Házi kifli. recept

Elkészítési idő 90 perc

A Házi kifli. hozzávalói:
Fél kg liszt, ehhez nem kenyér lisztet hanem BL55-öst használj.
15 dkg rama margarin,
1 dl tej a kelesztéshez
3dkg elmorzsolt,( vagy egy csomag száraz éelesztő)
1 ek cukor
csipet só (három ujjad közötti adag)
1 dl víz


A Házi kifli. elkészítési módja:
Jól összedolgozod, és annyi tejjel kevered még be a tésztát, hogy jól nyújtható téztát kapj. Ne legyen se kemény se túl lágy. Hagyod megkelni és jó vajas kézzel átgyúrod. Majd kinyújtod vékonyra és kb. 10 cm kockákat vágsz belőle. Ezeket csücsöktől csücsökig lazán feltekered. és tepsire helyezed. Ekkor gyújtod be a lángot, és itt is tegyetek be legalúlra vizet a gőz megtartásához. A sütőbe még akkor tedd be amikor begyújtottad, addig is a melegben kel tovább. Szép színüre sütöd, és kivételkor ezt is kend le azonnal vízzel. Ettől szép fényes felületet kap. Remélem érthetően leírtam. Ebből a tésztából lehet brióst is készíteni, vagy megtölteni bármivel és úgy megsütni. Ettől csak egy lépés már a túrós és csigák elkészítése! Abba kell még 2db eg tojás és egy egész ráma. A többi marad a leírtaknál!

Ebből a tésztából lehet brióst is készíteni, vagy megtölteni bármivel és úgy megsütni.
Ettől csak egy lépés már a túrós és csigák elkészítése!
Abba kell még 2db eg tojás és egy egész ráma. A többi marad a leírtaknál!


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A házi kifli. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook