Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2007 februári gyerkőcők fórum

2007 februári gyerkőcők (beszélgetés)

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
288. gabi0630 (válaszként erre: 285. - 7e167fe911)
2009. ápr. 22. 12:32

Szia!

Nálunk is csak a vérvételes allergia vizsgálkat van, a bőrpróbás nincsen. DE vérből is tán sok minden kimutatható.

Nekünk azt mondta a doki, hogy tuti allergiás, nem is kicsit, de ha a tej, tojás, szója negatív, akkor menjünk tovább ne hagyjuk annyiba.

Gyógyulást Dávidnak!

287. gabi0630 (válaszként erre: 284. - Gabilive)
2009. ápr. 22. 12:31
Ügyes!
286. gabi0630 (válaszként erre: 280. - Gabilive)
2009. ápr. 22. 12:30

Szia!

Elég érdekes, azu

biztos. Persze hogy a pénz miatt inkább áldanak minden oltást, az meg, hogy kijár rosszul, édes kevés. Főleg a választható oltásoknál van az, hogy perelni se tudsz, hiszen Te akartad.

285. 7e167fe911 (válaszként erre: 284. - Gabilive)
2009. ápr. 22. 12:22

Szia. Hát a pisibe nem találtak semmit szerencsére, kicsit begyulladt a füle, ha megint lázas lesz akkor holnap reggel vérvétel. Már annyira utálok dokihoz menni. Ma csupán ötezret hagytam a patikába és még a fülcseppért vissza kell mennem mert tök égő de nem volt nálam elég pénz. Áh..

Nagyon ügyes Janka hogy így pisil a vécébe. Ez ilyen műanyag ülőke?

Ti jól vagytok ugye? Voltatok vizsgálaton.

Képzeld a doki mondta hogy allergiás a Dávid valamire kapott szemcseppet, de nálunk Tatabányán nem csinálknak ilyen pici gyereken allergia vizsgálatot. És passz hogy miért nem.

284. gabilive (válaszként erre: 283. - 7e167fe911)
2009. ápr. 21. 22:34

Ez jó.Janka is szokott a kádba pisilni,bár mostanában,mióta vettünk WC-szűkitőt,ráül,és oda pisil.

Majd ird meg,mit mondott a doki!

283. 7e167fe911 (válaszként erre: 282. - Gabilive)
2009. ápr. 21. 19:55
Sikerült. ESti fürdésnél pisilni akart a kádba, gyorsan odaraktam egy műanyag edényt.
282. gabilive (válaszként erre: 281. - 7e167fe911)
2009. ápr. 21. 15:26

Szia.

Hú,az nehéz ügy!Ha nem pisil a bilibe,fogalmam sincs,hogy lehet megoldani.

Szegényke!Jobbulást neki!

2009. ápr. 21. 13:36

Sziasztok. tud nekem valaki tanácsot adni hogyan vegyek a Dávidtól vizeletet? Nem akar bilibe pisilni, vizeletgyűjtő zacsi meg szart se ér.

Allig akar inni is mondjuk, megint tök lázas volt és fájt a hasa. Holnap reggel vissza kell vinnem dokihoz vizeletmintával.

2009. ápr. 21. 00:54

Sziasztok.

Ma végre volt annyi időm,hogy megkeressem azt a cikket az oltásokról.Egy védőoltási szaktanácsadóval van a riport,ő persze az oltások mellett van,szerinte biztonságosak,nincs mitől tartani,szövődménymentesek.De(és most idézem):"az orvostudomány nem mindenható...jó néhány betegség okát és kezelését nem ismerjük...pl a bölcsőhalál vagy az autizmus.Nagyon kényelmes és kézenfekvő lenne ezekért a védőoltásokat okolni...de nem támasztják alá szakmai vizsgálatok.Az összefüggés csupán időbeli egybeesés...Az oltóanyagok változnak...A szamárköhögés elleni oltás korábban az epilepsziára hajlamosaknál előrehozhatta az első roham időpontját( melynél csak idő kérdése volt hogy mikor jelentkezik)...Mostantól még biztonságosabban védekezhetünk a súlyos betegségek ellen."

A riport többi részében gyakorlatilag csak a pozitivumokról beszél.Van a cikk után viszont egy másik,"A másik oldal" cimmel.Ebből is idézek:"Az oltási szaktanácsadó szavaiból nem derül ki,hogy végül is milyen gyakran,és pontosan milyen szövődmények fordulnak elő az oltások után...Szerettünk volna szakértőt találni,aki erre a kérdésünkre is válaszol,ám nem találtunk olyan orvost,aki névvel,fényképpel vállalta volna a nyilatkozatot...Nincs reális hazai statisztika a szövődményekről...Még a gyógyszergyártók által hivatalosan elismert mellékhatások és szövődmények töredéke sem jelenik meg a statisztikában."

És mégegy idézet:"A bárányhimlő elleni oltással foglalkozó tudományos munkacsoport,a EUROVAR,a varicella elleni oltóanyagot gyártó cég támogatásából tartja fenn magát.Az amerikai VZVRF munkáját szintén az oltóanyaggyártók támogatják."

Ennyi az idézet a Kismama-magazin 2007 nov-i számából.

Azért ez érdekes,nem?Ezzel nem azt akarom mondani,hogy én az oltások ellen lennék,Janka is megkap minden kötelező oltást,csak van néhány elgondolkodtató dolog.Nem vagyok biztos benne,hogy nincs okunk félni.Persze,a betegségeknek is lehetnek szövődményei.

Na jó éjt nektek.(Amúgy,egyelőre úgy néz ki,most megúsztuk a himlőt.)

279. gabi0630 (válaszként erre: 278. - 7e167fe911)
2009. ápr. 20. 20:32

Szia!

Nagyon szurkolok, hogy végre meggyógyuljon szegény!

Jó orvosotok lehet! (naplód)

278. 7e167fe911 (válaszként erre: 277. - Gabi0630)
2009. ápr. 20. 13:31

Szia. Még mindig piros neki, ráadásul beteg már megint. Doki elküld majd csütörtökön röntgenre ha még mindig fog köhögni. Kapott most antibiotikumot. András vitte le dokihoz, erre a szemét nem mutatta meg neki. Áh.. Pasik. Majd csütörtökön én megmutatom a dokinak.

Reggelente nem nagyon piros neki aztán estére már nagyon.

Ez a zabtej nem rossz. Nem is hallottam róla

Tegnap kicsit kiakadtam, már prbólálok lenyugodni de egyszerűen tényleg nekünk is álom marad a kistesó.

2009. ápr. 20. 11:40

Zsuka! Dávid szeme hogy van?

Olvastam a naplód, és számból vetted ki a szót kistesóval kapcsolatban. Hova szüljek? Mire? A semmire nem lehet alapozni!

Pedig én is úgy babáznék! Úgy tolnék újra babakocsit...de ez egyenlőre várat, szerintem jó sokat.

POnt a válság tett be a házvásárlásnak is, persze utólag jobb is, gyesből fizetni a horribilis részleteket. Én meg ide nem is szülnék még egyet.

SZóval, szerintem egyenlőre álom!

2009. ápr. 20. 11:38

Sziasztok!

Ma voltunk 1 hét kihagyással bölcsibe, nem tudom most hány napig bírja, de egész jó volt. Ha minden jól megy hétvége fele már ott ebédel. Vagyis szerintem názi hogy eszik a többi:((

Gabi! Köszi a zabtej tippet. Délután megyek és veszek. Gondolom biobolt fele vegyem az irányt. Tutzi nem inná meg a tehéntej miatt, de ha abba tezsek egy kicsit és fokozatosan emelem az adagot? Hátha. Eszi a zabkorpás vajat, de a legnagyobb baj az hogy visszatartja. AMúgy semmi nem vot gyanús a dokinak, csak allergiákra szakosodott, és ezért, a biztonság kedvéért. Meg nagyon izgatta az ekcémája, ami 5 hetes kora óta van.

275. gabilive (válaszként erre: 269. - Gabi0630)
2009. ápr. 18. 23:41
Hát,tényleg borzasztó lehet ez a probléma a kakival.Janka általában 2-szer is kakil naponta,nem is volt még szorulása soha.Valószinű,az étrendjébe kellene beiktatni székletlazitó ételeket,de ha nem hajlandó megenni,nincs mit tenni.Ajánlanám,hogy tej helyett ilyenkor igyon zabtejet(zabtej=székletlazitó,rizstej=székletfogó),de ha tehéntejhez van szokva,nem biztos,hogy meginná.
274. gabilive (válaszként erre: 269. - Gabi0630)
2009. ápr. 18. 23:29

Miért kérte a doki a tej,tojás,szója all.vizsgálatot?Volt valami gyanús all.-ra utaló tünet?

Nekünk,annakidején azt mondta a doki,hogy vérvizsgálatot nem muszáj kérjünk,de ő ajánlja,mert a két teszt-a vér,meg a bőrteszt-együtt reálisabb eredményt mutat.(Nálunk a befúvásos tesztet nem csinálják).De,ahogy irtam,a vér nem mutatott ki semmit,úgyhogy nem sok értelme volt.Amúgy nekünk egy hét alatt megvolt az eredmény.

273. gabilive (válaszként erre: 268. - 7e167fe911)
2009. ápr. 18. 23:13

Sziasztok.

Az jó,hogy kezd múlni a szeméről a pirosság.Akkor lehet,hogy csak beleszóródott egy kis homok,vagy por,és megdörzsölte.De,ha újra bepirosodik,akkor azért szerintem nem ártana megnézetni dokival.

Hát,Jankánál bezzeg nem szokatlan a rosszaság.Ma pl.addig rohangált a parkban,mig egy helyen,ahol vizes volt a járda,megcsúszott,beleesett a sárba.Csereruhát persze nem vittem,gondoltam,azt a 2 órát csak kibirja egy ruhában.Hát,rohanhattunk vele haza,ölben,hogy azért ne lássa mindenki,hogy hulla-sáros.Ne mondjam,hogy az összes gyerek gyönyörűen hintázott,csúszdázott,homokozott,csak az én gyerekem futkorászott össze-vissza,mint egy kerge tyúk.

272. 7e167fe911 (válaszként erre: 271. - Gabi0630)
2009. ápr. 18. 19:20

Egyik ismerősöm azt mondta hogy a tejtermékek is megfogják a székletet. Én még nem hallottam róla. Ő az akitőla diétás receptet akarom elkérni.

Aztán csak kitudta nyomni? Meddig képes visszatartani?

271. gabi0630 (válaszként erre: 270. - 7e167fe911)
2009. ápr. 18. 13:18
Szia! Tej, joghurt, krémtúró, keksz, túros bukta, sajtos pogácsa, kenyér, zsemle. Ha ezek benne vannak, semmi gond!:))
270. 7e167fe911 (válaszként erre: 269. - Gabi0630)
2009. ápr. 18. 12:54

Szia. dávid is azóta eszi a főzit, meg resztelt májat stb, mióta bölcsis. Látja a gyerekektől és inkább ú is megeszi. Sőt még az almát és banánt is. Szegény Domi, ez iszonyat hogy kínlódik a széklettel.

Ismerősöm már régóta nem írt ide a hoxara de megvan a telefonszáma, elkérem tőle a diétát amit ő is kapott mikor szorulásos volt a kisfia. Hátha segít Dominak is. CSak reméljük hogy megeszi

2009. ápr. 18. 12:49

Sziasztok!

Gyors kukk, mert kakival nagyon rosszul állunk. Tartja vissza folyamatosan, és azért sír, ahelyett hogy aludna. SZóval ha felkel jön a kúp.

És kitört rajta az éhség, de már nagyon unom. Szó szerint az egész nap abból áll, hogy 10-15 percenként nyammog, hogy ő éhes. Igen ám, de amiket megeszik, azokkal nem lakik jól, főleg hogy hónapok óta azokat eszi, főtt kajától meg elcsapja a fejét és ordít. Magyarázhatok én, semmi. Mutogattam már itt a hoxán babaképeket, ahol esznek a babák, mutattam fényképalbumot, hogy régen evett milyen szépen, semmi. És már nem tudom mit csináljak.

Ha egyszer végre beszokna a bölcsibe, talán látná a többi gyerektől hogy esznek, de bölcsi nyilván csúszik tovább, mert bárányhimlő van, amúgy volt 1 hónapja is, de most megint. És ilyen gyenge immunrendszerrel félek igen komolyan jönne ki. Ha elkapná.

Amúgy meggyógyult, most az orra folyik, nem értem.

Neked jobbulást, és Dávid szemének is!

Gabi! Nekünk a vérből csak tej-tojás-szója allergiát kért a doki, immár 6 hete de még nincs eredmény. DE ha ennyire megbízható....

268. 7e167fe911 (válaszként erre: 267. - Gabilive)
2009. ápr. 18. 12:16

Szia. Most meg semmi nincsen a szemével. Illetve egy nagyon picit piros neki. És ma írtó rossz a gyerekem. Dávidtól szokatlan még...

MIndenki jól van? Nekem már megint fáj a torkom. rosszabb vagyok mint a Dávid.

Gabi Domi meggyógyult már? Székletügyileg hogy álltok?

267. gabilive (válaszként erre: 266. - 7e167fe911)
2009. ápr. 17. 23:51

Szegény Dávidka!Kiváncsi vagyok,mi van a szemével.Lehet valami fertőzés is,homoktól,kosztól,stb.,de ha tavaly is ilyen volt neki,azért az elég gyanús.

Igen,kell menjünk kontrollba,csak a héten nem tudtam beprogramálni,mert nem volt ott a doki,de jövő héten mindenképpen kérek időpontot.

266. 7e167fe911 (válaszként erre: 264. - Gabilive)
2009. ápr. 17. 20:48

Már nagyon vörös a szeme. Én asszem holnap elviszem ügyeletre. Ez már nem normális.

Jankát mikor viszed vizsgálatra? Írtad hogy majd viszed valamikor.

265. gabilive (válaszként erre: 259. - Gabi0630)
2009. ápr. 17. 13:06
Jankának 1 évesen csinálták az első all.-vizsgálatot,és a vérvételből virágport is néztek,meg fűféléket,atkát,állatszőrt,stb..33 félét.Aztán,hogy mennyire megbizható,nem tudom,mert nálunk pl a tejet nem(!) mutatta ki,a bőrtesztnél viszont egyértelmű volt.
264. gabilive (válaszként erre: 258. - 7e167fe911)
2009. ápr. 17. 13:00

A szem pirossága,és viszketése tényleg lehet allergia.Elméletileg a köhögés is lehet,de akkor szerintem az száraz köhögés kéne legyen.

Mikor az egyik allergia vizsgálaton voltam Jankával,volt egy kisfiú,aki 6 hós korától minden tavaszt,és nyarat végigköhögi(ekkor már kb.6-8 éves lehetett),és azóta még mindig nem jöttek rá,hogy mitől.Illetve,arra rájöttek,hogy allergia,csak arra nem,hogy mire.De neki száraz köhögése volt.

263. gabi0630 (válaszként erre: 262. - Gabilive)
2009. ápr. 17. 12:58

Oké, keresd elő, aztán ha látsz valami érdekeset, légyszí írd már le.

Főleg a pneumonál, jó hogy hallgatnak a doki, elég borsos ára van, amíg nem lett ingyenes.

Meg a pneumo középfül ellen is véd? Akkor az ovis kisfiúnak miért van? Főleg, hogy most úgy néz ki, ráment a hallására is.

262. gabilive (válaszként erre: 255. - Gabi0630)
2009. ápr. 17. 12:53

Hát ez a "véletlen" tényleg fura.

Tavaly valamikor olvastam egy cikket a védőoltásokról,és valami olyasmiről szólt,hogy sokkal több mellékhatásuk van,mint amennyiröl hallani lehet,csak az orvosok nem merik felvállalni.De majd elő is keresem azt a Kismama-magazint,hogy pontosan mit is irtak.

Mindenesetre nekünk a télen azt mondta a gyerekorvosunk,hogy az influenza elleni oltást nem javasolja,mert a gyerek immunrendszerének szüksége van arra,hogy a betegségekkel edződjön,és az oltás csak megakadályozza a természetes védekezőképesség kialakulását.Több más anyukának is hasonlót mondott az orvosuk(más-más orvos).

261. gabi0630 (válaszként erre: 260. - 7e167fe911)
2009. ápr. 17. 12:42

3 éve voltam allergia vizsgálaton, akkor csak ilyen befújásos izét végeztek, egyebet nem, azóta meg nem voltam.

MIóta virágoznak a fák, azóta szenvedek. SZóval valami virágporra, és a klímára. MIkor suliba klímás busszal jártam, 16 óra út......horror volt.Munkahelyen is 10 percet bírtam klímás helységben.

260. 7e167fe911 (válaszként erre: 259. - Gabi0630)
2009. ápr. 17. 12:35

Dávidnak is viszket, egyfolytában vakarja.

Ne tudd meg a bölcsibe az összes gyerek köhög. Egymást fertőzik. És Te mire vagy allergiás?

259. gabi0630 (válaszként erre: 258. - 7e167fe911)
2009. ápr. 17. 12:33

Én úgy tudom ilyen kicsi korban virágpor meg ilyesmi allergiát nem csinálnak. Talán 3 éves kor a határ, ha jól tudom.....

A szeme szerintem arra utal, főleg ha tavaly is ilyenkor volt. Allergiaszezon már van, az tuti,én is allergiás vagyok, és hetek óta nem be van dugulva az orrom, és viszket a szemem.

A köhögés tényleg passz.

❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook