2008 februári babák :D (beszélgetés)
koszi az infokat!
a dm-es hipallergen? hadd kotozkodjak egy kicsit.....
tejpep: remelem tud szerezni a sogornom Pesten hipoallergen tejpepet es akkor ez lessz nalunk majd a vacsi, mikor mar haromszor kap szilard kajat. ugy ertettem csak receptre kaphato???
itt nalunk nem nagy a valasztek sajna....remelem jovoheten eljutok egy dm-ig mateszalkan(vajon lessz ott valasztek?:( ) es akkor majd korulnezek ott is.
nalunk meg napi otszor cici van, u.h. nem eroltetem nagyon a kajakat.
anyatej fedez is mindent ha még szopik, de az én fiam elkezdett enni és attól kezdve no cici, nincs is már tejem .6 hónapig szoptattam, ennyi volt.
6 hónap után kell a vas, mert az anyatej sem tartalmazza olyan mértékben mint az elején
Más: Dorci ma cseszik enni.???
- nem éhes, nem ízlik neki????
Nem tudom mi van, a naplómban benne van a mennyiség, buríthatom ki a jó kis husis kaját!:(
irgum-burgum
szerintem se kell idegeskedni ezen. valoszinu mire a gyerekeink fogjak a sajat gyerkoceiket hozzataplalni, mar mashol fog tartani az orvostudomany, mas elvek lesznek, es majd neznek rank mint az a bizonyos bornyu az ujkapura, hogy mi miket adtunk nekik enni.
egyebkent engem erdekel minden velemeny, elv stb. mindent atragok vegiggondolok, oszt eldontom, hogy mit mikor hogyan.
Na látod, amit leírtál az anyatejjel és olajjal kapcsolatban, az is teljesen logikus. Na most akkor mi van?
Vagy arra alapoznak, hogy már a kevesebb anyatej nem fedezi a szükségletet?
Az olaj mennyisége: ha jól tudom 250 ml kajához mondott nekem 1 kávéskanálnyit. ????
Nem tudom, én nem adtam még.
En ezt altalanossagban irtam, a hussal viszont tudod hogy en varok meg, az olaj meg...gondolj bele, 1 evokanal annak a pici gyomornak?
OK., itt van amit a doki mondott: Ebben a korban a babanak az anyatej fedez mindent. Vasbol lehet csak hiany, az is pont a hozzataplalas miatt, mert a szilard kaja megakadalyozza az anyatejben levo pici mennyiseg hatekony felszivodasat. Szoval erre adjak nalunk a vassal dusitott tejpepeket. Ennyi. Az anyatejben rengeteg zsir van, semmi szukseg pluszra.
Ne legyél ideges!:)
Jó, hogy utánanéztél, legalább tudod, Te hogyan fogod csinálni!:)
Egyébként nem az a kérdés a hússal és az olajjal, hogy annyi minden adható, hanem, hogy ami ezekben van másban nincs még (más húsok, tejtermékek, ...) és ha meg kellenek, akkor kéne adni belőle, nem?
Hát ha tényleg kellenek a kicsi szervezetének!
Mert, szerintem ezt még odafönt sem tudják pontosan.
De aggódni szerintem nem kell, sokan felnőttünk már, sokféleképpen etettek minket, aztán mégis itt vagyunk, többé kevésbé egészségesen!:)
No para! Csak pozitívan!
Akarmennyire akartam otthon szulni, nem mertem bevallalni. A lanyom dontott igy.
Pedig nekem semmi bajom a korhazakkal, fel gyerekkoromat ott toltottem, csak pont eletem legszebb par napjat nem akartam. Nem magam miatt, Miatta.
elveettel plvasom! :)
uton van a Stodal, meg egy ora es adhatok belol Csücsinek, Mücsinek, Csücsmücsömnek :))
Az en babam marciusi:DDDD
annak is a vegen, 27.-en szuletett:)
Csak beneztem ide meg a forum indulasakor, es itt ragadtam...