Főoldal » Receptek » Tojásételek receptjei » Zöldborsós tojásragu recept

Zöldborsós tojásragu recept

A Zöldborsós tojásragu hozzávalói:
8 tojás,
20 dkg vöröshagyma,
6 dkg vaj,
2 evõkanál lisz,
1/2 l tej,
só,
bors,
csipetnyi curry,
30 dkg zöldborsó,
2 evõkanál apróra vágott petrezselyem,
1 evõkanál apróra vágott kapor.


A Zöldborsós tojásragu elkészítési módja:
A tojásokat megfõzzük forrásban lévõ vízbe helyezve kb 8 percig. A megfõtt engedjünk rá hideg vizet, és csak kis ídõ multán tisztítsuk meg a héjától. A megtisztított, kockára vágot hagymát aranysárgára pároljuk. Lisztel megszórjuk lisztel és tovább hadjuk rotyogni. Hozzáadjuk a tejet és felforraljuk. Ízesítsük a sóval, borssal, curryvel. 5 percig fõzzük, majd adjuk hozzá a borsót és további öt percig fõzzük. A kaprot és a petrezselymet a mártáshoz adjuk, ízesítjük és tálaljuk. A felszeletelt tojásokat a mártásba helyezve ismét felmelegítjük.


Kategória: Tojásételek receptjei


A zöldborsós tojásragu elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook