Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben? fórum

Mit érdemes termeszteni egy 700 négyzetméteres kertben? (tudásbázis kérdés)


4197. bozsu55 (válaszként erre: 4196. - Bjudit55)
2018. febr. 13. 14:27
Persze,de nem így értettem.Nekem pont jó a házi tej, sajt,baromfi, tojás,zsír.
4196. bjudit55 (válaszként erre: 4193. - Bozsu55)
2018. febr. 13. 14:25
Én is eszem időnként egészségtelent is. :)
4195. bjudit55 (válaszként erre: 4190. - Százas Evelin)
2018. febr. 13. 14:22
Az a tálcához tartozik, mindegyiken van. Viszont ha gyümölcslapot vagy krékert is akarsz készíteni, akkor venni kell a tálcákra tapadásmentes lapot ahányat szeretnél. Ugyanott kapható ahol a gép, a mérete egyezik a tálcáéval.
4194. bozsu55 (válaszként erre: 4191. - Százas Evelin)
2018. febr. 13. 14:07
Próbáltam,tizedére szárad össze
4193. bozsu55 (válaszként erre: 4189. - Bjudit55)
2018. febr. 13. 14:01
Köszönöm a válaszod ,én ennyire nem vagyok egészségesen táplálkozó,azaz igen csak másképpen
4192. PöttyösPanka (válaszként erre: 4191. - Százas Evelin)
2018. febr. 13. 13:10

Akkor nagyon ízlett neki :)


Az a baj a napon szárítással, hogy nem mindennek tesz jót. Pl. a fűszerek elvesztik az illóolaj tartalmukat. Bár azok a szobában is gyorsan megszáradnak. Nekünk is rengeted paradicsom termett tavaly. Jobb híján leszedtük zölden, és lett belőle savanyúság. Sajnos rá kellett jönnünk, hogy azért annyira nem szeretjük :) De mindig ámulva nézem azokat a recepteket, amikbe olajban eltett szárított paradicsom kell.

4191. Százas Evelin (válaszként erre: 4187. - PöttyösPanka)
2018. febr. 13. 12:20

Eléggé alap felszerelésnek tűnik. Én a nyáron napon kezdtem aszalni a paradicsomot, irdatlan mennyiség termett. De amikor már nem volt elég napos idő, még akkor is irdatlan mennyiségem volt belőle. Akkor villany sütőben aszaltam, két nagy sütő tepsiben egyszerre. A négyórás szisztéma bejött, de szerintem az úgy elég drága.

Ha hozzávesszük, hogy a fiam seperc alatt felfalta az egészet, akkor sem tudom, hogy mennyire gazdaságos. :-)

Nekem csak az maradt meg, amit eleinte olajban eltettem. Az se rossz. :-)

2018. febr. 13. 12:16

Judit, nagyon jól néznek ki az aszalványok. Darált paradicsomot már én is készítettem, véletlenül csontszárazra sikerült az aszalás. :-)

Szórom mindenbe, aminek paradicsom íze kell legyen, meg abba is, aminek nem.

Jóvan, spórolok. Talán lesz valami 9 tálcás akció. Azokat a fehér alátét szitákat külön kell venni, vagy azt adnak hozzá?

4189. bjudit55 (válaszként erre: 4188. - Bozsu55)
2018. febr. 13. 12:06

Most csináltam először hogy kopogósra szárítottam a paradicsomot és ledaráltam. Szendvicskrémbe, vagy szendvicsre szórni, akár vajas kenyérre, vagy salátára szórni, ételbe, stb. Jól sikerült, ezt rendszeresítem.

Aki elkészíti annak azt tanácsolom, hogy olyan üvegbe tegye amiben marad egy kis hely hogy fel lehessen rázni mert kicsit összetapad, de rázásra por lesz ismét. Könnyebb felrázni ha srégan hagyjuk állni a port az üvegben.


A másikon sós és édes kréker van. A sós nekem nem nagyon jön be, az édes meg nagyon kalóriadús, szóval fogyókúrában nem ajánlom. Inkább vendégvárónak, amikor hamar elfogy és nem jársz rá napokig.


Pl. ha máktejet készítek, annak a töretéből is nagyon finom krékert lehet készíteni. Ha egyszer csináltok, utána jönnek az ötletek, és mindig más finomságok születnek.

4188. bozsu55 (válaszként erre: 4186. - Bjudit55)
2018. febr. 13. 11:16

Sziasztok.A paradicsomot "felismertem" a végén ledarálod?

A másik képen mi van?

Nekem kör alakú aszalóm van,nekem megfelel,szilvát szoktam aszalni,no meg kipróbáltam az almát és a paradicsomot.

2018. febr. 13. 10:53
De jó, hogy ezeket írjátok, mert pont pár hete döntöttem el, hogy nekem kell egy aszaló :)
4186. bjudit55 (válaszként erre: 4184. - Százas Evelin)
2018. febr. 13. 10:20

Kedvcsináló:

[link]

[link]

4185. bjudit55 (válaszként erre: 4184. - Százas Evelin)
2018. febr. 13. 10:08

Tetszik a lelkesedésed. :))

Ha nagyobb darabokra vágsz valamit, az sokára aszalódik általig. Másrészt, nagy darabok esetén ki kell venni a tálcákból, mert nincs nagy hely közöttük.

A cukkinit nem gazdaságos aszalni, és nagyon hely igényes. 3 mm-es karikákra szoktam vágni, tálban elkeverem kevés szójaszósszal, majd gyorsan az aszaló tálcájára rakom sorban őket mielőtt elkezdenének a sótól levet ereszteni. A tetejüket megszórom sörélesztő pehellyel, és nem szárítom ki teljesen mert úgy nem finom. Tehát ez nem egy ropogós csipsz, de egészséges csemege frissen.


Koktél paradicsomokat félbe vágom, a nagy paradicsomokat szeletelem kb. fél centis karikákra. Én a paprika alakú a paradicsomot szeretem az hosszúkás, jó szeletelni, és a legfinomabb.

Spóroljál!

4184. Százas Evelin (válaszként erre: 4182. - Bjudit55)
2018. febr. 13. 09:48

Exkalibur. Az jó lesz. Most még eldöntöm, hogy elég-e az öt tálcás, vagy kell nekem a 9-es. Árban elég nagy a különbség, lehet hogy az dönti el.

Én is ki tudom ebrudalni teraszra, alsó konyhába, itt mindenütt van áram. A cukkinik elég nagy darabok. Vékonyra is kell vágni, sok tálca kell. Ha paradicsomot kezdek aszalni, dettó. Mennél több tálca kell. Akkor mégis 9 tálca a jó, az a legnagyobb méret. Kezdhetek spórolni. :-)

4183. bjudit55 (válaszként erre: 4181. - Százas Evelin)
2018. febr. 13. 08:36
A többtálcásnak is ilyen a mérete, csak magasabb. Így kalkuláljál.
4182. bjudit55 (válaszként erre: 4181. - Százas Evelin)
2018. febr. 13. 08:35

Ha jól emlékszem, 58 ezerért vettem 3 éve.

Az árus amcsiból hozatja, ott is drágulhat, de biztos függ az ára az árfolyamtól is.

42 cm széles, 48cm hosszú. A hűtő tetején, vagy a konyhapult egyik végén elfér. Én a kamrában tartom, de nagy melegben kiteszem a teraszra, így kevesebbet fogyaszt.

A típusok között az a lényegi különbség, hogy az Exkaliburban a meleg levegőt a ventilátor hátulról előre fújja, míg a kerek fajtáknál alulról felfelé halad a levegő. Tehát gyakran kell cserélgetni a tálcákat, hogy ne csak az alsó cucc száradjon. Az enyémben minden tálcát egyformán fúj, de ennél is megvan az, hogy a tálcák belső része ahol a legközelebb vannak a ventilátorhoz, ott gyorsabban szárad minden. Naponta egyszer én is megfordítom a tálcákat.

Ha kereket veszel, akkor is vedd figyelembe hogy legyen hőfok szabályzója.

4181. Százas Evelin (válaszként erre: 4178. - Bjudit55)
2018. febr. 13. 07:41

Judit, az az 5 tálcás aszalógép 89 ezer ft. Te is annyiért vetted?

Na persze, nekem a 9 tálcás mindjárt jobban tetszik. Az meg 127. Mellesleg a kisebb is olyan dőher, hogy a konyhában azt nem lehet elhelyezni. Ajaj.

4180. Százas Evelin (válaszként erre: 4178. - Bjudit55)
2018. febr. 13. 07:26
A sörélesztő lesz gondolom a költséghatékonyabbik fele a cukkini chipsnek. Igazad van, mennyi olyan gépem van már most is, hogy csak áll a polcon, nem szeretem, célszerűtlen. Megkuksizom azt a hat tálcás aszalót. :-)
4179. forrest2010 (válaszként erre: 4172. - Bjudit55)
2018. febr. 12. 19:27
még nem próbáltam :) de idén majd :)))))))))) még nem vettem eddig sörélesztőpelyhet se , be is kukkantok a bióba , úgyse jártam még ott se :) van itt nálunk is egy :)
4178. bjudit55 (válaszként erre: 4176. - Százas Evelin)
2018. febr. 12. 16:58

Én webáruházban sokat vásárolok, ott veszem a sörélesztő pelyhet is, de szerintem bármelyik bio boltban kapható.

Aszaló vásárlásnál nem az akciósat vagy a legolcsóbbat kell keresni, erre sajnos rá kell szánni rendesen, különben sok bosszúságot okozhat a rosszul megválasztott gép.

Az enyém 5 tálcás aszalógép. írd be a keresőbe, csak 1 helyen lehet kapni, megkapod rögtön az oldalt. Biztos drágálni fogod, de ez legalább jó.

4177. 0e40d7eb14 (válaszként erre: 4168. - Forrest2010)
2018. febr. 12. 16:34

Én is tökfőzeléket csináltam ma, a tavalyi cukkinnikből. Még van 2-3 csomaggal a fagyóban, szeretjük levesnek,főzeléknek, tócsinak, süteménynek..úgyhogy én is vetek az idén is.

És vettem dísztök magokat, mert minden ősszel sóvárogva nézem a piacon, de olyan drágán adják, hogy eddig nem vettem. A piacos néninél pedig megrendeltem a luffatök magot, azt is már régóta szeretnék, de eddig nem találtam.Most kaptam rá ígéretet.Tavalyelőtt kolbásztököt vetettem, volt is bőven termés, de csalódást okozott, nem volt igazán finom. Elajándékozgattam az erre járóknak, akik megcsodálták a kertben.

4176. Százas Evelin (válaszként erre: 4175. - Bjudit55)
2018. febr. 12. 16:33
Talán keresek valami akciót. Vagy várok egy akciót. Mire lesz cukkini, minden bizonnyal lesz akció is. Na és a sörélesztőt hol lehet beszerezni?
4175. bjudit55 (válaszként erre: 4174. - Százas Evelin)
2018. febr. 12. 14:20
Lehet! :))
4174. Százas Evelin (válaszként erre: 4172. - Bjudit55)
2018. febr. 12. 14:04
Jó dolog az az aszaló. Lehet, be kéne szereznem egyet?
4173. Százas Evelin (válaszként erre: 4167. - PöttyösPanka)
2018. febr. 12. 14:02
Az enyém is megcsalt. Őrült gyorsan felfutott a futrinkáján a kerítés tetejéig, onnan meg kihajolt az utcára. Ott nyílt kinn az összes virága.
4172. bjudit55 (válaszként erre: 4171. - Forrest2010)
2018. febr. 12. 12:58

Elég változatosan főzöl, ezért hála jár nem kirúgás. :)

A csipszet nyersen, aszalóban készítem. Sajtos cukkini csipsz. A sajtos ízt a szeletekre szórt sörélesztő pehely adja. Próbáld ki, finom.

4171. forrest2010 (válaszként erre: 4169. - Bjudit55)
2018. febr. 12. 12:12
:)))))) mert : hass-alkoss-gyarapíts :))))) ki is próbálom mindet / hátha nem mondják : ki van rúgva a szakácsnő :)
4170. bjudit55 (válaszként erre: 4169. - Bjudit55)
2018. febr. 12. 11:23

helyesen: smoothie

lentebb úgy írtam ahogy mondom. :))

4169. bjudit55 (válaszként erre: 4168. - Forrest2010)
2018. febr. 12. 11:22
Mi is szeretjük. Kiegészítem a felsorolásodat: smoutli, cukkini csipsz. :))
2018. febr. 12. 11:11
idén 3 féle cukkinit ültetek , már megvettem a csíkos + a sárga magjait már csak sima zöld kék :) tököt eszünk tökkel :) sütve-rántva-levesbe-főzelékbe-lecsóba :)))))) még van a fagyosba :) mára tökfőzelék lesz , már kész :) sütök hozzá tojást :) mert már tojásdömping beindult :)

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook