2006. október 23.-tól harc a kilókkal (beszélgetés)
Sziasztok!
Jöttem és olvastam. Ezek szerint Ujlány bevált a sütőd, ha ilyen sok terved van.
Nekem tortát csak egy hét múlva kell csinálni. Holnapra más vendégeket várunk. A születésnap pedig csak 10-én van. Előre pedig nem szabad sz.napot ünnepelni a kislányom szerint. Utólag szabad.
Azért persze sütök most is. Almáspite lesz, mm-es tésztával, és több cm-es almával. Nagyon szeretjük. Ja és még túrós pogácsa, olyan amit este összegyúrok, pihen a hűtőben, másnap megsütöm.
Az előbb beszéltem telefonon a kislányommal. A baba jól van, de csak a popsiját látták.
Teszek be ide egy képet egy madárkával. (Kuba Amazon) A férjem kedvencei.
na en meg ndulok bevasarolni, de ma igen darabos az agyam, megint eszembe jutott valami. :)
Shybie, szerintem jo hogy bevallalsz meg egy kis netes melot. Igazabol nekem ebben a meloban nagyon tetszik az, hogy tenyleg akkor csinalod, amikor van kedved (meg idod persze)
En imadom amikor mindenkitol fuggetlenul tudok dolgozni a sajat tempomban, es raadasul akar smink nelkul melegitoben is csinalhatom.
ja, a blog cimet is kuldom am, az is kiment a fejembol :-(
Ma mar ketszer mostam, most bepakoltam harmadszor is. Andi balesete ota dupla aatvizsgalast tartok mosas elott. :-)
na irany a bolt!
szep napot az utanunk bekukkantoknak is.
Még visszakukkantok mielőtt indulok. Hát igen, ha nem járnék a postára sokkal kipihentebb lennék, per pill. tök tettrekész vagyok:)
Én már láttam ezt a kenyeret, de még nem próbáltam. Kérlek ha eszed a kolbászos batyukát gondolj rám, imádom az ilyet.
Nem, még nem kopik a laptop, nem úgy mint a normális billentyűzet, azon már alig van betű, pedig még 2 éves sincs (karácsonyra úgyis meg kell Maszatot lepnem eggyel).
Na megyek, még beugrok a kisboltba mert mire végzek bezár és nincs itthon csokiskeksz, Maszat meg hisztizni fog:)
jaj, valamit mindig elfelejtek, de mivel most eppen reggeliztem, eszembe jutott.
Otthon jarva felfedeztem egy csodalatos kenyeret. A varosunkban levo sutodeben gyartjak, de lehet, hogy nem csak ott.
Az a kenyer neve, hogy GLYX, cukorbetegeknek fejlesztettek ki. (a glykemias indexe 38, Magdi ez talan neked mond valamit)
Fel kilos csomagolasban aruljak, es a kovetkezo dolgok annak benne:
viz, gabonaorlemenyek (teljes kiorlesu rozstoret, buzaliszt, rozsliszt, teljeskiorlesu zab, buzakorpa, zabkorpa, teljes kiorlesu buzaliszt) natur kovaszpor, lenmag, buzasiker, csicseriborso, so, kukorica csiraliszt, almarost, borsokorpa, eleszto, algakivonat, zoldcitrom es citromele koncentratum)
Mindosszesen 191 kaloria van 100 grammban. (egy sima feherkenyerben ugye legalabb 350)
Szerintem ez a vilag legfinomabb kenyere, en piritva eszem, mint minden kenyeret, hat egyszeruen nagyon jo.
Ha veletlenul belebotlotok, akkor probaljatok ki, nem fogjatok megbanni!
Jo reggelt!
Schybie, csak azert aggodtam mert az enyem sotetszurke, es azokon a helyeken ahol a csuklomat "tartom" altalaban, kifenyesedett aztan lekopott, igy ket nagy fekete csik ektelenkedik ott most.
Csak kivancsi voltam, hogy a bordo gyorsabban kopik-e.
De ha jo, akkor jo :-) Meg is rendelem idoben, hogy biztos ott legyen anyunak a fa alatt karacsonyra. (ertsd: ha hazamegyek karacsonykor tudjak veletek netezni ;))
Ma munka, mosas, bevasarlas... ketfele sutnivalo van az eszemben, az egyik valami kolbasszal esetleg kolbaszkremmel toltott batyuk, a masik pedig egy (Narancs)lekvarral toltott pillango tekercs, ezt tegnap talaltam az egyik szakacskonyvben, nagyon konnyu, ugyhogy kiprobalom.
Az itteni ismerosoknek pedig holnap sutok egy csikos kalacsot.
jó reggelt!
Nincs meg dvd-n, tv-ben láttam. A laptop még mindig tökéletes, és nem kopik. Miért, kéne?! Nem ajánlom neki, ha mégis akkor lefújom:) Apámnak vannak spéci szerszámai:) A tetején a védőfóliát meg rajtahagytam.
Jó hogy említetted a számunkat, mindjárt be is rakom. Maszat 6ra megy, nemsokára ébreszthetek.
Mára rengeteg munka akad bent, ami nem baj, mert így hamarabb elpereg ez a pár óra. Kinéztem az egeret, táskát is, hétfőn megrendelem, úgyis fizu nap lesz:)
Délután anyósék, de mindenkép jönni fogok ma még, mert végre hétvége. Ja netes meló, tegnap írt a főszerkesztő csaj, lenne még netes csatorna, szeretnék-e bevállalni:) Át kell rágnom de azt hiszem még van kapacitásom, ahhoz képest hogy arról volt szó lehet csak egy-két hónapig lesz munka, ahhoz képest már 3szor annyit csinálok mint a legelején és lassan fél éve:) maradjon is így és meg se szólalok, ezt nagyon szeretem, mert csendben bármikor tudom csinálni, felüdülés főleg most a benti zajos, pörgős, káoszos órák után-előtt.
Holnap főzni fogok, hogy mit még nem tudom. Ötletek?
Szép napot!
Ja fele annyi cigit szívok mint régebben:) jó ez a munkahely:)
kiakadok, irtam es elveszett :-(
ugyhogy csak a lenyeget.
Schybie, a laptopoddal meg mindig meg vagy elegedve?
Nem kezdett el a szine kopni a kenyes helyeken?
Sziasztok!
Hazajottem osszeesve, gondoltam keresek egy dvd-t aztan lazitok. Addig valogattam, mig rajottem, hogy valahol megvan nekem az SOS Szerelem.
Na gyorsan meg is kerestem.
Nem tudom neked meg van-e a dvd, Schybie. Ha igen, nezdd meg az extrakat. Benne van a " szamunk " eredeti valtozata. Lehet hogy meg fogsz lepodni. :-)
azt hiszem megyek is. Ma jo nap volt, de az agyam teljesen leszivtak.
Holnap en is sutok, csak meg nem tudom mit.
Tul sok jo receptem van most.
szep estet nektek!
Jó reggelt!
Tegnapra már olyan izomlázam lett a keddi tornától, hogy fizikai fájdalom volt a tegnapi tornát végigcsinálni, no jó csak a feléig fájt igazán. Később pedig Schybi a te segítséged volt, mármint, hogy mi vagyunk azok, akik bírjuk.
Jövő héten unokáknak születésnap, névnap. Még nem tudom mikor tartjuk, de nekem kinéz egy torta sütés.
Remélem szép hétvégénk lesz.
Szabina Luca baba meggyógyult már?
Jó reggelt!
Végre péntek:) Bár nem tudom minek örülök, mikor holnap is megyek dolgozni:( tegnap szóltak hogy most már nekem is kell járnom kéthetente ahogy az t előzőleg is megdumáltuk, nem gond, csak szólhattak volna előbb is. Anyósék is bejelentkeztek szombat délutánra, így nem fogunk unatkozni, főleg hogy kivételesen Maszatnak is be kell menni.
Tegnap volt postásfizu, hétfőn lesz az újabb, na ezt szeretem a több állásban = több helyről fizetés:)
Csak hogy pozitív legyek; mivel mi papir, iroszer és irodaszer is vagyunk a nyomtatványbolt jellege mellett így én is beszerzési áron juthatok hozzá pl. a pc-s kiegészítőkhöz, stb. a laptopomhoz kinéztem egy egeret (fogalmazzunk ugy inkább Maszat) és egy notebooktáskát, ha normális áron kéne megvennem biztos nem kéne, mert így is egy vagyon, de Maszat mindig azt mondja, nekünk ez munkaeszköz, ne sajnáljuk rá a pénzt. Az egérre 3 év garanciát adnak, azt hiszem ezzel sok mindent elárultam. Majd megmutizom milyen is.
Hétfőtől eldöntöttem visszaállok a "normális" (megfogós) étkezéshez mivel indul a torna.
Andi, nem hinném hogy végigennéd a 3 fajta ebédet;)
Újlány kérlek küldd el priváton a blogcímed mert a laptopon még nem raktam a kedvencek közé! Köszi! Benéznék már Hozzád is!
délután jövök, remélem ideérek hozzátok is
Sziasztok!
Csak gyors helyzetjelentés, holnap megyek barátnőm szüleihez hétvégére, szüreti mulatság lesz náluk, meg lábáztatás mamák sütijének evése, sajna gyakorlatilag 3 hete ez van.
Mármint barátok az jó,
kirándulás az jó,
kedves emberek az jó,
evés az nem helyes,
lakás állapotának elhanyagolás nam helyénvaló (bár ma összeporszívóztam a pöszt a szőnyegről).
Ja és mégegy hír, anyunak új munkája van, gyerekekkel dolgozik ahogy mindíg akarta, és az ő feladata nekik ebédet osztani is, befizetett aput meg engem menzára, mert nem fog itthon főzni érthető. Csakhogy erre a hétre a munkahelyemen is be vagyok fizetve, és apu is unatkozottt ma és tegnap is munka előtt, ezért főzött, 3 féle étel / nap, zsírmangalicák leszünk mind! Ja, és a legfinomabb mindíg a menzás leves, ha valamit nagy tételben főznek az mindíg jobb.
Akárhogy töröm a fejem nem jut eszembe az sos szerelem dal :o)
hat akkor beleronditok megint a sormintaba.
hazaertem, egy NAGY suto tarsasagaban. Ez mar olyasmi amit akartam, csak a szine nem, de azon tultesze magamat.
Mar sul is benne a pogacsam, meg jo hogy tegnap betettem a felet a hutobe. De mar csak reggel fogok belole enni.
Sziasztok!
Sok a melo, csak beneztem, hatha megtudom hogy van Luca.
Szep napot nektek!
Sziasztok!
Igen Ujlány arról a kolléganőmről van szó. Egyébként a férje már évek óta küzdött a rákkal. Más már régen meghalt volna, de ő nagyon akart élni. A vége már megváltás volt mindenkinek.
Gondolom Andi nem vígasztal, de még néha velem is előfordul ez a mosási malőr, pedig olyankor úgy gondolom, hogy ez aztán az utolsó, mert én aztán minden zsebet végignézek. Azért volt már szerencsém is, amikor a zsebben végig ottmaradt gombóccá kerekedve egy papírzsepi.
Jó reggelt!
Az ám Újlány:) Nem szoktam eredendően tv-t nézni de a hétvégé elkaptam ezt a filmet és ezt a zenét, most meg nem tudom abbahagyni állandóan ez motoszkál a fejemben, ezért inkább rongyosra hallgatom, hátha megunom (most is ez szól:))
Igen, ma hosszús vagyok, nem örülök neki de legalább nem pénteken. Ha azt mondom hogy egy névjegykártyát nem tudok megcsinálni egy hete, akkor azt hiszem elárulom mennyi munka van (barátnőmé lesz, azt mondta ráér, de ma mindenkép megcsinálom)A benti gépen az alaplap szállt el, de megmenekültek az anyagok, azokat is ki kéne már írni cd-re mert felelőtlen volt az elődöm, bármikor bármi történhet akkor meg elszáll a 4 éves munka?! Ja még az asztalomat se rendeztem be, mindennap bemegyek hogy ezeknek nekiállok erre egész más feladatokkal várnak (na ezt még nem szoktam meg)
Éjjel Robi megjött, hozott isteni xxl-es tescós rudikat, 1kor be is vágtam kettőt! Mi az Isten van velem? És még lelkiismeretfurdalásom sincs, lehet azért mert a mérleg rendes? Nem tudom de hétfőtől vége az ilyen kalandos éjszakáknak. Utána visszaaludtam és fél5ig azt álmodtam hogy elküldtek a postáról, végigbőgtem ezt a 3 órát, kipihentem magam. ?!?! :)
Indulok is mert még zacskózok rudit a csajoknak és mostanában a járat is időben itt van, szóval puszi
Sziasztok!
erőt vettem a lustaságomon, és sikerült a következő dolgokat kimosnom:
farmer 1 db
fekete felső 3 db
fekete blézer 1 db
fekete fehérnemű sok db
papírzsepi 1 db
Ha lusti maradtam volna, jobban jártam volna!
jaj, Schybie, az nagyon jo...
valami olyasmi, hogy az ut vegen ne felejtsd el hogy honnan jottel, vagy valami hasonlo.
(ha nem tevedek)
na megyek eltolom a biciklit.Holnap mar melo.
Magdi, annak a kollegenodnek a ferje, akit az agydaganattal mutottek, majdnem azutan, hogy nyugdijas lett? Vagy ez egy masik kollegano?
szep, de legalabbis nyugodt estet nektek!
Tudjátok mit énekelek? S.O.S. Szerelemből azt a zenét amikor a Csányi zongorázik az Ulmann meg énekel, már idejét se tudom mikor énekeltem (lehet még az énekkarban?! ) YouTube-on hallgatom, már vagy 5ször lement:)
Hajat mostam, netes meló, most meg kajcsi. Az előbb írtam, de nem látom, vagy nem írtam csak akartam? Én sem vagyok már normális.
Szabina, most irtam be a receptemet a Norbi csodalisztes topikba. Hat ugy. :-)
Mondjuk en szeretem az ilyen zsirtalan, nem tul dusan megrakott pogacsakat meg sutiket.. inkabb ez mint hogy koplaljak.
ja, meg tartozom a suto vasarlas sztorival.
Ugye a SPAR-ba jarok vasarolni, ami kb., olyan mint otthon a Tesco vagy a Cora, szoval van minden, nagyon sok gyonyuru elektromos suto, kombi mikro suto, stb. Szoval tegnap este felkerekedtem, hogy akkor veszek magamnak egyet. Hat nehez volt valasztani, mert mindegyik jol nezett ki, az aruk ugy 10ezer forinttol 50ezerig volt, szoval azert megfizethetoek.
Jon az elado, (ugy beszel angolul, hogy abbol alig erteni valamit) Mondom, ezt a sutot kerem. Azt mondja nincs belole. Mondom, ok, akkor ezt a masikat kerem, azt mondja abbol sincsen.. na jo, mondom, akkor melyikbol van? Azt mondja egyikbol sincs… meg kell rendelni. (na gondoltam magamba, az volt kiirva, hogy szupermarket, nem az hogy showroom. De mar annyira idegbeteg voltam, es teljesen ra voltam kattanva arra, hogy ma sutni fogok, ugyhogy addig maszkaltam az aruhazban, mig talaltam egy darab " toaster oven-t", ami ugye foleg melegszendvicsekre, pizzakra van kitalalva. De ra volt irva, hogy megsuti a csirke combokat is. Na mondom, akkor megsuti az en pogacsamat is. Persze hofokot nem lehet allitani, de legalabb valaszthato, hogy also vagy felso sutest akarok, vagy mindkettot. Megsultek az elso pogacsak, jo is lett, de ez igy nem az igazi, (tul kicsi) ugyhogy a hetvegen veszek egy rendes sutot.
semmi trallala, megint 38 :(
Zsuzsi, hogy csinálod, hogy sütsz és vékony maradsz???
Szabi, Lucanak sok puszi, es gyors gyogyulast. Majd amikor tenyleg trallala lesz, johetnel am meselni.
Magdi, meghajlok a bolcsesseged elott, de egeszen komolyan. Nagyon fejen talaltad a szoget, pedig meg csak nem is celoztam ra. Mivel ugye a fonokom elso szinu manager, ok mar tul vannak az allasuk megpalyazasan, es o (sajnos) ezt a csatat elveszitette, o nem kapta vissza az allasat. Az uj fonokot egyaltalan nem ismerem, szoval nem tudom,h ogy jo dontes volt-e vagy sem. Majd o csinalja velem az interjut, ugyhogy biztos megismerem....
Szoal igen, errol van szo pontosan, o nem kapta vissza az allasat, es szerintem most ketsegbeesetten probalja bizonyitani, hogy pedig o alkalmas.
Na mindegy, azert altalaban nagyon jol tudunk egyutt dolgozni, remelem majd lenyugszik...
en meg meg neki sem alltam a munkanak, reggel ota recepteket gyujtok a netrol, kozben meg kel a pogacsam...
Sziasztok jó reggelt!
Még forró a teám. Ma hosszabb utat mentem reggel, bérletért is voltam. Természetesen gyalog.
Délután temetésre megyünk. A kolléganőm férjét temetik. Ő az a kolléganő, akivel 15 évet dolgoztunk együtt egy szobában, most már nyugdíjas, én pedig egyedül maradtam itt. 210-ben én is nyugdíjas leszek, ha előbb el nem küldenek.
Ujlány durva a főnököd, de lehet, hogy ő is attól fél, hogy valaki azt állapítja meg róla, hogy elfáradt...Tudom, hogy te nagyon erős vagy, mindenesetre szorítok neked!
Jo reggelt!
Hat Schybie, nem lehet neked sem konnyu az biztos.
Az meg tenyleg erdekes lehet, hogy milyen kulonbseg van a bajai es a pesti fizetesek kozott.
Az egyik halaszle fozo versenyen beszelhetnel Dvid Ibolyaval hogy talaljon mar neked egy jol fizeto allast es olcso alberletet Pesten :-)
9-ig aludtam... reggeliztem, most kavezok, mosok, lezengek, aztan nekiallok sutni.
Ugy latom a rossz ido es az eso elmossa a mai vallasi unnepet.
JÓ reggelt!
Itt is vagyok!
Újlány remélem ma pihenni fogsz! Jó hogy visszatértél, amint látod a többiek nem nagyon pörögnek:)
Én sem vagyok 100as, gondolom az új hely, az állandó megfelelés, stb "készít" ki, de majd a hétvégén elbeszélgetek magammal:)
Kivételesen tegnap a postán fél órán keresztül nem volt mit tennünk mert vártunk a rovatolásra, na a 3 hónap alatt ilyen még nem volt és nem is sűrűn lesz, de jó volt, bár nem szeretem a tétlenséget.
Mivel már későbbre járok van még egy kis időm, körbenézek neten, most már nincs értelme tovább csinálnom a netest
Talán ma nem húzzák keresztbe a számításaimat és így tudok majd jönni Hozzátok is
ajjaj, az en vacsim is rudi volt.
2 kis norbi, meg egy kis piros pottyos, igy a keszletbol mar csak egy darab pottyos maradt. (gondolom az sem sokaig foglalja mar a helyet a hutoben, a heten elfogy)
nem is a rudi a baj, hanem hogy feloraja ettem. (ejjel fel 12-kor)
addig birtam, mivel 10 elott ertem haza, gondoltam mar nem eszem... de aztan gondoltam, hogy Update 1-est nyugodtan... aztan meg ram nezett az a piros pottyos vagyakozva, hat mondom akkor johet az is.
de nem panaszkodom, mert ugyes voltam otthon is, csak egy pici jott fel, es mar megy is le. Nem volt semmi durva zabalas, meg ilyesmi otthon, fegyelmezett voltam.
ugy latszik ez egy ilyen depresszios, siros nap.en eddig egy kollegam lelket apoltam emailben, - ugy nez ki ki akarjak rugni... olyan depis, en meg attol felek, hogy kinyirja magat. :-(ik.
na most mar megyek, Hiv a vasut, var az agy. :-)
befutottam, délután lelkisegélyszolgálaton voltam, barátnőmnek egy széles vállra volt szüksége ahol kibőghette magát, megpróbáltam pozitiv lenni és őszintén okosakat mondani, de engem is lepadlózna ami körülötte mostanában megy, mást nem tudok támogatom. Suttba dobtam terveim (netes meló lett volna), majd hajnalozok.
Maszatnak is be kellett ma mégis menni, ez van, úgyhogy most egyedül klimpirozok az ágyban.
A mai nap fénypontja megkaptam a netesfizum:) Ez egy jó hónap volt mert 5 hetes munkát fizettek, ha belegondolok hogy többet kerestem ezzel mint a 8 órás bejelentett melóm, sírni lenne kedvem, ez a különbség a pesti és a bajai fizetések között, de nem sirok inkább elégedetten mosolygok visszarakom a félrerakott pénzem, mert a laptopra abból vettem ki.
Melóhelyen bolondokháza. Vacsim túrórudi volt, kívános vagyok, haj kezdődjön az a torna!!!!!!
Jó éjt lányok
Nem féltelek Újlány:))))))
megyek, megnezem a babuci videojat a blogomban.
ha van valami ami igazan fontos, akkor az o.
(jaj, ma anyut felhivtam telefonon, es o mindjart egyetertett velem, hogy kellene egy hinta az o/mi lakasunkba is, ugyhogy haladok a tervemmel :-))))
ja meg annyit, hogy amikor volt ez a kiabalos megbeszeles megint, akkor mondtam a fonoknek, hogy en megertem es valahol tisztelem is, hogy ennyire tud koncentralni a celra, hogy elerjuk, de ertse meg, mar honapok ota kemenyen dolgozunk, es elfaradtunk, belefaradtunk egy kicsit, most mely ponton vagyunk.
Erre azt mondta, hogy " ki a faradt? nev szerint mondd meg ki a faradt! Es ha faradt, akkor csereld le"
na mondom, ez kovetkezett az oskor utan is.
Biztos mindenhol igy van, en meg aztan nem is panaszkodhatom, mert engem nem bant senki, meg meg is fizetnek, de azert erdekelne, hogy majd mikor jon el az, amikor valaki odaszol valakinek velem kapcsolatban, hogy " mar elfaradt, csereld le"
bocsi, ki kellett irnom magambol.