Végtörlesztés rögzített árfolyamon?! (beszélgetés)
mi is megkaptuk pénteken a 2,4 M-s CIB-es megelőlegező törléséhez szükséges papírokat :))))
vicces volt az egész...
azt írtam, hogy csütörtökön telefonáltam és se kép se hang nem volt az ügyünkről, ezért pénteken bementünk a fiókba
az ügyintéző elmondta, hogy írt a központba, ők pedig továbbirányították az illetékesekhez és várja a választ
na jó - kérdem én-, de meddig kell várni?
telefon fel, felhívott 2 embert, megígérték, hogy utánanéznek
elmentünk a párommal, mondván van még időnk, nem kell menni a nagyobbik fiúért az oviba, így elmentünk megvenni a fenyőfát
eltelt kb 15 perc: csöng a telefon, hogy megvan a papír, mehetek érte
kiderült, hogy az okozta a galibát, hogy a szerződést Pesten a Hitelcentrumban kötöttük és a hitelszerződésünk + a megelőlegező szerződése is központi kódú szerződésszámot kapott
az átszerződések pedig Győrben történtek, hisz időközben elköltöztünk
és amikor a központ leküldte az aktuális havi törlendők listáját a miénket nem is figyelték, hisz csak győri kódúakat nézték meg ( a miénk meg ugye pesti központi)
szóval megnézték a gépben, hogy lehívásra került-e már a MÁK-tól az összeg, és mivel ez még a nyáron megvolt már küldték is az adatainkat a központból, itt Győrben meg kiállították a papírokat 5 perc alatt
így hétfőn mi is megyünk a Földhivatalba :)) végre!!
de azért az dühít, hogy ha nem megyek be személyesen, akkor ki tudja meddig ültek volna még rajta...
nálatok is jó hírek, örülök
beindul a gépezet :)
nekünk is 8 éves fundával kombinált hitelünk van :)
és tényleg gáz az egész...
igen kell majd kérnünk a MÁK-tól egy engedélyt
amint megvan az értékbecslés vagy a hitelbírálat (majd meglátjuk melyiknél bólint rá a tak.szöv) kell kérni egy igazolást a ft hitelt folyósító pénzintézettől + csatolni kell hozzá egy kérelmet (ez fenn van a MÁK honlapján is, de adnak is ha kell)
benne kell lennie a ház adatainak, a személyes adatoknak, az ingatlan hitelbiztosítási értékének, hogy mekkora hitelt (jelzálogot) akarok felvenni/bejegyeztetni és, hogy ezt a CHF hiteletek kiváltására akarjátok felhasználni.
Legutoljára még azt is mondták, hogy írassuk azt is bele, hogy milyen jelzálogok szerepelnek most a házon, és a terheltség ne érje el a 100%-ot.
Ha van szocpolotok akkor a MÁK-tól biztosan kell engedély, hogy új jelzálog kerülhessen bejegyzésre.
Vagy ha van még más olyan banki, munkáltatói stb hiteled ami után jelzálog van bejegyezve akkor onnét is kell egy engedély.
Amíg nincs meg az engedély addig nincs folyósítás sem. Legalábbis nálunk így van.
Ez azt jelenti szerintem, hogy minden hónapban egy gyűjtőszámlán halmozódik a 180ft-on és a napi árfolyamon kiszámolt havi törlesztő részleted különbözete. Gyakorlatilag ezt a bank meghitelezi Neked és ennek a hitelnek a kamatát nem kell kifizetned.
De, ha nem változik a forint/svájci frank árfolyam akkor öt év múlva jelentősen nőhetnek a havi terheid, mivel el kell kezdeni az itt felhalmozódott tartozás törlesztését is.
..pedig...mondhatnám azt is: hogy 'rend' a lelke mindennek!
Ám, valami miatt már azt sem szeretem...
DDD
...nem általánosítok...csak mennyivel jobb elfogadni a jót, mint a rosszabbat.
Választásunk -ebben igazat is adok-, Nincs.
Amit elénk raknak...azt együk! s nem csak a bankokra értem ezeket sem...
DDD
Rettenetesen rossz véleménnyel vagy a bankokról, általánosítasz, de nem szabad. A boltban is dolgoznak ügyes és rendkívül béna eladók, a fodrászok közt is van, aki ilyen- van olyan.
Egy a lényeg: ha utálom a fodrászokat, akkor nem megyek hozzájuk hajat vágatni.
A bankellenes magatartásnak néhány esetben van alapja, de az egészet fentről szítják. Az emberek ha hitelt vesznek fel, akkor segítséget kérnek és örülnek, ha megkapják. Ne általánosítsunk, mert van, akinek rohadt nagy szüksége van rá, hogy hitelt kapjon és el tudja temetni a férjét, gyerekét, szüleit, vagy nem tudja kifizetni a fogorvosra az ötszázezret, vagy netán lakást tudjon vásárolni, amiben élhet. Ha nem lennének bankok, akkor ki adna kölcsön? az uzsorások 100 % kamatra?
36.111 CHF a tartozásod. Ez ha pl.250 a chf, akkor a tartozás 9.027.750, 400 Ft lesz a frank, akkor pl. 14 millió. Annak a kamata az árfolyamnövekedéshez képest túró, feltételezem, hogy olyan 3-5-6 %, mert ezek a hitelek azért voltak csalik, mert a kamatuk volt alacsony. Tehát: nem nagy segítség, mert a tőke emelkedése a sok.
Bezzeg, akik már bar-ba kerültek, mert nem fizetnek... azoknak átváltják Ft-ra és x %-át elengedik. Hol az igazság?!
Köszi a választ, akkor nem csak minket szívatnak:-)vagy inkább:-(
Két hitelünk volt, a kisebbiket (2,2M 180 forinton)már végtörlesztettük családi segítséggel, az ment gyorsan, ezt telek vásárlásra vettük fel. Az építési hitelünket szeretnénk most kiváltani (10,1M), a lehető leggázabb konstrukcióban vettük fel 8éves fundamentával kombinálva, hihetetlen módon nem értünk a pénzhez, ebből is látszik:-)Három éve fizetjük és ugye a tőketartozás még nem csökkent. Fundamentától akartunk hitelt felvenni, de több kör után inkább visszavonulót fújtunk és a saját bankhoz fordultunk, mert nagyon határon van az ingatlan terhelhetősége és a havi kiadásaink is.A fundánál pedig nagyon szigorúak a szabályok és az idő faktor miatt nem mertük bevállalni, így utólag lehet meg kellett volna próbálni.Azt hittem saját banknál gyorsan fog menni, hát nem:-(
..milyenféle 'leminőtítés'-ek' történtek a BANKOK-felé...????????
Ez azért már 'tanulsággal' is szolgálhatna valakiknek!
Ha pedig nem...akkor majd nekünk lesz a Nem!-előbb, mint utóbb- s reménykedek.(!)
ennyire sok az igénylés náluk?
ez a 2 hónap azért durva, főleg úgy hogy ha nincs semmi gubanc meg engedélykérés úgy mint nálunk...
valahogy sejtettem, hogy ilyesmi lesz a dologból...
tényleg gusztustalan...
nálunk lassan 1 hónapja áll a dolog,de azért mert a CHF hitel nyújtó bankom nem törölt le több jelzálog bejegyzést és addig amíg ez nincs rendben áll a ft hitel kérelmünk
menj be személyesen, hívd őket telefonon ha kell akár naponta
sajnos többen is azt tapasztaljuk, hogy csak így halad az ügy előre
kitartást és hajrá!!
én nagyon szeretem mikor a férjem csinál nekünk vasárnapi ebédet. :)
remélem a fiaim is háziasak lesznek... én igyekezni fogok, mert 3 pasi után van bőven pakolni és mosni való :)
nagyon helyes lehet a lányod :))
én állami cégnél dolgozom, ráadásul középvezként. Elég sok mindent láttam már az elmúlt 6 évben. Előtte állignál dolgoztam (fegyveres testületnél), na ott aztán rend volt, meg rendes gazdálkodás.
De amit írtam az nem állami cég, hanem államigazgatási szerv (tavaly egybe olvadt egy hivatal és egy fegyveres testület - na ez az a szerv).
Amúgy, olyan szívesen látnék egy olyan kutatást, ami megmutatja, hogy mely cégek adták meg a munkavállalóiknak a támogatást vagy a kamatmentes kölcsönt. De azt hiszem, ilyet sose fogok látni...
További ajánlott fórumok:
- Akinek nem sikerült végtörlesztenie :(
- Kérhető csak úgy az otp-nél, hogy nézzenek meg egy pénzlevételt, amit kamera rögzített?
- Nem birom bediktálni a gázfogyasztásomat, mert az írja ki a rögzített érték túl nagy, mit tegyek?
- Felszívtam magam és rögzítettem a mozgó lépcsőfokot. Lassan...
- Véleményeteket szeretném kérni meglévő K&H lakáshitelünkkel kapcsolatban, végtörleszteni szeretnénk...megéri?
- Kinek mennyire volt hatásos a sok évvel (pl.: 10-15 évvel) ezelőtti rögzített fogszabályozás?