Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Zöldséges vegan rizottó recept

Zöldséges vegan rizottó recept

Elkészítési idő 45 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Zöldséges vegan rizottó hozzávalói:
-2 dl rizottórizs, barnarizs/basmati rizs/jázmin rizs
-2 dl zöldborsó / brokkoli / karfiol
-1-2 db sárgarépa / paszternák / feketegyökér / csicsóka
-0,5 mk kakukkfű/rozmaring
-0,5 mk oregánó
-0,5 mk bazsalikom
-1 ek hidegen sajtolt olaj
- TAMARI
- borsfű


A Zöldséges vegan rizottó elkészítési módja:
2x mennyiségű vízben feltesszük a rizst főni, amikor már majdnem kész a rizs tetejére rászórjuk a morzsolt fűszereket, majd elterítjük egyenletesen a zöldborsót, az apró kockára vágott sárgarépát. Fedő alatt pároljuk még 5 percig. Ha kész, összekeverjük a rizottónkat és megöntözzük hidegen sajtolt olajjal. Különböző zöldségekkel, különböző fűszerekkel, és különböző hidegen sajtolt olajakkal mindig más különleges rizottót kapunk. Rizottónkat feldobhatjuk sült tofúval, szejtánnal, keverhetünk bele cukkinit megöntözhetjük citromlé-reszelt (friss)torma szósszal. Aki szeretné, feldobhatja növényi sajttal is (cheesly). A képzeletünk szabhat csak határt.

Ha gyökér zöldséget használunk, azt érdemes előtte előpárolni.

A rizottót mindig frissen tálaljuk, fogyasszuk.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A zöldséges vegan rizottó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook