Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2012. január: indul a lombik fórum

2012. január: indul a lombik (beszélgetős fórum)


2011. dec. 29. 10:12

Túl vagyok a mai Kaálin.


Még egy hétig szednem kell a fogigátlót. Január 5-én veszem be az utolsót. Végülis így nem kell az összeset 2 db marad a levélből.

Január 10-től indul a Suprefact, napi 1/2 ml 4 napig, és január 11-től (másnaptól) már szúrni kell mellé 150 Gonal-F-et.

Január 16-án ultrahang.


Tehát indul a lombik.


Még január elején el kell mennem vérvételre meg EKG-ra, mert kell a punkicóhoz az altatás miatt.

2011. dec. 28. 18:14
Itt Hollandiában elég szép summát kell fizetni magán betegbiztosítónak és az első 3 lombiknál kiváltott hormonokat ,gyógyszereket nem kell fizetni. Mikor mentem a megrendelt szurikért csak ha jól emlékszem a folsavért kellett fizetni. Amúgy összeszámolva a dobozokon feltüntetett árat kb 1300 € jött ki. Kb kezelés ,beavatkozás stb minden együtt 2000-3000 €
32. Rúzsvirág (válaszként erre: 31. - Millica)
2011. dec. 28. 08:07

A 3 támogatott tényleg nem sok, de a mostaninak sikerülnie kell!

A nem támogatott az mennyibe kerülne?

Meg így, hogy támogatott ott is drágák a gyógyszerek, vagy arra is van nagyobb támogatás?

2011. dec. 27. 20:11

Szia!

Semmi gond, nem voltam netközelben pár napig. Én külföldön élek és itt lombikozunk. 3 támogatott ez kicsit rossz érzés de bízni kell abban hogy a következő úgyis sikerül minek kellene 5 lehetőség :) de azért mégis megnyugtatóbb lenne.

30. Rúzsvirág (válaszként erre: 29. - Millica)
2011. dec. 27. 08:05

Szia!

Bocs, hogy csak most válaszolok.


Igen, a párom már nagyon ügyesen be tudja adni a szurikat. Igaz, én még mindig parázok előtte.


Nem egyszerű feldolgozni újra meg újra a sikertelenséget, és így tényleg egyre nehezebb örülni, és nem irigyelni, hogy másnak egyből sikerül...


Három napos embriókat kaptam vissza, és úgy tudom, hogy a Pesti Kaáliban ez a bevett szokás. A 2 napos tényleg korai szerintem is, de van amikor az ünnepek vagy a hétvége bekever, és így azt is bekalkulálják.


Te hova jársz?

2011. dec. 23. 19:33

Szia!

Szóval neked párod fogja adni a szurit a pociba? :)

Én valahogy nem merném másra bízni,pedig én az a típus vagyok aki ha szurit kap vagy vért vesznek nem szeretem a tűt még látni sem... első lombiknál ahogy közeledett gondoltam majd bejárok a védőnőhöz és beadja ő ,erre a napok rohamtempóban teltek el és már ott tartottam hogy szurizás indul úgyhogy nekikezdtem én magam :D pár napig gyomorideg kézremegéssel aztán egyre rutinosabb lettem. Most meg már totál nyugodtan adom be. Nem is gondoltam volna magamról.

A másik olvastam korábbi hsz-ben hogy téged is rosszul érint ha más babát vár. Én nem voltam ilyen,nem érdekelt gratuláltam és kész de most már nagyon rosszul érint :( egy ismerős is ezért telefonált páromnak hogy elújságolja hogy a felesége terhes nyáron házasodtak és már jön a baba. Nagyon mélyen érintett ,igazából nálunk sincs kizárva a spontán terhesség lehetősége ,de már nem akarunk várni kb 4 éve csak várunk és az idő repül.

Te hány napos embriókat kapsz vissza és mennyit 2-3? Itt 2 naposat ültettek be /jött a hétvége,lehet azért :S/ olyan korainak tűnt.

Maszat látom volt konzultációd ,te mikor fogsz kezdeni?

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket mkinek!

2011. dec. 23. 17:41

Szia!


De jó, hogy Te is csatlakozol!:)

Nekem is a 2. lombikom lesz, és egy hete szedem a fogamzásgátlót. Csak egy havi adagot írt fel a dokim, jövő hét csütörtökön megyek hozzá konzultálni, hogy hogyan tovább. Én még nem szúrok semmit. Te így akkor kicsit előrébb tartasz nálam, kb. 2 héttel.

Nagyon drukkolok én is nektek, hogy sikerüljön, és jól induljon a 2012. év!!!:)

2011. dec. 22. 19:16

Sziasztok!


Csatlakoznék :) 2. lombikom jön és remélem az utolsó júniusban volt az első volt pár hónap szünet augusztus végén kaptam vissza az egyke fagyibabát ami sajnos nem sikerült.

Ma reggel kezdtem szúrni magamat decapeptyllel. Már több mint 1 hónapja szedem a fogamzásgátlót még 4 napig szedni kell. Január 3-án uh utána szúrhatom a Puregont is. Megint felpörögnek az események. Nagyon drukkolok mkinek! Jövőre mi is kismamik leszünk.

26. Rúzsvirág (válaszként erre: 25. - Szandianya)
2011. dec. 14. 08:02

Üdv köztünk.:)


Mármint a rövid protokoll-t kérdezed?


Mert annál, ha megjön a havid általában a 3. ciklusnapon indul a stimulációs szurizás. Aztán uh-ra kell menni többször, és az alapján dönti el a doki, hogy elég-e a gyógyszer, vagy emelni, vagy csökkenteni kell-e az adagon. Nézi, hogy mennyi tüsző érik, és mekkorák, és az uh-k alapján eldönti, hogy mikor kell beadni a tüszőrepesztő szurit, és mikor lesz a leszívás.

2011. dec. 13. 18:27

Sziasztok lányok!!


Mi is januárra készülünk a lombikra, vagyis pontosabban nem tudom, de szeretném akkor!

A dokimmal már megbeszéltünk...

de lenne egy kérdésem!

A rövid ciklust hogyan kell elképzelnem???

Mi annak a menetrendje???

24. Rúzsvirág (válaszként erre: 23. - Maszat222)
2011. dec. 8. 07:54

A Kaposvári Kaáliban volt ugye egy lombikunk eddig. Ott rövid protokollon voltam, amihez kevesebb gyógyszert adnak. A stimus injekciók 100 eFt-ba kerültek + a tüszőrepesztő szurik 15 eFt volt kb.

Mivel nagyon sok féle gyógyszerrel stimulálnak, így lehet, hogy nem fog ennyibe kerülni, de attól is függ gondolom, hogy mennyit kell majd szúrni, hogyan fogsz rá reagálni.


Én is nagyon várom már, hogy kezdjünk. Már hétfőn ugye meg kellett volna jönnie, de a ciszta bekever rendesen.:(

23. maszat222 (válaszként erre: 21. - Rúzsvirág)
2011. dec. 7. 18:26

Nekem hétfőn megjött :(((

15-én megyünk megbeszélésre a dokihoz. Kíváncsi leszek miket fog felírni. Már alig várom. Tudom kemény lesz de már az sem érdekel.

Neked kb mennyibe kerültek a gyógyszerek? Csak hogy mire számítsak?

22. Rúzsvirág (válaszként erre: 20. - Maszat222)
2011. dec. 7. 08:58

Az engem is meg szokott viselni, ha másnak összejön. Annyira szeretnénk már, hogy nekünk is sikerüljön.

Az igaz, ha már beindul a folyamat, és haladunk valamerre, könnyebb.

2011. dec. 7. 08:52

A cisztám miatt már két napja késik a havim.:(

Pedig most tényleg várom, hogy elkezdhessem szedni a fogamzásgátlót, és be tudjak jelentkezni a Kaáliba megbeszélni a lombik szurikat, meg a kezdést.

Kivel mi a helyzet? Ki mikor megy konzultálni?

20. maszat222 (válaszként erre: 14. - Rúzsvirág)
2011. dec. 4. 15:41

Az én párom azt mondta ő simán be adja a szurikat.

Én csak látni nem szeretem ha szúrnak ha nem látom nincsen semmi gondom vele. Én most már alig várom hogy elkezdjük. Én mindig akkor bukok ki mikor kiderül az ismerősi körből hogy valakinél baba lesz. De most már kezd javulni mert látom hogy már mi sem vagyunk messze tőle.

2011. dec. 4. 15:37

Bocsi kicsit eltűntem.

Nekem elfogadták hsg eredmény pedig 2007-es volt. Nem kellett újra megcsinálni.

18. Rúzsvirág (válaszként erre: 17. - Esbee)
2011. dec. 2. 10:56

Szerintem mindent újra kérni fognak. Max. 1 évig érvényesek a papírok.

A HSG-t sajnos nem tudom. Azt majd mondja a konzultáción a doki, hogy kell-e úrja.

A PCO-ban sem tudok segíteni, mert nekem szerencsére nincs ilyen gondom.

17. Esbee (válaszként erre: 16. - Rúzsvirág)
2011. dec. 2. 06:32
Köszönöm szépen az infókat! Azt esetleg nem tudod/tudjátok, hogy ha három évvel ezelőtt már voltam meddőségi centrumban, és ott minden vizsgálatot már megcsináltak, akkor azokat újra kérik a Kaáliban? Mert azért 3 év csak 3 év, sok minden változhatott ott...pl. egy hsg-t vajon újra csinálnak, hátha már nincs elzáródva? (pl. Aviva torna miatt)A Kaáliban mennyire tesznek rendben (pl. PCO miatt) mielőtt elindítják a lombikot?
2011. nov. 30. 07:27

Az első konzultáció 13 eFt, amiben van egy ultrahang is.

Minden orvosi papírt vinni kell, fontos, hogy a nem átjárható petevezetéket igazolni tudd.

Kérnek majd mindenféle vérvétel eredményeket, nagyja TB alapon a házi dokiddal felíratható, de házi doki válogatja, hogy mire ad beutalót, és mire nem.

Vannak olyanok amik csak maszekban mehetnek, erre már nem emlékszem, mert mi az első lombik előtt amit lehetett ott helyben a Kaáliban fizetősen lerendeztünk, hogy ne kelljen utána rohangálni.

Kell spermavizsgálati eredmény is, azt úgy tudom, hogy csak a Kaálisat fogadják el.

Szóval attól függ, hogy mit tudtok majd TB-sen elintézni, hogy mennyibe kerülnek majd a kért vizsgálatok. Tippként kb 30-50 eFt-ot írnék, de ez tényleg csak tipp.

Aztán ha lombikra kerül a sor, és felvesznek a várólistára, akkor a kezdés előtt el kell menni ultrahangra meg konzultációra. Ez 8 eFt-ba kerül. Ez még nem tartozik bele a lombikba.

A lombik TB támogatott, így az ingyenes, de a gyógyszerekért fizetni kell, amiken van valamennyi TB támogatás, de így is olyan 100 eFt körül lesz, ez függ attól is, hogy mennyi szurit kell a stimuláció alatt szúrni, hogyan reagál rá a szervezeted.

Nagyjából ennyi.

15. Esbee
2011. nov. 29. 20:44

Sziasztok!

Én is jövőre szeretnék menni a Kaáliba, sajnos nem átjárhatóak a petevezetékeim.

Szretnék segítséget kérni, hogy ott miért kell fizetni?

2011. nov. 29. 15:43

Én a szuriktól félek, pedig már egy rövid protokollos lombikon túl vagyunk.

A párom adta be a hasamba az injekciókat. Olyan kis bátor volt, és türelemes. Mondjuk nekem is bátorság kellett, hogy hagyjam.:))

Voltak mély pontok, pedig, amikor túl voltam a napi szurin mindig csak mosolyogtam magamon, hogy nem is volt olyan szörnyű, akkor mit parázok. De előtte mindig összeszorult a gyomrom.:)

2011. nov. 29. 15:26
A spontán baba nálunk sincs kizárva. Reménykedünk is benne hátha egyszer csak sikerül. Én is átmentem már minden vizsgálatom és minden rendben volt. Annyi gond van nálam hogy nem nőnek meg akkorára a tüszők mit kellene. A páromnál meg a katonák vannak kicsivel kevesebben. Ő még szívesen várt volna még a lombikkal hát magától sikerül, de én már nem bírtam tovább.
2011. nov. 29. 14:40

Februárban volt HSG-m és kiderült, hogy szűkek a petevezetékek, így kicsi az esély a spontán babára. Májusban volt egy lombikunk a Kaposvári Kaáliban, ami sajnos nem sikerült. Nyáron átjelentkeztünk ide, Pestre. Sajnos itt júliusban már csak januárra tudott a dokinő előjegyezni lombikra.

Mivel alapvetően nincs kizárva, hogy spontán sikerüljön, megpróbálkoztunk az elmúlt két ciklusban inszeminációval, de sajnos azok sem sikerültek.

Mivel jövőre 38 éves leszek, már a korom miatt is indokolt a lombik.

2011. nov. 29. 14:15

Mi szeptemberbe voltunk nála akkor azt mondta ha decemberbe ha megjön akkor kérjek időpontot és mondjam meg hogy januárban kezdem a lombikot és kell 1 decemberi időpont egyeztetésre.

Nekem 4-5 körül kell megjönni.

Nekem is csinált akkor uh-t, mert tavaly a saját dokin azt írta a papíromra hogy van 1 ciszta a méhfalon de hála az égnek nem talált semmit. Ha nem is ír fel fog. gátlót akkor szerintem csúszni fogunk. Bár nekem még semmi gyógyszer nincs felírva azt sem tudom mit fog felírni.

Nálatok mi a probléma?

2011. nov. 29. 08:32

November 18-án voltam nála megbeszélni a lombikot. Csinált egy uh-t, és sajnos kiderült, hogy van egy cisztám, ami az inszemből maradt vissza.

Kb. 1 hét múlva fog megjönni, és remélem, hogy a ciszta kiürül a havival együtt.

A 2. cn el kell kezdenem szedni fogamzásgátlót.


Neked mikor kellene, hogy megjöjjön? Még előtte mentek egyeztetni? Lehet, hogy neked is írna fel fogmzásgátlót.

2011. nov. 29. 08:16
Én is hozzá járok.:)))
2011. nov. 29. 07:58

Kováts Timea a dokim.

Nem volt inszem azt mondta nincs értem egyből lombik lesz.

Te kihez jársz?

2011. nov. 29. 07:46

Mi ia a Pesti Kaáliba járunk.:)

Ki a dokid?

Egyből lombikkal indultok, vagy voltak inszemek?

6. maszat222 (válaszként erre: 5. - Rúzsvirág)
2011. nov. 29. 07:28

Szia

Mi a Pesti Kaáliba járunk.

Konkrétan nem találtak semmi jelentőset. Mind a kettőnknél van bibi de nem vészes. Már 6 éve próbálkozunk de nem akart összejönni és már nem szeretnénk tovább várni.

2011. nov. 29. 06:46

Szia!

De jó, hogy nem vagyok egyedül.:)

Te hova jársz? Miért van szükség lombikra?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook