2008 februári babák :D (beszélgetés)
Ti szoktatok kemenyitovel suriteni fozeleket?
En kemenyitot eddig csak mazas husokhoz hasznaltam, de most kiprobalnam rantas helyett a cukrom miatt.
De fogalmam sincs mennyi az annyi.
Csak attól az egytől félek, hogy nem vesz fel. Ha meg a telefonban jelzem, hogy mi a pálya, akkor azt mondják, hogy hívjak inkább mentőt.
Amúgy minden rendben volt, nem volt magzatvíz szivárgásod?
Igen a nekem volt is taxis tapasztalatom.
Kb. 21-22. héten a Boráros tér környékén voltam és úgy éreztem,hogy vmi folyik belőlem. Gyorsan bementem egy mosdóba és vmi vízszerűt tapasztaltam.
Nagyon megijedtem,hogy a magzatvíz és hívtam az orvosom! Ő mondta, hogy azonnal menjek be a kórházba,mert ki kell zárni a magzatvízszivárgást!
Így taxiba ültem és irány Zugló. Péntek délután volt és csúcsforgalom! A taxis mindenféle kerülőuton és egyirányu utcákba behajtva (mondván, ha megállítanak a rendőrök akkor ezt megértik)20 perc alatt elvitt a kórházba!
Ha a parodnak rohanni kell, az veszelyes is a dugoban, de foleg, mire odaer, szegeny total kikeszulhet a stressztol. Szoval ha itt az ido, mond neki, hogy minden ok, meg raer, meg csak most kezdodot, vagy valami ilyesmi. A pasik ilyenkor konnyen kikeszulnek:)))
A baratnomnel is pl. a pasi jol tudta, majd 5 perces fajasoknal indulnak a korhazba. Erre mikor a baratnom kozolte hogy mostmar elkezdi merni, mert szerinte fel orasak, a pasi rogton kezdett oltozni, total bepanikolt:))) Aztan meg vagy 6 orat maradtak otthon.
A Bajcsy-ban fogok szülni. Szuper jól felszerelt. Van honlapjuk, érdemes megnézni, hogy néznek ki a szülőszobák.
Az ultrahang alapján mondják meg, a méret alapján.
Mikor először észrevettem, hogy terhes vagyok akkor lehettem kb. 2-3 hetes.
A múltkor mutatták a tv-ben, hogy melyik kerületben, mennyi mentő van. Én keresztúri vagyok, ide 1 db-ot jeleztek. Szóval lehet, hogy a párom buda másik feléről hamarabb ideérne, mint az az 1 db mentő. Betegszállító nem tudom, hogy van-e. Illetve, hogy egy vajúdó kismamát síma betegszállító szállíthat-e. De szerintem azzal sem lennék beljebb.
Szerintem ha taxis meglátja, hogy vajúdó kismama, biztos sietni fog, nehogy a kárpitját összekenjem.
Ez érdekes. Akkor Neked az ultrahang alapján adták meg a szülés időpontját?
Nekem az UH szerint február 17. :)
Melyik kórházat választottad?
A szülésznő azt mondta, hogy ha elfolyt a magzatvíz 1 órán belül be kell érni. Ha 5 percesek a fájások szintén.
A kórház nincs messze, csak a párom dolgozik nagyon messze. Így nem tudom, hogy hogyan fogok 1 órán belül beérni, főleg ha csúcsidőben jön rám, mikor nagy a dugó a városban.
Egyik közeli kismama ismerősöm, azt mondta ma, hogy ha ilyen gondom van szóljak nekik. Az Ő párja negyed óra alatt otthon van, és be tud vinni.
Hát majd kiderül.
Zsandrea: Most néztem az adatlapod, hogy neked is már csak 19 nap van hátra! Nekem is pont annyi!
Te is 19-re vagy kiírva?! Hol is fogsz szülni?
Ti mikor kezdtetek el felni a szulestol? Vagy sosem ereztetek, azt a "ooo en nem felek egyaltaltalan"-t?
Csak hogy tudjam mire szamitsak:))
Egyébként már egyre kevésbé félek a szüléstől, inkább már szeretnék mihamarabb túl lenni rajta.
Végülis már bármikor jöhet, márcsak 3 hét!!
Ha belegondolok,hogy milyen hamar eltelt az idő mondjuk szilveszter óta és már annyi sincs hátra! :))
Ha ezzel neked segithet, akkor meg a ver elott tenyleg bent lehet, egyebkent is akkor segithet a legtobbet. Megertem hogy nem akarod eroltetni, de azert tudasd vele, hogy sokat segitene. Mar ha te akarod hogy ott legyen. Messze laktok a korhaztol?
Ha kozel, akkor maradj otthon minel tovabb, az is sokat szamit. Ulhetsz a kadban stb.
Én is hasonlóan érzek, igaz nekem bent lesz a párom, de tartok attól is, hogy nehogy átmenjen a túloldalra! Szigorúan megkötöttem,hogy csak a fejemnél lehet, nem szeretném, hogy esetleg megundorodjon tőlem.
Mindenáron kamerázni akart, na ezt sem szeretném! A szülés után bármikor, de szülés közben!! Én nem szeretném, hogy meg legyen örökítve ahogy szenvedek.
Nem bírja a véres dolgokat. A minap elvégtam az újam, elkezdett vérezni, és mikor meglátta, majdnem rosszul lett. Bár pár napja azt mondta, hogy lehet, hogy mégis bejön, csak a végén kimegy.
Szóval kíváncsi leszek. Mindenesetre erőltetni nem akarom. Majd ha úgy érzi bejön, ha nem akkor kint marad.
Az a baj, hogy ameddig igy erzel, hogy nem akarod hogy igy lassanak, addig nem tudod elengedni magad, es pont ez okoz hosszadalmas es fajdalmasabb vajudast.
Nagyon fontos, hogy biztonsagban erezd magad a korulotted levokkel, es megbizz bennuk. Muszaj ellazulni tudni, ott nincs helye azon gondolkodni, hogy vajon mit gondolnak masok. Gondolj arra, hogy ez a te kulonleges napod, es ami tortenik szazszor fontosabb mindennel. Mas nem is szamit, ne engedd hogy elvonjak a figyelmed, vagy hogy kiszolgaltatva erezd magad. Ez a te elmenyed, a te tested, te erzed hogy mi megy vegbe, es ok csak segiteni vannak ott, erted es a piciert. Semmi tobb szerepuk nincsen.
A parod miert nem lesz veled?
A palastfu serkenti az anyagcseret.
A méh erősítése:
• 50g málnalevél tea
• 10g palástfű
• 20g fahéj
Fogyasztáskor tegyünk hozza friss gyömbért, és mezzel izésítsük.