Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Zöldbab főzelék feltéttel recept

Zöldbab főzelék feltéttel recept

Elkészítési idő 80 perc

A Zöldbab főzelék feltéttel hozzávalói:
1 kg zöldbab
1 nagy fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika apróra kockára vágva
1 nagy szem paradicsom
napraforgó olaj
3 dl tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál liszt
1 evőkanál őrölt pirospaprika
Ízlés szerint: ételízesítő
ecet (vagy citrom kifacsart leve)

cukor
1 csokor kapor
A feltét: sült hús
sült oldalas
fasírttal vagy tükörtojás.


A Zöldbab főzelék feltéttel elkészítési módja:
A megmosott zöldbab két végét levágjuk és kb négy centis darabokra aprítjuk. Az apróra vágott vöröshagymát és paprikát megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a babot, a felszeletelt paradicsomot, a sót, apróra vágott kaprot és ízlés szerint ételízesítőt is. Feltöltjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára pároljuk. A tejfölt összekeverjük a beleszórt, apróra vágott petrezselyemmel, a liszttel, kevés vízzel, egy csapott evőkanál cukorral, majd összeforraljuk a babbal. A végén ízlés szerint ízesítjuk ecettel vagy citromlével hogy kellemesen savanykás íze legyen. Sült húsokkal, oldalassal, fasírttal, sült hallal, vagy tükörtojással tálaljuk, kiváló étel.


Kategória: Főzelékek receptjei


A zöldbab főzelék feltéttel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook