Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Zabpelyhes túrós-almás (diétás) recept

Zabpelyhes túrós-almás (diétás) recept

Elkészítési idő 45 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Zabpelyhes túrós-almás (diétás) hozzávalói:
1 kisebb alma, vagy 1 fél nagy alma
1/2 kiló zsírszegény túró
7-9 evőkanál natúr zabpehely
édesítőszer (15-22 db)
3-4 tojásfehérje
1 sütőpor
kevéske mazsola
reszelt citromhéj
kevéske citromlé vagy citromaroma
jó sok kapor
fahéj
olaj
zsemlemorzsa
pár szem dió


A Zabpelyhes túrós-almás (diétás) elkészítési módja:
1.: Kisebb sütőformát vékonyan megspriccelünk olajszóróval, kevéske zsemlemorzsával meghintjük. Az alma felét rárakjuk vékony félkör cikkekre vágva. Pici fahéjjal megszórjuk. 2.: Az édesítőszer tablettákat 1-2 kanál 100 fokos vizben hirtelen feloldjuk, hozzáadjuk a túrót, mazsolát, kaprot, reszelt citromhéjat, citromaromát vagy citromlevet. Zabpelyhet elkeverjük a sütőporral és gyorsan könnyű mozdulatokkal összekeverjük a túrós masszával. Óvatosan beleforgatjuk a keménnyé vert tojásfehérjét. 3. A zabpelyhes-túrós masszát a formába öntjük, és előmelegített sütőben közepes lángon 10 percig sütjük. Majd gyorsan rárakjuk a cikkekre vágott alma másik felét, rá csipetnyi fahéj, és néhány szem diódarabka. Visszatoljuk a sütőbe, és még kb 20 percig sütjük.

- Azért kell a zabpelyhet a végén belekeverni, hogy ne hidegen szivja magába nedvességet, hanem sütés közben, úgy lazább állagú lesz a süti.

- Azért kell 10 perc elősütés, mert 10 perc alatt szépen feljön magasra a süti, ha az almaszeleteket rögtön ráraknám a tetejére, azok súlyuk miatt akadályoznák.

- A 30-35 perces sütés nálam bevált, de minden sütő máshogy süt, célszerű a végén tűpróbát tartani, ha már nem ragad rá a tészta, akkor jó.

- Alma helyett lehet más gyümit is tenni rá.

- Akár a tojássárgáját is bele lehet keverni a tésztába, de anélkül kalóriaszegényebb, zsírszegényebb és koleszterinszegényebb a süti :)

- A kimaradt tojássárgáját fel lehet használni, piték tésztájához, madártejhez, forró csokihoz, rántottához, azoknak akik nem diétáznak és nincs gond a koleszterinjükkel. :)


Kategória: Reform ételek receptjei


A zabpelyhes túrós-almás (diétás) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook