Kezdjünk együtt neki az életmódváltásnak! (beszélgetős fórum)
Ha nem akarsz nokedlit, akkor én csináltam zabkorpa palacsintát: 1 tojáshoz 2 púpozott ek. zabkorpa, pihentetni, és 1-2 perc alatt a serpenyőben megsül. Utána felcsíkoztam mint a kifőzött tésztát, és azt adtam köretnek.
Ha 2 palacsintát bekavarsz, megsütöd percek alatt, és egy tányér pörkölt mellé köretnek. Ha gondolod, próbáld ki.
Sziasztok, szép reggelt!
Hópihe, képzeld egész jó lett a nokedli csak kellett hozzá tennem tk lisztet mert különben nem állt össze. Lehet nem pihentettem elég sokáig, de fincsi lett, ember is simán megette. Igen, ő is panaszkodott hogy hiányolja a kenyérgombóc, de tudja, mi a cél :)
Viszont elfogyott úgyhogy ma tk tésztát raktam a pörkölt alá amit ebédre hoztam...pedig még ennyi szénhidrátot sem akartam ma enni :/
Hogy vagytok mozgásügyileg?
Az enyém is szűkült, csak nem belül, hanem kívül. Egy hét alatt 3 cm-rel lett kisebb a derékbőségem. A naplómba már írtam, (de ha valaki itt olvassa) ez nem valós fogyás, inkább annak tudható be, hogy az elmúlt napok gyaloglása után végre kezdtem kiürülni, és kezdek visszaállni a korábbi méreteimre, súlyomra. Megéri a naponkénti gyaloglás, mozgás, kinek mi.
Most már nekem is a kalkulátor a BMR-t 1200 kcal alá írja, de én azt megtartom, mint max. felső határt, és nem görcsölök azon, ha az 1142 kcal-t túllépem. Állítólag a szervezetnek az 1200 kcal minimum szükséges. Ha sikerül annál kevesebbet enni, akkor annyival gyorsabb lesz a fogyás.
Mióta elkezdtem, hogy kevesebbet eszek.
Szerintem a gyomrom szűkült egy kicsit.:))
Martini!
Mérleg eredmény???
Szinte ugyanaz: amíg dolgoztam, reggeli semmi. Ebéd 2 db. kifli (bár előfordult, hogy a végét már csak 2 óra körül tudtam elrágni!) így a vacsora itthon 2x: este 6 körül, + 8 körül.
A cigit 2012. ápr. 8-án tettem le. :))
Most már azért én is majdnem minden nap reggelizek, és alig-alig vacsorázok 2x.
Büszkék lehetünk önmagunkra! :))
Ne fogd rá a korra. Mindenhol azt olvasni, hallani, hogy a reggelinek bőségnek és kiadósnak kell(ene) lennie, hogy legyen a napi munkához elegendő energiánk.
Te csinálod jól, de majd én is megpróbálok valamit változtatni. Az biztos, hogy először csak valami hideget, felvágottat, sajtot, hasonlókat pakolok a szelet kenyérre. Már az is haladás lesz.
Látod ezért mondom azt, hogy nem diétázok, nem fogyózok, nem vagyok hajlandó magamtól megvonni semmit. Eszek, amit éppen megkívánok, a héten éppen az ősrégi krumplis tésztát, és bármit, ami sorba jön. Figyelek a mennyiségre, és hogy a napi összegzés vége mínuszos legyen.
Belefáradtam már, hogy ezt se szabad, azt se szabad. Egész életünkre nem tilthatunk, nem vonhatunk meg magunktól valamit.
Kedves egészségedre. Majd a másik napon más lesz a kaja, és akkor az is jó lesz. :))
Ezek szerint van még mit fejlődnöm, hogy reggelire is süssek-főzzek valamit.
Örülök, hogy egyáltalán eljutottam már odáig 30+ év óta, hogy egyáltalán reggelizek. Egyelőre tökéletesen elég nekem ahhoz egy db-ka kenyér, vagy 1-2 szelet abonett. Tudom, hogy nem a legegészségesebb, de talán majd valamikor megpróbálkozok vele.
Én is készletről gazdálkodom januárban. A karácsonyra vett kaliforniai paprika tökéletes allapotban van meg mindig a pincében. A paradicsom is. Uborka, lilahagyma és egy fél jég saláta is van. Nekem vegyes zöld lesz a jövő héten reggelire. Mozzarella sajttal és joghurtos kapros öntettel. Meg pirítós.
Isteni lesz, alig várom!
Nyáron 3 hétig nem volt gépem, így szinte örökké a tv. főzős csatornáit néztem, hogy eltanuljak valamit a különböző saláta-készítési tudományból.
Azt szűrtem le, hogy a saláta készítés módja gyakorlatilag attól függ, hogy a hozzá felhasznált hús nyers, vagy már valami főtt/sült maradéka.
Ha nyers hús, akkor először azt kezdik el a serpenyőben sütni, párolni, és a zöldségeket abban a sorrendben rakják mellé, mennyi az elkészülési idejük.
Ha a hús már kész, mert valami maradék, akkor először a zöldségeket párolják, és szinte a legvégén megy bele a hús.
A rizst, főtt tésztát, hasonlókat külön főzik, pirítják, stb. és már készen keverik hozzá.
És persze a harmadik változat, amikor nyersen kutyuljuk és fűszerezzük.
De jó, hogy szóba jött, ismét be kellene ütemezni ezeket a kajákat is, már totál rájuk feledkeztem.
A csirke pörkölttel már gondolatban én is kacérkodok, de egyelőre még a nov-dec. hóban bespájzolt húsokat akarom a fagyóból elhasználni.
Van még bent egy adag darált sertés, és egy adag rántani való máj.
Majd azok után akarok annyi cs.pörköltet, hogy 3x 2-2 napra elosztva legyen.
Holnap reggel mérlegelés. Már nagyon izgulok ám!
Nalunk ma vegyes zöldség leves es csirkepörkölt lesz nokedlival. Süti nem lesz, mert csak megesszük :)
Most én is utána olvastam. Gyakorlatilag akármilyen zöldséggel, főtt-sült hússal össze rakod, valami kis mártásfélét rá, hogy ne legyen nagyon száraz.
Ez az a kaja, amikor kinyitjuk a hűtőt, és ami maradék van benne, azokat összekutyuljuk, főzünk hozzá egy adag rizst/bulgurt/amit akarsz, és kész a vegyes saláta.
Ízlés szerint bármivel tökéletes lesz.
Nem tudom, csak most olvastam, de annyi féle van.
Szerintem meglehet csinálni, sok zöldséggel, és csirke hússal. Majonéz nélkül.
Nem! Még akkor sem csináltam, amíg ettem rizst.
Hogyan kell? Bulgurból is meg lehet csinálni?