Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Zöldséges mártogatós recept

Zöldséges mártogatós recept

Elkészítési idő 90 perc

Kalória 541 kcal

A Zöldséges mártogatós hozzávalói:
4 sárgarépa
2 zellerszár
1 uborka
12uborka
12 retek

A salsa verde mártáshoz
4 mogyoróhagyma
30 dkg olajbogyó (zöld)
25 dkg krémsajt
2 gerezd fokhagyma
fél kávéskanál Worchester szósz

A guacamole mártáshoz
2 avokádó (érett)
1 citrom (leve)
2 evőkanál tejszín
csipetnyi Cayenne bors
őrölt bors



A Zöldséges mártogatós elkészítési módja:
A salsa verde mártáshoz a krémsajtot habosra keverjük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és olajbogyót, a zúzott fokhagymát és a Worchester-szószt. Folpackkal lefedjük, és 1 órára hűtőbe tesszük. A guacamole mártáshoz az avokádókat kimagozzuk, a héjukat levágjuk, és a gyümölcshúst a citromlével, a tejszínnel, a Cayenne borssal, kevés borssal és sóval turmixoljuk. A mártást tálba öntjük, folpackkal lefedjük, és tálalásig hűtőbe tesszük. A répákat meghámozzuk, majd a retkek kivételével valamennyi zöldséget hosszú, vékony szeletekre vágjuk. A retkeket egészben hagyjuk. A zöldségeket a mártásokba mártogatva fogyasztjuk.

Nem esik össze a felvágott zöldség, ha 1 percre jeges vízbe áztatjuk a darabkákat, majd lecsöpögtetjük, és megszárítjuk


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A zöldséges mártogatós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook