Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetős fórum)
Első férjem sajátosan készítette a lecsót. (CSAK ő készíthette!!!)
Illat után!
A párolt hagymának, a paprikának is van egy sajátos illata, mielőtt teljesen szétpárolódna. Kizárólag a saját levében!!! Mindig ennél az illatnál kell fokozni a dolgot a következő hozzávalóval.
Ha kolbász is került bele, az cserkészkolbász volt.
(Mondhatni, retro lecsó... de 79-ben már válófélben voltunk.)
Hát gyerekek, akár szégyen, akár nem, én még soha nem ettem rizskochot.
Nagymama vagy nem ismerte, vagy valami okból sosem készítette, így nem ismertem meg.
Meg olyant is kaptam, hogy a zsiroskenyer meg volt szorva kristalycukorral!!!
Akkor az volt am az elvezet csimborasszoja nekem!
Mert eppen lehetett kapni kristalycukrot...
Igaz a veknik akkoriban, amik a teherautoval hoztak a szomszed nagyfalubol, azt biztos a pertoleum hordohoz tamasztva hoztak... De minden kedden es penteken azt lehetett kapni!
Köszi hogy szóltál, egyszerűen áthajtottam rajta, mert a kinézete alapján gyümölcsös bulgurnak véltem, az alatta levő nevét nem is figyeltem.
De a leírása alapján pont úgy, mintha rizsből készítenénk. Csak tökéletes lehet. :))
Én is azzal készítem, de nagyon tetszik a meggyes! :D
Nekem a mélyhűtőben van egy kevés, még a nyáron vettem, kimagozva tettem el. A nagy részét már felhasználtam.
Pergős.
Én eleve nem forgatom át a köretet zsiradékban. Az én elvem, hogy a köretet azért esszük, mert a hús zsíros.
Nekem az is szokatlan, ha rántott dolgot látok hasábkrumlival enni. Még a sütőben süthető hasábkrumplit is zsiradékban elősütötték gyárilag, na meg mindkettő ropogós...
Mi a rántott húshoz krumplipürét kaptunk, vagy hagymás tört krumplit, vagy petrezselymes újkrumplit, esetleg rizst.
Ez az egyik:
Fagyasztott, zsenge parajpüré
Összetevők:
aprított paraj.
Elkészítési javaslat: készítsen világos rántást, adjon hozzá kevés tejet és a tasak tartalmát, majd kis lángon kevergesse. Rövid ideig forralja, majd ízlés szerint fűszerezze.
A másik:
Fagyasztott krémes parajpüré.
Összetevők:
parajpüré (88%), víz, napraforgóolaj, sovány tejpor, kukoricakeményítő, jódozott étkezési só (só, kálium-jodid), fokhagymapor, vöröshagymapor.
Elkészítési javaslat: a fagyasztott Iglo Krémes parajpürét tegye egy lábasba és lefedve, alacsony hőfokon hagyja felengedni, közben többször keverje meg. Majd hagyja felforrni és forrón tálalja.
Az első azért nem konyhakész, mert csak a paraj van benne, a másodikat csak melegíteni kell, az a konyhakész.
Még semmit sem csináltam bulgurból, még kéreti magát, de amit betettem linket, ott bulgurkoch recept is van, megtaláltad?
Biztosan finom az is. Tetszik az anyukád ötlete, a "meggybele". Egyszer még kipróbálom. Csoki öntettel szeretem, az éppen illik is hozzá - szerintem... :DDD
További ajánlott fórumok:
- Trisót keresek, nagyanyáink tisztítószerét. Lehet ilyet kapni mostanában valahol?
- Ötletek, tippek, nagyanyáink házipraktikái
- Óvodai SZMK. Ti hogyan, milyen módokon gyűjtötök pénzt a kispajtásoknak? A mi ötleteink kifogyóban...
- Tudja valaki, mit használtak fogzásra anyáink, nagyanyáink?
- Avonosok! Ti mivel szoktátok fellendíteni a forgalmatokat? Osszuk meg egymással ötleteinket!
- Természetes kozmetikumok (ahogy nagyanyáink csinálták)