

Szereztem be donalgint is, délelőtt egyet bevettem, fél óra nyugi volt, de aztán újra kezdte. Éjjelre veszek megint be, de nem tudom milyen éjszakám lesz, és a fogorvosom csak kedden rendel!:((

Azért nektek remélem szép napotok volt!!

JA!! ÉS RICSIKÉNEK BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNOK!!!:))

3791. Mandula71 (válaszként erre: 3785. - Lujza28)
2009. jan. 4. 13:36

Ahol elfér 3, ott elfér a negyedik is:DDD

Az exférjemmel 7 évig voltunk házasok, mindkettőnknél volt gond, ezért nem született gyerekünk. A mostani párommal 11 éve vagyunk együtt, ezalatt volt két vetélésem, a páromnak egy komoly tüdőműtétje, Norbi ezek után jött össze. Véletlenül. Vagy legalábbis nem tervezetten, mert már lemondtam arról, hogy valaha lesz gyerekem. Persze nem védekeztünk, de ennyi év után fel sem merült bennem, hogy összejön a baba. Szóval azért közel 18 év alatt védekezés nélkül, és mindössze egy gyermekem van. A páromnak van egy nevelt lánya, meg egy a volt élettársától. Én az idén töltöm be a 38-at, párom a 47-et, nem vagyunk már mai gyerekek. És ő egyenlőre elzárkózik még egy babától. Mondjuk valahol megértem, mert most, hogy a lányok már felnőttek, azt hitte, hogy lesz egy kis nyugalma, erre megszületett Norbi:) De nekem azért minden vágyam még egy gyerek:) Úgyhogy bízom a csodában:DDD

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook