2007 februári gyerkőcők (beszélgetés)
Sziasztok.
Köszi,mi jól vagyunk,csak mostmár egyre jobban izgulok a holnapi all.teszt miatt.Próbálom Jankát is felkésziteni,hogy megint meg fogják szúrni egy kicsit,de már mikor meghallja,elkezd nyafogni.Biztos végig fogja orditani az egészet,de mit csináljunk,muszáj lesz kibirni.Már ettől is tiszta ideg vagyok.
Ti hogy vagytok?Remélem,Dávid nem lázasodott be újra?!
Domi hogy érezte magát ma a bölcsibe?Evett valamit?
Szia!
Az evés miatt ajánlotta. Hátha a többi gyerektől látja és akkor ő is eszik. Azt mondta a bölcsiben két választás szokott lenni. VAgy semmit nem eszik, vagy nagyon jól eszik. A semmi szinte stimmel, elvileg jó evőnek kéne lennie, de biztos nem egyik napról a másikra.
Örülök hogy Dávid jobban van! Remélem mostmár kilábal szegény!
SZia!
Jobban vagytok?
Nekünk a doki nagyon ajánlotta. Nekünk holnap lesz az első nap, hogy ott ebédel. Ajjajj. Nem kicsit félek!!!
Szia. Dávidnak nem megy a hasa de viszont ugye az antibiotikum gombásodást okoz és szerintem azért piros a popsija. Adok neki normaflort is az helyrerakja abélflórákat.
Eddig használt a bepanten, remélem most is fog.
Ti jól vagytok? Janka nem beteg?
Szia. Köszi.
Hát számoltunk, végülis a bölcsibe nem esett vissza semmitől, sőt ott legalább eszik. a pénz az nagy kiesés lenne most nekünk, de majd még meglátom. Dokitól is megkérdezzük hogy ő mit tanácsol.
Szia!
Nagyon sajnálom Szegény Dávidkát! MIllió gyógypuszit küldök, és nagyon gyors gyógyulást.
Nem tudom sajnos hogy így lesz e, ismerős ugyanezt csinálja az ovis fiával.
Nem tudom. Ezt Neked kell tudnod, érezned mi lenne a jobb. GOndold végig Dávid változásait, jó vagy rossz van e több, és számoljatok.
Mást sajnos nem tudok tanácsolni! NAgyon nehéz, az biztos. Nekem is a szívem szakad meg ha a gyerek beteg, annyira kis elesettek.
Szia!
NAgyon nagyon megköszönném, ha majd segítesz. Vérvételből vette a doki ezeket az adatokat. Mert kért az allergia vizsgálatokon kívül sima általános vérvételt is, nem e pl vashiányos.
Igen, ezt valahol én is olvastam, hogy az állandó felsőlégúti betegségekkel mindenek előtt allergia vizsgálatra kell menni, mert az ember nem is gondolná, de nagyon gyakorta ez az első jele.
Az a fura hogy van tej allergiás ismerős, akinek hasmenése volt, és fogyott. Doki mondta ezt a székrekedést.
Most is már 2 hete folyik az orra. Alvásnál bedugul, de nem köhög, nem tüsszög, csak folyik. Szerintem ez is attól van. DE ha hétfőn sincs eredmény tuti kiakadok.
Ti jól vagytok?
Szia.Szegény Dávidka,még jó,hogy időben elvitted!
Jankának meg mindig a hasa ment az antibiotikumtól,még szerencse,hogy eddig nem sűrűn kellett kapjon(gyorsan le is kopogom).Nekünk a bepanthen nem vált be piros popsira.Nektek használ?Nálunk az a kenőcs volt a legjobb,amit gyógyszertárban kevernek.
Jobbulást!
Sziasztok. Hát már megint a szokásos hírrel jöövk. Dávid éjjel ismét belázasodott, köhögött, reggel irány az ügyelet. Elmondtam a négy hét történetét az ügyeletes doktornőnek, aki nagyon kedves volt, mondta hogy időben vittem a Dávdiot mert ha várok hétfőig valószínű hogy már tüdőgyulladása lenne. Kapott ismét antibiotikumot, sajna ez van. Köptetőt továbbra is kell használni. Lázcsillapítás, orrcsepp. szegény Dávidkám most megint nagoyn lázas volt, de alszik szerencsére. Az antibiotikumtól piros a popsija, úgyhogy arra meg bepantent vettem neki.
Jövöhéten Andrással itthon lesznek én meg már azon gondolkozom hogy kiveszem a bölcsiből és itthon maradok a francba. Majd keresek hétvégi melót de most már nagyon elvagyok keseredve. Ez már mindig így lesz?
Szia.Igy már értem,az allergiánál az IgE-molekulaszám szokott magas lenni,0,35 a negativ,ami ennél magasabb,az már valamilyen szintű allergiát jelent.
Mostmár csak az nem világos,hogy ha még nincs meg a véreredmény,akkor azt az értéket miből állapitották meg?
Utánanéztem egy all.-ról szóló könyvemben,hogy a táplálékall.tényleg okozhat székrekedést is(én eddig úgy tudtam,hogy csak hasmenést).És még egy érdekes dologra bukkantam:allergiás nátha(nem szénanátha,ezt is táplálékall. okozza).Tünetei:orrfolyás,köhögés,tüsszögés,középfülgyulladás.
Nem lehet,hogy a megfázásaitok hátterében is ez áll?Bár,akkor a torka valószinűleg nem lenne piros.
Nálunk szerencsére kiütésen kivül más tünet nem volt,abból is derült ki.
Ha szükség lesz rá,nagyon szivesen segitek,amiben tudok,csak magamtól nem mertem felajánlani,nehogy túl kotnyelesnek gondolj.
Szia!
Most egy kicsit megnyugtattál, én eddig azt hittem, hogy a tej a legrosszabb. Ha tényleg az majd jöhetek tanácsért? Nem tudom tényleg mit fog enni???
A három faktor, enzimek, amelyek az allergiáért és immunállapotért felelősek. IgE, IgA, IgG. Nem tudom már melyik lett nagyon magas.
És Nálatok hogyan derült ki?
Ezeket a faktorokat miből állapitották meg?Ehhez nem értek,erről még azt hiszem,nem hallottam,pedig igy 2 év után már elég jártas vagyok a témában.Mindenesetre mostmár én is nagyon kiváncsi vagyok az eredményre.
Mondjuk,a 3 közül szerintem még mindig a tej a legjobb,mert az diétával kinőhető,a másik kettő viszont megmaradhat felnőtt korra is.Az biztos,hogy nehéz lesz megszokni,hogy nem eheti azokat az ételeket,amiket eddig szeretett.Nálunk annyival jobb,hogy korán kiderült,és Janka már igy szokta meg az ételeket,a tejtermékeket meg nem is ismeri.De azért nem kell kétségbe esni.Én ennyi idő alatt már rájöttem,hogy szinte mindent lehet valamivel helyettesiteni.
Na de ne szaladjunk ennyire előre,lehet,hogy kiderül,hogy csak vaklárma az egész.
Szia!
Köszi!
Én sem értem, mi tart ennyi ideig! Már 8 hete, és mondta a doki, csak február végén, március elején beküldött 70-en mintát, és eddig, 8 hét alatt 30 jött vissza. (iskolai szűrővizsgálat is volt, ezért ennyi)
Nekünk ingyenes, és csak tej, szója tojás. Nem mondta hogy lehetne kérni másra, ha tudtam volna simán kérem, kerül amibe kerül. És 8 hét kaka szenvedés plisszba, mert valószínű az allergia miatt székrekedéses. Valamelyik allergia faktora, nem tudom melyik, 1290 lett, és a dokinő kiakadt. AZt mondta, (többb mint 60 éves) hogy pályafutása során, 500 volt a legtöbb amit idáig látott. Szóval nem kicsit allergiás, valószínű a tejre. Akkor viszont éhen halás, mert tejterméken kívül mást nem eszik:((
De Jó hogy ilyen ügyes vagy! Én mindig is irigyelltem azt, aki tud varrni!
Szia !
Szegény Dávid, akkor Ő is nagyon benne van! Mi ezt 6 hétig játszottuk, és j9ttek a gyógyszerek, hörgőtágítók. Cekloretta, Spiropent, Akril Duó, Zinnat, Ospamox, és mellette a köptetők. Én is azt hittem sose jön ki belőle.
Szerintem adhatsz neki, én Ospamox mellett adtam. Elhagytam a Mucoprontot, és ezt a lándzsást próbáltam ki.
Szia. Igen eléggé izgulok.
Remélem jó helyem lesz.
Jó hogy azért Jankának van játszótársa. Ebből még szerelem lesz. DDD
Köszi.
Olvastam,hogy milyen kis ügyeske volt Domi.A végén csak megszokja ő is a bölcsit.
Azt viszont én sem értem,hogy mi a csudát(majdnem azt irtam,hogy mi a fenét) vizsgálnak már 8 hete?!Itt egy hét alatt megvolt az eredmény,igaz,hogy itt fizetni is kellett olyan 10000 ft-nyi összeget érte,de azért megnéztek 33 féle reagenst(vagy mit).
Én varrok itthon:ruhát,fehérneműt,fürdőruhát,stb.Ennek az itthoni munkának az az előnye,hogy én osztom be az időmet,de ugyanez a hátránya is.
Sziasztok!
Haladunk a bölcsibe, már ivott is tegnap, és ma nem csak ült! Majd leírom a naplóba.
Hétfőtől már 4 óra lesz. Jézusom! Bele se merek gondolni. 8-12-ig, és már ebédel is. Hátha pár nap után rájön hogy enni kell.
Gabi! Nagyon édes Janka! MIlyen szép kislány! És a haja!!!! Allergia vizsgálatnak még nincs eredménye, szerdán hívtam a dokit, de semmi még. Hétfőn lesz 8 hete, hogy vért vettek. MInek ülne rajtak 2 hónapig???? Szurkolok kedden, hogy ne legyen semmi! Mit dolgozol otthon?
Zsuka!Akkor a keddi nagy nap lesz! Gondolom izgulsz! Örülök hogy Dávid jobban van!
Hú,akkor gondolom,van egy kis stressz benned,hogy milyen lesz újra a munkában!Még jó,hogy nem kell éjszakáznod is.Az biztos,hogy kevesebb lesz a szabadidőd.
Nekem annyiból jó,hogy itthon dolgozom,és lassan,fokozatosan álltam vissza a munkába.
Viktorka a babysitterem fia,és nagyon szeretik egymást Jankával.De néha azért össze is balhéznak,mikor mind a kettőnek ugyanaz a játék kell.Na de legalább megtanulják,hogy más is van a világon,nem csak ők egyedül.
Tömik ám őket tápszerrel. Dávidot is volt hogy éjjel kétszer megtömték csak hogy csöndbe legyen.
Láttam a csókos képet. Annyira helyesek a gyerkőcök. Sose lehet korán kezdeni.
Köszi már nagyon rosszalkodik, jól van. Képzeld egyenlőre két szakba fogok járni. Kedden kezdek reggel, mert hétfőn leltár lesz és nem kell mennem
Szia.Domi hogy viselkedett ma a bölcsiben?Sirt még?Olvastam a naplódban,hogy mennyit sirdogál.Nagyon sajnálom szegénykét,de majd előbb-utóbb csak megszokja.
Kiváncsi vagyok,mi lesz végül az eredménye az all.vizsgálatnak.Szerintem se hagyjátok annyiban a dolgot,mert ha megvan az esély rá,hogy valamire allergiás,minél előbb derül ki,hogy mire,annál nagyobb az esélye annak,hogy esetleg kinövi.
Mi kedden megyünk tesztre.Már nagyon izgulok,hogy mutat-e majd valami javulást.
Szia.Hát ez soha nem derült ki.Én állitom,hogy attól,hogy megtömték tápszerrel,ami kitudja,milyen tápszer volt.Ők persze ezt tagadták(vagyis azt nem tagadták,hogy adtak neki tápszert,hanem,hogy attól hasmenést lehetne kapni).Szerencsére a végén nem lett komolyabb baj,reggelre rendbe is jött.
Nálatok mi újság?Hogy van Dávid?
Szia. Olvastam a naplódat. NAgyon helyes volt picinek Janka. Kis vigyorka. Most is helyes persze.
Mitől volt a hasmenése születés után?
Szia. Nem tudom akkor nálunk miért nem csinálják meg?
Köszi remélem hamar meggyógyul