Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Vegetáriánus ételek receptjei » Rakott laskagombás kelkáposzta recept

Rakott laskagombás kelkáposzta recept

Zsírszegény Zsírszegény

A Rakott laskagombás kelkáposzta hozzávalói:
1 nagy fej kelkáposzta vagy 2 db kínai kel
2 db közepes krumpli
1 kisebb zeller
zellerzöld
1 tasak (125 grammos) gyorsrizs, lehetőleg barnarizs
25-30 dkg laskagomba
1 kis fej vöröshagyma
2 db fehérpaprika
csípős zöldpaprika ízlés szerint

bors
pirospaprika
majoranna


A Rakott laskagombás kelkáposzta elkészítési módja:
Előkészítés: Külön-külön megfőzzük sós vízben a barna rizst, a krumplit, és a zellert. (A megfőtt rizsbe ízlés szerint lehet apróra vágott zellerzöldet tenni). A kelkáposzta leveleket kb 5-10 percre forrásba lévő vízbe tesszük, majd leszűrjük. A laskagombás keverék elkészítése: apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztunk, rádobjuk a felszeletelt laskagombát, a fehérpaprikát és a zöldpaprikát, sózzuk, borsozzuk. Vizet öntünk néha rá, hogy le ne süljön és pároljuk, majd ha megpuhult, rászórjuk a pirospaprikát és a majorannát. Tűzről levesszük. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd sorba lerakjuk a hozzávalókat végül is tetszőleges sorrendben és rétegvastagsában. Én úgy szoktam, hogy alulra a felszeletelt krumpli és felkockázott zeller, kicsit megszórva apróra vágott friss zellerzölddel, majd erre jön rá egy réteg kelkáposzta, rá a rizs, majd a laskagomba. A legvégére teszem a kelkáposztát. Végül megszórom apróra vágott zellerzölddel. Kevés vizet öntök alá és alufóliával letakarom. Előmelegített sütőben kb. 30 percig átsütjük.

A krumpli és zeller előfőzése mellőzhető, de akkor a sütőbe több vizzel tesszük és kb 1 óráig sütjük, ott is megpuhul végül is.


Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei


A rakott laskagombás kelkáposzta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook