Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Vödrös/hordós savanyú eltevése recept

Vödrös/hordós savanyú eltevése recept

Elkészítési idő 90 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 40 kcal

A Vödrös/hordós savanyú eltevése hozzávalói:
3,5 liter víz (forralva és kihűtve)
40 dkg krist.cukor (helyettesíthető)
8 dl 10%-os ecet, (vagy 4dl 20%-os)
12 dkg só
fél cs szalicil
1 tk borkénpor
1 tk citromsavpor
(mustármag, babérlevél, koriander mag)


A Vödrös/hordós savanyú eltevése elkészítési módja:
A vizet forralás után hagyjuk kihűlni! A hozzávalókat mind feloldjuk és beletesszük az össz lébe. Annyi savanyítani valót lehet beletenni, amennyit ellep a hideg víz keverék! Tetejére valami nehezéket nagy vastag tányért rátenni. Vigyázz, mindig el kell, hogy lepje, mert megbuggyan!

Vigyázz, mindig el kell, hogy lepje, mert megbuggyan! Nem kell légmentesen zárni, de ne potyoghasson bele semmi sem. 3 hét múlva ehető.
Folyamatosan is rakhatsz bármit bele, csak tiszta legyen és a lé ellepje. Ha kevés, forralj megint ugyan így levet rá. és folytasd. . .


Kategória: Savanyúságok receptjei


A vödrös/hordós savanyú eltevése elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook