Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: fórum

Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)


106076. forrest2010 (válaszként erre: 106074. - 12d083b51b)
2019. máj. 2. 07:14
...az " árúkeresőn " van többféle is Milford , Interherb , Naturland ...mindegyiké hibiszkusz + csipkebogyó :) v fordítva :) kukkants bele :)
106075. forrest2010 (válaszként erre: 106071. - Guruljka)
2019. máj. 2. 07:09
...ok ! remélem , ha újra előkeveredik az auc.anba , nem lesz drágább , mint volt :) 150 volt legutoljára a 4 dekás :) még ez előtt 140-ért vettem , ilyen jó áron nem is láttam eddig sehol :)
106074. 12d083b51b
2019. máj. 2. 06:47
Én a "Csipkebogyó tea hibiszkusszal" nevű filteres teát imádtam, de már 1000 éve nem láttam. Van ugyan önmagában csipkebogyó tea, de az sem az igazi.
106073. 12d083b51b (válaszként erre: 106037. - Anyagi)
2019. máj. 2. 06:39

Grízgaluska kuszkuszból:

2 db. normál tojáshoz 14-16 teáskanál kuszkusz + sót kavarok ugyanúgy mintha búzadarából kavarnám, ugyanarra a se nem kemény, se nem híg állagúra.

Egy kicsit ezt is szoktam hagyni állni, majd kiszaggatom, kifőzöm.

Gyönyörű nagy nokedlik lesznek belőle.


DE: nem szabad leszűrni amikor megfőtt, csak szűrőkanállal kimerni, különben az egész összetörik!


A kuszkuszt 3 méretben árulják, apró, közepes és nagy. Én ezt az apró méretből csináltam, nekem bevált.

106072. 12d083b51b (válaszként erre: 106033. - Lúdanyó)
2019. máj. 2. 06:32

Valóban rizs helyett szerintem is legjobb a bulgur.

1 kávéspohár bulgurt (megmosom, mert ez is kint a földön termett!) és 2x annyi forró, sós vízzel felöntöm. Egy picit én is forralok rajta, hogy a víz ismét forró legyen. Majd beborít, és minimum 1 óra múlva tökéletes.

Már reggel megcsinálom, mire főzésre kerül a sor, biztosan megduzzadt.

Utána úgy kezelem, mint a főtt rizst: hagymásan, petrezselymesen, fűszerezve, vagy rizi-bizinek, ha rizses hús, vagy lecsó, akkor már csak a legvégén belekavarod.


Töltött paprika, húsgombóc, szárma esetén nyersen!!! kavarod a darált húshoz, de VIGYÁZZ! Ez nem a duplájára dagad, mint a rizs, hanem 3x annyi lesz belőle, tehát a darált húshoz elég csak 1/3 résznyit belegyúrnod, megpuhul a hússal együtt.

106071. Guruljka (válaszként erre: 106070. - Forrest2010)
2019. máj. 1. 21:38

Én csak beütöttem, hogy hibiszkusz tea kimérve.

Én is keresek kimért teákat, nézegetem, hol milyen a választék.

106070. forrest2010 (válaszként erre: 106069. - Guruljka)
2019. máj. 1. 21:33
...hűha !!! kicsit olcsóbban veszem , bár ki tudja ha most előkerül mennyi lesz ?
106069. Guruljka (válaszként erre: 106066. - Forrest2010)
2019. máj. 1. 21:21

nem tudom, mennyiért szoktad venni a hibiszkus teát, itt van kimérve:

(És sok mindent lehet még itt venni, fűszereket, és zabpelyhet is. Legutóbbit két kilós kiszerelésben.)


[link]

106068. forrest2010 (válaszként erre: 106059. - Anyagi)
2019. máj. 1. 21:12
...én + irigy :) ha más jó nem is volt benne h 10 évig Pesten laktunk a piacot szerettem :) csak azt a körfolyosós kaszárnyát nem igazán :(
106067. forrest2010 (válaszként erre: 106065. - Anyagi)
2019. máj. 1. 21:10
...na ilyenkor sajnálom , h a fiaméknál már nem %-olják le este a maradék sütit :( lenne néhány fincsi belőle :)
106066. forrest2010 (válaszként erre: 106061. - Anyagi)
2019. máj. 1. 21:08
...olyat is szoktam / pl 1 fahéjas téli teát / de ez a hibiszkusztea a legolcsóbb , amit valaha is vettem kimérve is szokott lenni ! de az előrecsomagolt az 4 deka :) és 1x néztem végülis a filteres is annyira jön ki , persze a filter miatt 2x 3x annyiért :( szokott nekik szálas zöld tea is lenni , ezért bosszant , mikor évekig nem találok náluk kimértet :(
106065. Anyagi (válaszként erre: 106063. - Forrest2010)
2019. máj. 1. 21:04

Ilyet száraz péksüteménnyel szoktam csinálni!

A vanília puding is jó hozzá.

106064. Anyagi
2019. máj. 1. 21:03

De jóóóóó! Csak két nap és jön a hétvége!


Mindenkinek szép hetet!

106063. forrest2010 (válaszként erre: 106056. - Anyagi)
2019. máj. 1. 21:03
...na majd eccer :) ha ilyenre sikerül , akkor felszeletelem , jénaiba teszem és nyakonöntöm 1 kis forró vaniliacukros tejjel , kicsit visszalököm a sütőbe és ropisítom :) v 60 éve 1x ettem olyan fincsit :)
106062. Anyagi (válaszként erre: 106061. - Anyagi)
2019. máj. 1. 21:02
Na ezért vagyunk mi egymásnak!!! :)))
106061. Anyagi (válaszként erre: 106058. - Forrest2010)
2019. máj. 1. 21:02

Jó, hogy emlékeztetsz!!!!

El is felejtettem, hogy én is használtam teafiltert ízesítésre!!!!!!

106060. Guruljka (válaszként erre: 106055. - Guruljka)
2019. máj. 1. 21:01

Vagy mákosan!!! Mert akkor, habár cukrozom a mákot, mégsem főtt tésztát eszem!


A mákot nagyon szeretem.

Ráadásul érdemes is szeretni, sok benne a kalcium!


[link]

106059. Anyagi (válaszként erre: 106053. - Forrest2010)
2019. máj. 1. 21:00

Én nagyon szomorú lennék, ha nem vásárolhatnék piacon.

Szerencsés vagyok, hogy megtehetem!!!

106058. forrest2010 (válaszként erre: 106051. - Anyagi)
2019. máj. 1. 20:59
...nálunk ugyanerre a célra van a hibiszkusztea :) 4 dkg-os cs 140ft volt , utána 150 /cs és csodálatosan fincsi :) ha olyan íztelen az almám , mint amiből most főtt a gyümileves / tegnap + ma is / abba fő :) áztatok 1 kiskanál hibiteát , abba főzöm meg az almát :)
106057. Guruljka (válaszként erre: 106045. - Anyagi)
2019. máj. 1. 20:59

Én is így tapasztaltam, ezért kicsit főzöm is a leforrázás után.

Tudom, Hópihe már többször leírta, ő csak leforrázza és állni hagyja.

106056. Anyagi
2019. máj. 1. 20:59

El sem meséltem, hogy sütöttem egy adag mákos kalácsot és elfelejtettem a máktöltelékbe belerakni a cukrot!

:((((

Így aztán szeletenként cukrozta a család. De én annyira utálom a megcukrozott sütiket, hogy inkább nélküle ettem. Így is ehető volt...

106055. Guruljka (válaszként erre: 106049. - Forrest2010)
2019. máj. 1. 20:58

ha gyümölcsösen akarom enni, akkor egy pillanatra felforralom vízben, majd elkeverem valamennyi joghurttal vagy kefirrel, úgy teszem bele a gyümölcsöt.


Ha tejjel készítem el, akkor úgy eszem, mint a tejbegrízt, fahéjjal - esetleg lekvárral, ha van itthon.

106054. Guruljka (válaszként erre: 106045. - Anyagi)
2019. máj. 1. 20:56

Igen, valami kis hő kell neki.

Én se főzöm, csak felforralom a folyadékban.

A zabpehely is többféle, általában a sárga csomagolásban van, ami "roppanós", azaz rágni való marad, ha leforrázzuk is.

106053. forrest2010 (válaszként erre: 106043. - Anyagi)
2019. máj. 1. 20:55
... v 10 éve jártam utoljára igazi piacon :( hajdanán olyan 45-50 éve még hetente többször is a Garayn v a Hunyadi térin :) de mára maradt az Auch.n :( :( ha ....a jó Isten + a sofőr is úgy akarja :(
106052. Anyagi (válaszként erre: 106046. - Forrest2010)
2019. máj. 1. 20:55
Alaphangon én is ízesítek, fűszerezek a kolbásszal!!!
106051. Anyagi (válaszként erre: 106044. - Forrest2010)
2019. máj. 1. 20:54

Nekem egy Penny-s barackos gyümölcstea a kedvencem!

Nyáron üdítő helyett ilyen van a hűtőben!

Télen meg a konyhaasztalon!

106050. Anyagi (válaszként erre: 106041. - Forrest2010)
2019. máj. 1. 20:52
Annak, aki azt írta, hogy az élet rövid és minél több dolgot ki kell próbálni!!!!.... :)))))
106049. forrest2010 (válaszként erre: 106045. - Anyagi)
2019. máj. 1. 20:51
...én le sem forrázom a zabpelyhet csak nyakon öntöm tejjel , belerakok ilyen olyan gyümölcsöt és fél óra múlva megeszem :)
106048. Anyagi (válaszként erre: 106033. - Lúdanyó)
2019. máj. 1. 20:50
Jó, hogy jöttél!!! Isten hozott újra!!!! :))))))
106047. Anyagi (válaszként erre: 106033. - Lúdanyó)
2019. máj. 1. 20:50

A bulgur előfőzött, majd kiszárított tört búzaszem.

Nincs különösen izgalmas íze, de lasabb felszívódású szénhidrát.

És a rizzsel ellentétben, ha megmarad belőle készült ételből, 1-2 nap múlva sem keményednek meg a szemek!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook