Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Nem tudom, milyen lesz a rizs pirítás nélkül. Valószínű az íze nem lesz más, csak az állaga.
Teszkóba nem járok, a bioboltban se volt drágább a nem tasakos. Ugyanannyiért láttam cba-ban is.
Ezt a terméket szoktam venni, gyógynövény-boltokban. Valóban valamivel drágább, mint a rizs, viszont:
- nem a duplájára, hanem 3-szorosára dagad, tehát már eleve kevesebb kell belőle
- alacsony a Glikémiás Indexe, így benne levő ch-t a szervezet lassan bontja le, tehát sokkal később éhezünk meg utána, ezáltal megspóroltunk egy nasizás kalóriát
A rizst sem kell megpirítani.
Illetve állítólag Kínában zsiradék nélkül átforrósítják, úgy öntik rá a vizet, majd így főzik tovább.
Bulgurt nem kell a bioboltban keresni, van rendes közértekben is. Még a teszkóban is van.
Még mindig a bulgurnál tartok. Most vettem a Spárban főzőzacskósat. Tényleg nagyon drága. Meggondolandó, hányszor veszek. Nem főzőtasakost is kerestem egy bioboltban, de ott azt mondták, meg kell pirítani, mint a rizst, és ugyanúgy felönteni vízzel, majd megfőzni. A csomagon nem volt használati utasítás. Nem hiszem, hogy úgy kell, mint a rizst, hiszen ez búza.
Néztem a neten, nagyon különbözőek az árak. Van 369-ért is, és 215-ért is ugyanaz a tasakos.
ja látom, h nem..:(
ma mexikói kevert zöldségből csináltam finom főzeléket nagyon finom lett..:) a lidlibe szokok.:) vásárolni ott nagyon finomak ezek a fagyasztott zöldségek.. bár most a spenótot keresem de hetek óta nincs nekik..:( úgy főztem, h a liszt érzékeny unoka is tudjon enni belőle.. jó nagy adag lett mindig 2 napra főzök de holnap valami mást főzök így 2x főzök és 4 napig esszük és így változatos..:)
Azt mondod, tehén nincs csak marha??
😂😂😂
Meglehet! :)
Azért néha offolunk is kicsit, a változatosság kedvéért!!!
Már sok jó ötletet olvastam itt. Néha vissza is olvasgatok...
:))
Akkor kvittek vagyunk!
:)
Remélem, meg leszel elégedve vele!
(Ők is biztosan leszűrik, mint ahogyan a görögök is teszik)
Nálad olvastam a bulgurról már többször is, és vettem pár hete. Még várja, hogy elkészítsem... :DDD
Ma meg ez jött velem szembe, úgyhogy megosztom! :)
Joghurtot én is gyakran csinálok, nem görögöt. Házi tejet veszek a piacon, felforralom, langyosra hűtöm, bele a szintén ott vett joghurtot, amivel beoltom. Bögrénként (2,5 dl) kb. 2 kávéskanál joghurtot teszek bele. Van egy joghurt készítőm is, ami nem igazán készítő, csak hamarabb elkészül, mert melegen tartja.
Görög joghurtot is árulnak kimérve, tényleg nagyon sűrű.
Jó, hogy feltetted a linket, a magam részéről köszönöm. Ki fogom próbálni a görög joghurt készítését is.
A "görög" joghurt attól sűrű, hogy leszűrik.
(Én így készítem, csak leszűrt joghurtból a tzatzikit. Az igazi görög, nagyon sűrű, nem folyós.)
"Mielőtt bárki is felhorkanna, természetesen a görögök is esznek joghurtot, sőt, létezik náluk az a fajta, sűrű, krémes joghurt, amelyből lecsepegtetik a savót - hasonlóan egyébként a török, az örmény, és a közel keleti konyhához."
Köszi! Majd megnézem!
De ha már rizsről, bulgurról, cékláról és társaikról beszéltünk, ezt most találtam.
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)