Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldségleves sajtgombóccal recept

Zöldségleves sajtgombóccal recept

A Zöldségleves sajtgombóccal hozzávalói:
fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 db sárgarépa
1 db zöldség
1 karalábé
1 kg krumpli
kevés olaj
só, őrölt bors, ízvarázs

Sajt gombóc hozzávalói:

20 dkg trappista sajt
1 egész tojás
1 evő kanál liszt
reszelt szerecsendió
őrölt bors


A Zöldségleves sajtgombóccal elkészítési módja:
Kevés olajon az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem. Mikor már üveges a hagyma rádobom a karikára vágott sárgarépát és zöldséget. Kicsit pirítom, még a sárgarépa ki nem engedi az aranysárga színét. Ezután ráteszem a kockára vágott krumplit, karalábét. Feltöltöm a megfelelő mennyiségű vízzel. Beleszóróm a fűszereket, a fokhagymát belereszelem. Addig főzöm még a zöldségek meg nem puhulnak. Közben elkészítem a sajt gombócokat. A sajtot lereszelem, összekeverem a tojással és a liszttel. Fűszerezem szerecsendióval és borssal. Nem túl nagy gombócokat formálok belőle, mert a levesben meg fognak nőni. A forrásba lévő levesbe dobom a gombócokat és 3-4 percig forralom még a levest miután a gombócok feljönnek a leves tetejére. Finom még karfiollal, cukorborsóval, brokkolival. Minél több zöldségféle van benne annál finomabb.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldségleves sajtgombóccal elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook