Paleolit táplálkozás (beszélgetős fórum)
Tiszta test két mondatban 5-ször?
Ez nálad valami mantra?
Befejeztem a veled való eszmecserét. Te totál hülye vagy.
Mi más lenne, mint ecetsavas erjedés, és az alkoholnál meg alkoholos erjedés.
Bort készítünk a gyümölcsből, és utána szándékosan megecetesítjük vagy az gyümölcslével egyenletesen meleg helyen álló kádakba tesszük, és erjesztjük mindaddig, amíg meg nem érezzük az ecet illatát.. És a harmadik amikor semmi köze nincs a gyümölcshöz mert szintetikus ecetkészítés.
A bor erjedt szőlőlé. Alkoholtrtalmú lötty. Az alkohol halálos sejtméreg, erősebb drog, mint a cigi. Attól hogy isszák, attól az még nem egészséges. Ecet, függetlenül attól milyen eredetű, hasonlóan nem keletkezik a tiszta testben, a tiszta testben nem ismert, ilyen módon nem része a tiszta testi működésnek. Ilyen anyagok külső bevitele a tiszta testbe, súlyos testkémiai zavart, mérgezést okoz, és azonnali helyreállító mechanizmusokat generál a tiszta testtől, mely életenergiát von el.
Nem az a lényeg, hogy nem bennünk állítódik elő, hanem az, hogy mint kűlsóleg előállított anyagot bevisszük a testünkbe, holott annak ott semmi helye nincs, mivel TESTIDEGEN anyag, nem a test kohójának kémiájában keletkezett, a táplálék áthasonulásában szerepet játszó anyag.
Lehet iszogatni ezeket, csak akkor ne reméljünk tiszta, testműködést.
Hát csak pár gondolat. Mikor kollágák a filmeről beszélnek, azt szoktam tőlük kérdezni, mi az a TV?
Tájékozódás egy különleges formája számomra... Netről lehúzott előadásokat a répa gyomlálása közepette hallgattam meg sokat. Rajtam volt a headset, szomszédok legnagyobb szórakozására...
Könyveket általában lehúzom telefontra, és buszon utazás közben elolvasom, vagy ha valahol várakozni kell. Akár WC-n :)
Télen sportnak maradt a szobabicikli, és host lehet röhögni, de sok időt így neteztem:
Még hoxázni is lehet sportolás közben.
De ne hidd, nem megy minden ilyen gördülékenyen.
Ma sem tudtam elültetni a mákot, pedig már ideje lenne. Régi öregek hóra szokták szórni. Az új nyúlól sincs befejezbe, az egyik nyuszi meg mától várandós :)
Szerintem meg lehet találni a kompromisszumot.
Attól, hogy valami egészséges és paleo, még lehet finom is.
Csak egy kis ötlet, fűszer és kreativitás kérdése.
Minden elismerésem a Tiéd!
Azt szeretném megkérdezni,mikor műveled a kertet,dolgozod fel a terményt,gondoskodsz a családodról,mosol,főzől,megkeresed a villanyszámlára valót,nem beszélve a többi kiadásról.
Tájékozott vagy e témában,utána olvastál ez tény,de a munkád mellett mikor érsz rá.
Adj tanácsot,mert nekem ez nem megy.
Persze, lemondani nem kell. De paleózni sem kötelező. De ugye aki belefogott, az azért tette, mert egészségesen akar élni. Elindultunk egy úton, csakhogy minél jobban előrehaladsz egy ilyen úton, annál többször kell az egészség és a gasztonómiai élvezet között választani. Ha valakinek az élvezet a fontosabb, az nyilván nem megy tovább, leragad valahol. Ha pedig más továbbmegy, azt meg azok nem kritizálják, akik inkább bevállalják a kockázatot az élvezet javára.
(Ma reggel benyaltam egy hatalmas tál gyümölcssalit, majd letekertem az 57 km-es edzésemet.)
Igen, néha azt is fontos szempont, hogy finom legyen az, amit megeszünk. Az ember nemcsak egy tank, amit meg kell tölteni időnként megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyaggal. Az étkezés ennél azért több.
Lehet, hogy számodra a gasztronómiai élvezet nem játszik szerepet, de én szeretem a jó és változatos ízeket.
És a paleoval erről nem kell lemondanom.
Az ecet az ecetgyártásban az első fázis. Ecesavbaktérium kultúrát használnak, tiszta faforgácsot, vagy egyébb nagy aktív felületű anyagot, ezen csordogál az almalé, vagy a bor, és az ecetsavbaktériumok a nagy felületen, oxigén jelenlétében a cukrokat ecetsavra és vízre bontják. Ez sem nem bomlás, sem nem erjedés. Az erjedés során az élesztőgombák (ők ugyanis nem baktériumok!) a cukrokat alkoholra és vízre bontják. Ennek köszönhető-hála legyen az Úrnak!- a bor.
Talán az valóban nem jó, ha bennünk erjed meg valami, de ebben az esetben nem ez történik.
Az a célja, hogy játssza az okostojást. Pedig nagyon egyoldalú az okoskodása, csak a neki tetsző és a mi véleményünkkel ellentétes téziseket szajkózza.
Az ecet nyilván nem jó nagy mennyiségben és töményen, de nem is így használjuk. Én már rengeteg (enyhén) ecetes ubisalit megettem életemben, mert régebben nagyon szerettem, és semmi bajom, nem vagyok elsavasodva.
Mint ahogy a kávéból sem vödörnyit iszunk (ami tényleg ártalmas lenne), az ecetet is erősen hígítva használjuk. (igaz, mostanában már alig használok ecetet)
És pl. a nagyapám se halt bele, amikor egyszer véletlenül felhajtott egy kupica tömény ecetet, mert azt hitte, pálinka. :))) Igaz, szegényt attól kezdve már az ecet szagával is ki lehetett üldözni a világból.
Ez azért van mert a szervezeted telített a vitaminokban és különösen ha a növény teljesértékű akkór kevésbé vagy éhes.De ha a műkajákat ennéd csak attól lehet elhízni és állandóan éhesnek lenni.Amíg nem változtattam a gondolkodásomon és az étrendemen én is szinte állandóan éhes voltam.A mű kaja teljesen átprogramozza az ember életét így az étvágyát,gondolkodását,tompítja az agyat is.
Ez 1 óriási csabda.Ezért mondom mindég,hogy közelebb kellene a főldhöz és a természethez kerűlni.
Erről lehet vitatkozni. Sajnos az élelmiszerek vitamin és nyomelem tartalma valóban csökkent. Műtrágyák csak 3 elemet pótolnak, többiben szegényedik a talaj.
A probléma másik fele, hogy miért van szükségünk ennyi vitaminra? Feleslegesen tesszük ki szervezetünket mindenféle környezeti hatásnak, amit aztán antioxidánsokkal meg vitaminokkal próbálunk meg ellensúlyozni.
Csak egy példa. Az oxidált koleszterint E vitamin teszi hatástalanná.
További ajánlott fórumok:
- Akik valamilyen okból abbahagyták a Paleolit táplálkozást, azok véleményét, tapasztalatát várom
- Paleolit táplálkozás vagy vegetarianizmus?
- Megállja helyét neuro-diétaként a paleolit táplálkozás?
- Paleolit táplálkozás 2012.január 1-től
- Fitátok és fitinsav a paleolit táplálkozásban...
- Próbálta már közületek valaki a Paleolit táplálkozást?