2006. október 23.-tól harc a kilókkal (beszélgetés)
Andi, meg nincs vege a napnak! ;-)
Lakas ugy: nem merem beirni. :-( Ez engem is meglep, de ugye ezt itt egy nyilvanos forum es mar annyi embernel kivertem a biztositekot mert egy kicsit jobban elek mint az atlag, hogy nem merek a szellel szemben menni.
Leirtam mindent a blogban.
Ha van kedvetek olvassatok el, ha nincs, akkor sem veszitetek sokat.
En ma egy kicsit megborultam, ugyanis amikor jottem hazafele, az egyik piros lampanal eszrevettem egy keregeto koldus not, akinek gyakorlatilag nem volt kiterjedese.. en ilyen sovany embert meg nem lattam, remegett minden porcikaja.
Ugy ereztem, hogy mindjart hanynom kell. Azert rohadt igazsagtalan az elet, es ma ugy erzem mind a ket vegletet lattam.
Lehuztam az ablakot es adtam neki annyi penzt amennyibol 10-15 adag kajat tud venni, de szerintem meg alig valtott zoldre a lampa, mar el is vette tole a penzt az ott taborozo maffia.
Nagyon megrazott ez az elmeny, pedig szerintem ilyeneket naponta fogok latni.
Mas:
Szabinak kuldtem sms-t, de nem valaszolt. Lehet nem is kapta meg, neha elvesznek az smsek, minel messzebb van az ember, annal nagyobb a valoszinusege.
Holnap ujra probalkozom.
Schybi hétfőn délelőtt az operációs rendszer modul második előadása gyakorlással 2 óráig. Utána mindjárt vizsga, de más helyen más gépen.
Idáig írtam a puskám, kiterjesztéseket, meg hülye kérdések hülye válaszait. Ami szerintem értelmes az a gyakorlati rész.
Lesz 32 kérdés, amiből azt hiszem 24-et minimum meg kell oldani. Az előadő azt mondta, aki max. teljesít,az kap egy tábla milka-csokit. Na én erre nem pályázok.
Következő héten már kezdődik a szövegszerkesztés, ami hosszabb ideig tart majd.
Ma kiosztották nálunk a fizuemelésről az értesítéseket, megkaptam életem legnagyobb emelését. Megkaptam végre az igazi 100%-os besorolást. Aki egy kicsit tisztában van a köztisztviselők besorolásával, az tudja hogy ez mit jelent. Eddig 94%-on álltam,(azt mondták nálunk ez a száz) de az utolsó minősítésem "átlag feletti" lett -azt hiszem 4,3- és ezért kellett
kötelezően emelni.
Schybi amíg ezt írtam egyfolytában rád gondoltam, és szívem szerint kitörölném mindem sirámom. Látod minden korosztálynak megvan a maga bánata.
Az egészben az volt a röhejes, hogy úgy írtam alá nemrég a minősítésemet, hogy meg sem néztem, csak bevágtam a fiókba.
Ma gy. napom van, volt. Mandarin, narancs, alma és egy barnuló banán.
Szép estét.
Sziasztok!
Köszönöm a bíztatást, szappanopera következő felvonása az, hogy ma nem hívott fel! Hoppá! Én erős nő vagyok nem fogom felhívni ugyan-ugyan... mit is mondhatnék? Pedig tegnap úgy láttam tetszem neki, jobban mint ő nekem. Barátnőm szerint a férfiak nem hívogatják egymást csak úgy hogy hogy vagy?, meg hasonlók. Hívni fog!
Hát csak hívjon is! Engem imádjanak, virággal dobáljanak! :o))) Ha nem ő, majd más.
Najó, azért ha hétfőig sem hív rácsörgök h érezze a törődést! Sose hittem volna, hogy ilyen izgalmaknak kell még kitennem a kis szívem.
Magdi, naés ha gyorsan férjhez mentél? ahhoz kell a bátorság, a királylányos meséknek a hásassággal van vége, pedig a java munka még azután jön!
:o)
Hú, de szép idő van kint, remélem senki feje nem fáj, mert itt tavasz van:)
Robi szabadnapos így viszem a kocsit és heti bevásárlás, már nagyon rég nem shoppingoltam, jó lenne találni vmit aminek örülhetek:)Fel kell töltenem az élelmiszerkészletem, korpáskeksz, diákcsemege, grapfruit és egyéb nyalánkág ami már alig van itthon.
Nem tudom később tudok-e jönni mert hugomhoz barátnői jönnek mennek bulizni, Robi meg tuti játszani akar, de majd megoldom vhogy hogy fellesek.
Magdi, mikor lesz a vizsga? Erre még nem válaszoltál!
Jók legyetek
birom, hogy ilyen pozitiv gondolkodasuak vagytok!
azt hiszem inkabb megis nekiallok es leirom :-)
Ismet Madi bolcsen megfoglamazta a lenyeget. En is igy gondoltam, csak meg olyan kajla vagyok, nem tudom okosan elmondani.
Lanyok, voltam lakas nezoben.
Nem merem leirni az elmenyeimet, mert nem fogjatok elhinni.
Jó reggelt, iszom a kávém és gyorsan leírom az én véleményemet is.
Andi ne akarj másnak látszani mint amilyen vagy. Te úgy vagy jó, amilyen vagy, egy aranyos, humoros, szép, értékes ember. Ne akarj másmilyennek látszani, előre kitalált pózokat felvenni. Ha megy a dolog a görcs majd oldódik mind a két fél részéről.
Te jóisten én osztom az észt, amikor hozzámentem az első komoly "udvarlóm"-hoz és azóta is együtt vagyunk.
Sziasztok! Jo reggelt!
Lehet, hogy megszakad a kapcsolatunk egy idore :-( legalabbis az irodan kivul. Nincs netem a szallodabol, benyaltam valami virust, minel jobban irtjuk, annal komolyabb problemakat okoz.
Na mindegy.
Szabirol annyit, hogy szombaton vagy vasarnap johet haza. Tippelhettek, hogy o melyiket szeretne ;-)
Tejugyben ugy tudom minden rendben van.
Andi, amit leirtal ahhoz csak annyit, hogy lehet, hogy most o is ugyanigy vivodik, hogy nem volt-e " tul sok". Sokszor ugy erzem ha valamit elersz az eletben, arrol csak lehajtott fejjel lehet beszelni, azt is nagyon csendben es lehetoleg minel kevesebbbet. Valahogy otthon nehezen viselik a sikeres embereket.
Viszont o, ha tenyleg annyit utazott, akkor biztos nem itelkezik. Ahogy az ember egyre tobb kulturat ismer meg, ugy tanulja meg egyre jobban elfogadni a kulonbozosegeket. A borszinben, a ruhazkodasban, a higieniaban, az etkezesben a gondolkodasban, viselkedesben.
Szoval, ha tenyleg tetszik neked, akkor hagyd hogy mind a ketten kibontakozhassatok.
Mindenesetre mutass onbizalmat, hidd el egy vilagra nyitott ember ugyanugy odafigyel amikor a fonottkalacs sutes rejtelmeibe avatod be, mint te, amikor a malajziai utazasairol beszel.
Sziasztok!
Újlány Neked ÉBRESZTŐŐŐŐ!
Csibike, ha Neked ez kell hogy mindennap este felnézz, akkor megoldom hogy ne legyen tévéadásotok:)
Andi, tetszik ez a magázódás, és a többieknek van igaza, húzd ki magad, nem az a csaj vagy aki önbizalomhiányban szenved! Nincs is miért! Várom a szappanopera következő részét... (nem ám eltitkolni vmit lényegeset:))
Tényleg cukor a kis Luca és ezt nem azért írom, mert ezt kívánja a jól neveltségem, hanem mert valóban úgy gondolom csodaszép. Jó én ritkán látok kisbabákat, de Ő valóban nagyon szép és nem baj hogy kis vasgyúró, inkább ilyen legyen mint hogy alig érje el a 2kgt, majd megnyúlik, tudtam én hogy nem Szabina "hízott" meg, hanem a kis babynk volt a ludas kg-i számában, bár igaz nem sokat szedett fel a terhessége alatt, ügyes volt. Ne nézzetek hülyének de tudjátok mit csinálnék vele, leülnék mellé az ágyba és kis pelenkában agyon szeretgetném, a kis hurkás lábait, kezeit, jól-jól meggyömöszkélném (persze úgy hogy ne fájjon csak élvezze ahogy én is élvezném:)) tehát Szabine ha jót akarsz pár hónapig még nem engeded a közelembe. Jó lenne nyáron tényleg összehozni a topik talinkat, mert már nagyon-nagyon szeretnék mindenkivel személyesen is találkozni, na és persze Lucát agyonszeretgetni. Elárulom nekem kedvencem a kis haja, tündéri. És tényleg tiszta anyja, igaz az apukát még nem láttam:)
Robi ma ismét szabadnapos, a múlt hetek túlóráit legalább kipiheni, tegnap Ő volt egész nap, így megint 12 órázott, legalább ma le tud ülni kicsit tanulni a tanfolyamra. Magdi, Te hogy állsz? MIkor lesz a vizsga pontosan?
Én újságozok, főzök egyet és délutánra heti bevásárlást tervezek, szóval semmi olyan k ötött dolog amiért napközben ne sasolhatnék fel:)
Most várom a 2 órát hogy nézzem a Dr. G-t, egy amerikai korboncnok, ilyenkor szoktuk felnyitogatni a hullákat:) Szeretem mert kis dolgokból olyan következtetéseket hoz létre, hogy eláll a szavam, igazságügyi orvosszakértő;)
Ja nem is meséltem, tegnap helyi újságban olvastam megszűnik a helyi művelődési központ és könyvtár, a könyvtár megmarad, de a közművelődési rész az nem, a maradék alkalmazottakat elbocsájták (már tavaly nagy leépítések voltak) vagy áthelyezik más intézménybe a múmiákat (mert tényleg azok az átlagéletkor 70!) s helyette valószínű vmi kft, fog rendezvényeket szervezni, stb. Majd körbejárom hogy nem lesz-e vmi ismerős ott, aki segítene bejutni. De ez még képlékeny az egész újság arról szólt hogy az önkormányzatnak még egy közművelődési koncepciója sincs, ami pedig kötelező lenne, az biztos a mostani forma március 1től megszűnik, tehát az egyetlen olyan hely ahova a diplomáimmal itt helyben elhelyezkedhettem volna (persze ha kihaltak a múmiák vagy vmi csoda folytán elmentek volna nyugdíjba vagy mit tudom én mi lett volna az alkalmazottakkal) megszűnik. Nézzük a jó oldalát, legalább nem idegesítem magam azzal hogy miért nem én dolgozok ott:)
Na fogom a bordaterpeszt és megyek "kaszabolni" :)
Szép napot!
Sziasztok!
Nincs tévéadásunk így benéztem:)
Magdi..nincs bajom a munkámmal..de a pedagógia közelebb áll hozzám ezért próbálom meg:)
Ha bejön örömmel megyek..ha nem elfogadom ..és maradok:)
Gyönyörű a kis Luca..kis gömbölyű:)
Remélem Sabyne is jól van..
Magdi..régebben ha semmi gond nem volt se mamával se babával akkor a császárosokat is hazaengedték egy héten belül a kórházból..hogy manapság ez hogy megy nem tudom..
Most még gondolom megfigyelik beindul-e a mama teje..mert ha nem akkor tápszert írnak fel:O
De Sabyne klassz csajszi..nála bizti rendben lesz minden:)
Jóéjt mindenkinek!
Andi..ne legyen kisebbségi érzésed a pasi miatt..és igaza van a barátnődnek!!!
Sziasztok!
Mindjárt megnézem a babát, de először beköszönök.
Schybie, jártam a te cipődben, alkalmi meló, sok interjúra járkálás, elutasítás, és alig 2 hete végre én interjúztattam, át lehet kerülni a másik oldalra is, jönni fog a lehetőség :o)
HÁÁÁT a randiról:
Picikét teszett, picikét tetszettem :o)
Na jó igazából nagyon örült ahogy meglátott, és sokat nézett már az utcán is, én meg a járdát magam előtt (felnőtt nő létemre iszonyú zavarban voltam). Kávézóban csak kicsi asztalnál volt hely, nem szembe hanem egymás mellé ültünk, na ha addig azt hittem volna hogy zavarban vagyok, nem is sejtettem mi jön még.
MIkor kérdezett válaszoltam, és aztán valamit mondania kellett volna de nem mondott csak nézett nagyon a szemembe, na OTT aztán zavarba jöttem, kérdeztem valamit, erre ő:
-Ezt azért kérdezte mert zavarban van?
-Maga hoz a zavarba bele!
Szóval itt tartunk, magázódunk, ittunk együtt egy rossz teát :o))
Viszont az biztos, hogy most csak egy órát beszéltünk, és cseppet sem vágott fel vele, de iggen sikeres pasi lehet, aki beutazta a világot, erre én?! Kissebbségi érzéseim lettek, pedig nem szándékosan csinálta...
Barátnőm (kinek rögtön utána el kellett nesélnem telefonon) persze lehülyézett, nem vagyok elveszett gyerek és ha szeret nem a pénzemért kell hanem magamért!
Jaj ez egy regény, inkább megnézem Lucát!
A picikénkről láttam egy újabb képet.
Manapság mikor mehet haza egy császáros kismama?
Már nagyon várom Szabit. Kiváncsi vagyok a "beszámolójára"
Sziasztok! megjottem a futasbol, orulok, hogy ma is teljesitettem. Elotte vegetarianus kajat ettem, keveset es nem zsirosat, ugyhogy szerintem nem artott meg.
Magdi, meg hajszaritas felig, csavaras, aztan alszom. :-)
holnap mar pentek, eltelt meg egy het.
Ma vegre sikerult tisztazni a lakaskorulmenyeket is. Igaz, nem lathattam, de bizom abban, hogy megfelelot inteznek.
Mint kiderult tegnap, en vagyok az elso ember aki atjon europabol, ezert aztan mint a himestojassal ugy bannak velem. Aki 1-2 ev mulva jon, az lehet, hogy majd kilincselhet maga, hogy elintezzen mindent ;-)
Vége a tornánek, irány haza.
Csibike miért keresel új munkahelyet? Azt hittem bejött neked az, ahol most vagy.
Szép estét!
Ujlány neked is szépet, mit is? Vagy alszol már?
Akkor szép álmokat!
basszus Schybie, igazad van, latod erre nem is gondoltam.
na rohanok vacsizni, ugy felhuztam magam, majd elmeselem.
remelem kifutom magambol a kondiban ma este.
Ebben igazad van Újlány, akkor akár 3 gyereket is felnevelhetnék, bár nem tudom mire, kopasz p.csára?! :) annál azért több eszem van.
Elég hamar megjártam, és fúj a szél, mindjárt szakad az eső is:( Nem baj, ma már nem kívánom kirakni a lábam, holnap megint van egy két órás sétám, addigra azt ígérik eláll az eső.
Megyek összedobok vmi kaját Róbertnak, akkor megkeresem a porszívót.
Andi köszi az energiát!
A fejleményekre kiváncsi vagyok ám.
szerintebb nyugodtabb, Schybie, mert a bizonytalansagnal nincs rosszabb. Es ha meg azt is mondanak, hogy 39 evesen lesz melod, akkor legalabb tudnad, hogy most kell szulni 2-3 lurkot es felesleges varni.
Tudod, ja van egy fix pont, abbol minden levezetheto. Ez azt hiszem, valami matematikai elmelet, de azokhoz nagyon hulye vagyok.
A melo ellenere 5-kor hazahuzok, mert a holland srac hajnalban utazik haza, es megebszeltuk, hogy hatkor egyutt vacsorazunk. Nem volt betervezve, de majd utana lefutom a kondiba, o ugyis koran elmegy aludni.
ok, akkor en is 200 grammot vetetek anyuval,es kitart egy eletre. :-)
LÁtom Újlány világosan látod a témát, ha tudnám hogy még mennyit kell várnom akkor nyugodtabb lennék, vagy ép ellenkezőleg;)
Grammra adják:) Azt hiszem az enyém 200gr-os volt de rengeteg megmaradt belőle mert csak?!?! 4evőkanál kellett!
Magdi, jobbulást, teljesen be van borulva, remélem nem fog esni, ha mégis akkor meg kiáll a fejfájásod. Az előbb hoztak kétfajta újságot így nekidurálom magam míg nem szakad le az ég. A héten mindennap kell mennem így rágyúrok a jövő heti tornára. Napsütés sehol úgyhogy arra kár is várnom:(
Jók legyetek és írjatok sokat míg visszaérek
Scybie, ez rendes toled, hogy szolidaritast vallalsz velem. :-)
Ez tenyleg nagyon rossz, hogy feletek ennyire pang a munkaero piac. De majd tenyleg beesik egyszer egy jo allas, kar hogy az ember nem tudja elore, hogy mikor, mert ugy konnyebb lenne turelmesnek lenni.
Magdi, szombaton egy indiai baratommal talalkozom (azzal, akivel ha talalkozom mindig eltorik valamim, de gyanitom, hogy nem o a ludas, hanem a felesege, o pedig most sajnos nem tud jonni). Bevagjuk magunkat az autoba, es korbejarunk nehany szupermarketet. Fel akarom merni, hogy kb. mit lehet itt kapni,e s milyen minosegben. Enegm ugye inkabb a magasabb minosegu termekek erdekelnek, szoval nem tudom mennyire lesz konny dolgom, de majd meglatjuk. Elmegyunk nehany plazaba is, megnezzuk ott mi van. Bombay-ban mar voltam ilyen plazakban, ugyhogy kb. tudom mire szamitsak, csak akkor nem neztem ilyeneket, hogy szoke festek, digitalis merleg, stb.
A 3 almat lenyomtam, sot mar jo par kekszet is. Alig varom, hogy este legyen es mehessek futni. Nagyon jo dolog ez a futas, kar, hogy 22 evig melloztem. Igaz, hogy ket melltartot kell vennem, es szetvagjak a vallaimat a razkodastol, de akkor is jo buli, ugyhogy otthon is folytatni fogom.
rohanok mert sok a melo.
Ha ma mar nem jonnek, akkor az csak a melo miatt van, de remelem azert be tudok meg nezni.
Gyogyulgassatok mind a ketten!
Ja, Schybie, meg azt akartam kerdezni, hogy a keserusot a patikaban grammra adjak? Vagy kilora? :-)
Ujlány mi lesz veled, ha kiköltözöl? Mármint kaja-ügyileg? Ott hol vásárolnak az emberek, mit esznek, stb....?
A fejem még mindig fáj, egy por feloldva bennem van.
Szép napot.
Sziasztok!
Újlány, nekem tetszik ez az időeltolódás dolog, mert így nem én vagyok az első:)
S legalább van kivel napközben is beszélgetni!
Andi, remélem tetszeni fog a pasi a randi után is ,ha mégsem keresel mást;) MIndenesetre szorítok, de mesélj!
Csibike, nagyon irigyellek hogy felétek ennyi lehetőség van. Ép most néztem neten a mai újságot (amiben a heti reményem volt) semmi, de szó szerint, 1 olyat nem találtam amit megpályázhatnék. Ilyenek vannak: külföldre betegápoló, más városba operátor, jutalékos biztosítás, szakács és pincér, és akkor válagathatok:( Holnap február remélem vége ennek a januári pangásnak, jön a tavasz és felélénkül a piaci helyzet is. Majd mesélj hogy mi volt, én is hasonló munkát szeretnék, a múltkori sulis gazdasági ügyintéző nem sikerült, mert nem engem hívtak vissza, számítottam rá hogy 30 emberből nem én kellek, talán legközelebb!
Újlány szolidalitásból én sem eszek zöldséget a n apokban:) pedig a héten nagyon szép jégcsapretket kaptam végre, az idén vhogy nincs sehol:( Viszont gyomrom még mindig kész, így esetleg ma megeszem a maradék muffinom és egy kis korpás keksz, se fehérjére se gyümölcsre se semmire nem tudok ránézni ezeket is úgy fogom leerőltetni (Úr Isten, ilyen is van?!) :)
Kezd kaparni a torkom, de szerencsére a tüdőfájdalom teljesen eltűnt, lökött vagyok agyban ezért vitaminok, ágynyugalom a napokban, nem szeretnék nagyon beleesni, az újságjaimat kiviszem ha lesz, persze felöltözve és még a napsütésben de nem gyötröm magam halálra, inkább vigyázok magamra, most megtehetem;)
Később jövök
na kozben felleltaroztam a maradek ete keszletemet.
Van meg 1 norbi ananasz chipszem, ugy is mondhatnam, hogy mar csak 1:-(( ), kekszek mindenfele vatozatban, dio, mez es macesz.
Az egyik kollegm jovo szerdan hoz nekem egy kis sajtot, mar nagyon vagyom ra.
A szallodaban mindennap kapok 3 darab gyonyoru, vorosszinu almat. Eddig nem nyultam hozza, de most megprobalkozom. Allitolag import, ugyhogy nem halhatok bele.
Ugy nez ki, hogy tok jol szamoltam ki a kajamat, nagyjabol minden el fog fogyni.
Es ha hazaerek napokig fott zoldseget fogok zabalni, mert az nagyon hianyzik.