Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Zöldbab főzelék feltéttel recept

Zöldbab főzelék feltéttel recept

Elkészítési idő 80 perc

A Zöldbab főzelék feltéttel hozzávalói:
1 kg zöldbab, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika apróra kockára vágva, 1 nagy szem paradicsom, napraforgó olaj, 3 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál őrölt pirospaprika. Ízlés szerint: ételízesítő, ecet (vagy citrom kifacsart leve), só, cukor, 1 csokor kapor. A feltét: sült hús, sült oldalas, fasírttal vagy tükörtojás,


A Zöldbab főzelék feltéttel elkészítési módja:
A megmosott zöldbab két végét levágjuk és kb négy centis darabokra aprítjuk. Az apróra vágott vöröshagymát és paprikát megfuttatjuk az olajon, hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát, majd felöntjük vízzel. Beletesszük a babot, a felszeletelt paradicsomot, a sót, apróra vágott kaprot és ízlés szerint ételízesítőt is. Feltöltjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára pároljuk. A tejfölt összekeverjük a beleszórt, apróra vágott petrezselyemmel, a liszttel, kevés vízzel, egy csapott evőkanál cukorral, majd összeforraljuk a babbal. A végén ízlés szerint ízesítjuk ecettel vagy citromlével hogy kellemesen savanykás íze legyen. Sült húsokkal, oldalassal, fasírttal, sült hallal, vagy tükörtojással tálaljuk, kiváló étel.


Kategória: Főzelékek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 13. 08:48
A zöldbab főzelék feltéttel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook