Főoldal » Receptek » Kenyerek, péksütemények receptjei » Krumplis lángos, puha és finom recept

Krumplis lángos, puha és finom recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória sok
Zsírtartalom sok
Szénhidráttartalom sok

A Krumplis lángos, puha és finom hozzávalói:
1 kg liszt
1 csomag élesztő(friss és nem hideg)
fél liter tej
1 dl olaj
5 szem közepes burgonya
1 tk só
3 tk cukor


A Krumplis lángos, puha és finom elkészítési módja:
A lisztben a sót, a főtt áttört burgonyát elmorzsoljuk. 1 dl langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk egy kevéske cukorral. A maradék cukrot és tejet, olajat a liszthez adjuk és egy laza tésztát gyúrúnk belőle a felfuttatott élesztővel. Meleg helyen kelesztjük. kb. 1 cm-re kinyújtjuk és kompótos tányérkával, vagy nagy pogácsaszaggatóval szaggatjuk. Kicsit szét húzogatjuk és bő, forró olajban sütjük.

lehet csinálni töltött lángos it belőle


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A krumplis lángos, puha és finom elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook