Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Zabpelyhes, mazsolás csók recept

Zabpelyhes, mazsolás csók recept

A Zabpelyhes, mazsolás csók hozzávalói:
10 dkg sertészsír
25 dkg zabpehely
8 dkg kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
8 dkg liszt
fél zacskó sütőpor
2 tojás
2 evőkanál mazsola
5 dkg durvára vágott dió

zsír a tepsi kenéséhez
fehér csokoládé a díszítéshez


A Zabpelyhes, mazsolás csók elkészítési módja:
A zsírt felolvasztjuk és 6-7 percig pirítjuk rajta a zabpelyhet. Hozzáadjuk a cukrokat és addig kevergetjük, amíg a kristálycukor el nem olvad. Hagyjuk hűlni. Mikor már langyos, hozzáadjuk a sütőporral elvegyített lisztet, a beáztatott mazsolát, a diót és a felvert tojásokat. Sűrű tésztává dolgozzuk. Kizsírozott tepsire evőkanállal egyforma halmokat rakunk és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Még melegen fehér csokoládéval megcsorgatjuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zabpelyhes, mazsolás csók elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook