Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zabpelyhes, mazsolás csók recept

Zabpelyhes, mazsolás csók recept

A Zabpelyhes, mazsolás csók hozzávalói:
10 dkg sertészsír
25 dkg zabpehely
8 dkg kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
8 dkg liszt
fél zacskó sütőpor
2 tojás
2 evőkanál mazsola
5 dkg durvára vágott dió

zsír a tepsi kenéséhez
fehér csokoládé a díszítéshez


A Zabpelyhes, mazsolás csók elkészítési módja:
A zsírt felolvasztjuk és 6-7 percig pirítjuk rajta a zabpelyhet.
Hozzáadjuk a cukrokat és addig kevergetjük, amíg a kristálycukor el nem olvad. Hagyjuk hűlni.
Mikor már langyos, hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, a beáztatott mazsolát, a diót és a felvert tojásokat.
Sűrű tésztává dolgozzuk.
Kizsírozott tepsire evőkanállal egyforma halmokat rakunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük.
Még melegen fehér csokoládéval megcsorgatjuk.



Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , nov. 21. 18:15

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook