Végtörlesztés rögzített árfolyamon?! (beszélgetés)
hát én pont ma tudtam meg, hogy az egyik állig szervnél igazgatóságonként 5-5 fő megkapta a 7,5 mFt vissza nem térítendő támogatást. Vmi véletlen folytán, pont azok, akik nagy hátszéllel rendelkeznek.
Na, én ezt nem kommentálom!!! Vagyis mégis, sztem iszonyatosan gusztustalan dolog, ami ebben az országban folyik!
...megszakadt tárgyalások, légicsapás nyugatról várható... komment majd jön,cammog, stb. korm.részéről.
Bunker...
kutyulunk valamiféle ehető dolgot az alapanyagokbó
l:..Hajrá csajok...!!!
szerintem a csajokat majd lefőzik a lábukról:DD
Nálunk is hasonlóan kicsit megfordult ez a szerepjátékosdi a lányomnál, a kedvenc játéka a vonat, repülő, hajó.. most a Forma1 a menő, esténként a férjem bukósisakjában ülve nézik felvételről a versenyt:DD
de jóó! Gratulálok!
Az ltp-nél minket is legomboltak ilyen-olyan költségekkel..
remélem hamar találsz másik munkát!
na jelentem rendben lezajlott a forintosításunk :)
még a decemberi részletet is megúsztuk így csak januártól kell kezdenünk fizeti az új forint hitelünket ami fél évig 66 ezer utána 69-70 ezer lesz szemben a mostani 88-90 ezres frankossal, na meg a tőke 8,2 millióról 5,7 -re csökkent,
egyedül az ltp -vel nem vagyunk megelégedve, egyszer legomboltak rólunk 18 ezret számlavezetésért megy egyszer 13 ezret az ltp gyors lezárása miatt,
mindegy lett volna ha a havi ltp részleteket egy másik számlára vagy a kispárnánk alá fizettük volna :)
és éppen időben zajlott le az egész procedúra mert úgy néz ki januártól nem lesz munkahelyem :(
ha kicsit késlekedtünk volna nem jött volna össze a forintosítás, pláne, hogy egyre szigorúbbak,
" A végtörleszteni vágyó és új hitelt igénylő devizahitelesek egy új határidőt kaptak. Január 30-ig kell igazolni, hogy a végtörlesztéshez szükséges pénz rendelkezésére fog állni az adósnak.
A bankok megtagadhatják a végtörlesztés jogát mindazoktól, akik január 30-áig nem tudják igazolni, hogy rendelkezésükre áll a végtörlesztéshez szükséges összeg.
A végtörlesztési igény a hitelező részéről visszautasítható abban az esetben, ha a bejelentett végtörlesztési igényhez az adós legkésőbb 2012. január 30-áig nem tudja bemutatni a végtörlesztéshez elegendő összegű, más hitelintézet által kiállított kötelező érvényű hitelígérvényt, vagy a végtörlesztéshez szükséges pénzfedezet meglétét a hitelező banknál vezetett bankszámláján- hangzott el.
A kormány kötelezettséget vállalt arra, hogy még a mai napon törvénymódosítást nyújt be, amelyben szigorítja a végtörlesztéshez nyújtható munkáltatói vissza nem térítendő támogatásra, illetve kölcsönre vonatkozó szabályokat.
Az elfogadott törvénymódosítás szerint a február 28-ig adott munkáltatói támogatások lennének adómentesek. A megállapodás szerint azonban azokra a támogatásokra vonatkozna, amelyeket december 31-ig átutalnak a munkáltatók.
Azt is vállalta a kormány, hogy a közszférában dolgozók esetében szintén a mai napon törvénymódosításban kezdeményezi a végtörlesztéshez adható munkáltatói támogatás korlátozását. Eszerint a közalkalmazottak és a köztisztviselők nem kaphatnak vissza nem térítendő támogatást a végtörlesztéshez, csak munkáltatói kölcsönt vehetnek fel. Ennek mértéke a háztartásban eltartott kiskorú gyermekek számától függne."
Ezt most nem kommentálom, mert nem tűrne nyomdafestéket....
"
nálunk a nagyobbik fiú, már kicsi kora óta velem van a konyhában
kicsiként a legkedvesebb elfoglaltsága volt kiszedni az összes lábasomat, fedőmet, fakanalamat a szekrényekből
körberakta maga körül és "főzött"
tavaly kapott egy babakonyhát (tudom, hogy lányos ajándék), de azóta is rendületlenül játszik vele és "főz"
és igen én is szeretném,hogy ha majd felnő azért pár alap ételt el tudjon készíteni, ne csak a rántottát ismerje :)
mi sem:) első nap anyóséknál leszünk, második nap anyuéknál:)
Nálunk a nagyobbak imádnak a konyhában tevékenykedni, a középső nagyfiam szeret tésztát sodorni, szaggatni, csipetkét csipkedni:) Épp a férjem tette szóvá, amikor meglátta, hogy mit keres ez a gyerek a konyhában?! Na-na, mondtam is neki, egy fiúnak is meg kell tanulni főzni!
Szerintem élvezni fogja nálatok is a sütést a nagyfiad:D
halászlé és töltött káposzta, no meg gesztenyés torta:)
még van egy hetetek, remélem addig meggyógyultok és megoldódik ez a hiteles rémálom..
Köszi :)
gyógyulj meg te is, ne hogy az ünnepekre legyél pont a legbetegebb
mi is igyekszünk kilábalni ebből a nyavalyából
ez igen, a bőség kosara... :)
Mi csak a 24-ét szoktuk itthon tölteni, mert másnap megyünk haza a családomhoz és ott töltünk pár napot, így fölösleges sokat és sokfélét főznöm, mert csak ránk romlik.
Ami biztosan lesz az mézeskalács, amit idén már az ovis nagyfiammal fogok csinálni (már előre gyűjtöm hozzá a türelmet. :) ), bejgli, halászlé (kevés, mert csak a párom szereti), hal és vmi köret. Meg esetleg még vmi, majd kitalálom. :)
De otthonról is mindig csomagolnak, nem leszünk kaja szűkében. :)
El kell olvasni a szerződést és tartalmaznia kell az elállási feltételeket is, ha nem megfelelő számotokra, akkor az abban foglaltak szerint lehet elállni tőle.
Az aláírt szerződés kötelez mindkét fél részéről, pontról pontra.
Hogy néz ki a széljegyzett tul.lap? felül, még a tulajdoni viszonyok bejegyzésén felül egy sávban be van jegyezve pl. MÁK jelzálogjog, elidegenítési és terh.til. törlési kérelme. Még csak ott van, de határozatszámot már kapott.Ha lehet ne te kérd ki, mert akkor 6.250 forint, a bankod lehet, hogy 3-4 ezerért lekéri a takarnet rendszeren keresztül.
Lakásbiztosításod marad, ami most van, a CIB letörli majd a kedvezményezetti minőségét, a takszöv meg bejegyzi. Majd , ha kifizetted a hitelt, akkor nem csak jelz. törlést ad ki a CIB, hanem kérni kell, hogy a biztosító felé is adjon törlést. Ettől m ég a tksz bejegyzi, csak majd a CIB-nek ki kell szállnia a buliból.
Ja, gyógyuljatok meg! Én is tüsszögök és pocsékul érzem magam.
Szegénykém, van ám keverés és mindez a hozzá nem értés és hibás bejegyzés miatt. Sebaj, már kezd tisztulni a dolog.
Ünnepre készülés? hát ez nekem sem akar összejönni, pedig sok vendégünk lesz, ittalvósak, lenne mit készülni.
Ja, menű?:) Tudom, nem komolyan kérdezted, de nálam a szokásos, mert ezt szokta meg mindenki. Töltött káposzta, kocsonya, 24-én halászlé, amit a férjem főz, míg mi díszitünk... első nap sajttal, gombával és csirkemájjal töltött tekercs... ,sajttal töltött csirkemell, majonézes saláták, burgonyakrokett. Második nap káposzta. süti: zserbó, fagyi szelet, ostyás szelet.:) de hogy mikor sütöm meg? talán éjszakánként, mert végig dolgozom.
Nagyjából jól gondolod:
1. szerződés aláírása
2. Földhivatali bejegyzés széljegyként legalább, erről egy tulajdoni lap lekérése, biztosítás engedményezés
3.Folyósítása a hitelnek
4. A teljes tartozás átutalása
5. A devizahiteles bank jelzálogtörlésének kiadása, annak a földhivatalhoz eljuttatása.
Mák hozzájárulás már az első lépcsőben kell, a bejegyzéshez.
A szerződéseket a Földhivatal kéri,, hogy laponként szignózzák le a hitelben résztvevők. Laponként, mert cserélhetőek lennének a lapok és ezzel ne tudjon visszaélni a bank, hogy esetleg kicserél egy-két lapot. Két tanu igazolja, hogy ti irtátok alá és még cégesen aláírják a bank részéről is.
Igy jó.
Szerinted a minisztérimi dolgozók és a minisztériumi szerveknél dolgozók miből fognak kamatmentes hitelt kapni? Természetesen az adózók pénzéből. Joggal merül fel a kérdés: miért nem kap a többi dolgozó is? Adjanak akkor mindenkinek, aki igényli,mert így az jár pórul, aki elővigyázatos volt és nem vett fel devizahitelt.
Persze, ha adják, ki kell használni.
A közszférában komoly leépítést terveznek, vajon akit elküldenek és van munkáltatói kamatmentes hitele, azzal mi lesz? Vagy kifizeti egyösszegben, vagy kamatozóvá teszik.
A bankok nem ijednek meg ettől, szerintem olyan mértékben megrohamozták őket, hogy már öröm lesz, ha leáll ez a hullám. Nem véletlenül állítják le sorban a bankok a devizahitelt kiváltó forinthitelek befogadását.
gratulálok
jó sok még az utómunka is. :)
Biztos hülyeséget kérdezek, de mi a sorrendje a következőknek?:
1. FT hitel folyósítása
2. végtörlesztés
3. CHF hitel töröltetése a Földhivatalnál+ új jelzálog bejegyzése (ft hitel)
Én így gondolnám a sorrendet, de biztos nem így van. :)
nálunk is ez lesz
de nekünk azt mondták, hogy elég bevinni egy igazolást, amiben szerepeljen: személyes adatok, ingatlan adatai, az ingatlan hitelbiztosítási értéke, mekkora hitelt veszünk fel és azt mire akarjuk fordítani + be kell adni egy kérvényt és ők ez alapján megadják (vagy nem) a hozzájárulást
és a hozzájárulás után jön nálunk is a folyósítás (bárcsak már ott tartanánk)
sok sikert nektek!
azt majd írd meg, hogy hány nap telt el a kérelem beadása és az engedély megadása között
Ma aláírtuk a hitelszerződést s tak.szövnél.
'Változik a világ'- állapítottam meg: egy csomó papírt kellet aláírnunk, de ezeket is oldalanként még szignózni...(rajtunk kívül még jó pár embernek ott volt a kézjegye minden oldalon)....
Most már az Otp. végtörlesztésre 'kijelölt' időpontjára várunk...ja, meg be kell jegyeztetni a hitelt az ingatlanra, meg módosítanunk kell a lakásbiztosítást...csupa ínyencség....
További ajánlott fórumok:
- Akinek nem sikerült végtörlesztenie :(
- Kérhető csak úgy az otp-nél, hogy nézzenek meg egy pénzlevételt, amit kamera rögzített?
- Nem birom bediktálni a gázfogyasztásomat, mert az írja ki a rögzített érték túl nagy, mit tegyek?
- Felszívtam magam és rögzítettem a mozgó lépcsőfokot. Lassan...
- Véleményeteket szeretném kérni meglévő K&H lakáshitelünkkel kapcsolatban, végtörleszteni szeretnénk...megéri?
- Kinek mennyire volt hatásos a sok évvel (pl.: 10-15 évvel) ezelőtti rögzített fogszabályozás?