Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Fahéjas kifli (anti-candida) recept

Fahéjas kifli (anti-candida) recept

Elkészítési idő 60 perc

A Fahéjas kifli (anti-candida) hozzávalói:
Stalh Judit receptje alapján:
Tészta:
1. tál
50 dkg tönkölybúza liszt (nem candidásoknak sima liszt)
1 hideg darabolt vaj (10 dkg)
1 citrom reszelt héja
vanília (nem candidásoknak vaníliás cukor)

2. tál
1 tojás sárgája
Só, édesítószer (vagy cukor)
Fél pohár natúr joghurt Danone Activia (nem candidásoknak 4 evőkanál mascarpone sajt és 2 evőkanál tejföl)

Töltelék:
Candidásoknak: A maradék joghurtot édesítőszerrel és fahéjjal összekeverni,

Nem candidásoknak: A tojásfehérjét a tésztára kenni és erre szórni a kristálycukorral összekevert fahéjat.


A Fahéjas kifli (anti-candida) elkészítési módja:
A külön tálban lévőket először összekeverni, majd összeönteni. Két részre osztani a tésztát, majd hűtőben 30 percig pihentetni. A kb. 25-30 cm átmérőjű körré nyújtott tésztára kenni a tölteléket, majd körcikkekre vágni. (nyolcadokra=16 kifli) Hosszabbik oldaláról indítva feltekerni, maghajlítani, hogy kifli formája legyen. Kivülről is megkenni tojásfehérjével, majd 200 C fokon 15-20 percig sütni.

A tönkölyliszt felszívja a joghurtos tölteléket, nem fog átázni.

A fél óra pihentetést ki lehet hagyni, de nem érdemes, mert azzal finomabb lesz.

A töltelék lehet darált dió vagy mák is, de szerintem akár lekvárral is készíthető, igaz, így még nem próbáltam:)


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fahéjas kifli (anti-candida) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook