Virslis lepény recept

A Virslis lepény hozzávalói:
Tésztához:
* 8 dkg túró
* 3 ek olaj
* 3 ek tej
* 12,5 dkg liszt
* 1 tk sütőpor
* só
Töltelékhez:
* 4 szál virsli
* 2 db lilahagyma
* 1 ek olaj
* 12,5 dkg natúr krémsajt
* 2 tojás
* 10 dkg tejföl
* só
* bors


A Virslis lepény elkészítési módja:
1. A túrót keverjük össze a tejjel, a 3 ek olajjal, majd hozzáadjuk a sütőporral és sóval elegyített lisztet, és alaposan dolgozzuk össze. 2. Vajazzuk ki a sütőformát (tortaformát), és a vékonyra kinyújtott tésztát terítsük bele, úgy, hogy az oldalára is jusson a tésztából. Előmelegített sütőben 10 percig süssük. 3. A töltelékhez a virslit vágjuk vékony karikákra, és egyenletesen osszuk el a tészta alján. A hagymát 1 ek olajon dinszteljük meg, és szórjuk a virslikarikákra. 4. Keverjük ki a krémsajtot a tojásokkal és a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, és a tészta tetejére öntjük. 5. Tegyük vissza a sütőbe, és további 30 percig süssük.

sütési hőfok: 200 °C
sütési mód: alul-felül sütés


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A virslis lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook