Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vegetáriánus család vagyunk fórum

Vegetáriánus család vagyunk (beszélgetés)

1 2
21. 12d083b51b (válaszként erre: 19. - Ab61752c45)
2017. máj. 31. 17:18
Bocsi! Amikor az előző bejegyzésemet írtam, egyáltalán nem a te lányodról beszéltem. Nem is ismerem. Nagyon-nagyon távol áll tőlem, hogy bárkit is megbántsak. Csak hát vannak olyan meggyőződéses állatvédők, akik csak ideig-óráig védik az állatok jogait, utána teljesen el is felejtik. Szívük joga, csak amíg vegák, ne döngöljék sárba a húsevőket! :)
20. 12d083b51b (válaszként erre: 19. - Ab61752c45)
2017. máj. 31. 16:05

Én nem úgy váltok, hogy akkor hónapokig sem eszek húst, csak esetleg néhány napra, amikor azon gondolkodok, hogy mit is kellene főzni. És esetenként előjön, hogy bármit, csak most ne hús legyen. Aztán már meglehet, hogy 3-4 nap múlva semmi gondom.

Persze tudom, hogy vannak, akik egyszer csak kijelentik, hogy ettől kezdve vegák, és még azt az embert sem ismerik meg attól kezdve, aki húst eszik. És kb. fél évig kitart náluk ez a bazi-nagy elhatározás, utána pedig lapos-kúszásban nyúlnak az asztalon levő csülök után. :))

19. ab61752c45 (válaszként erre: 17. - 12d083b51b)
2017. máj. 31. 16:00
a lányom fél évig nem evett húst.mivel mi falun nálunk,télen drága is és nehezen beszerezhető a zöldség. aztán a dietetikus mondta,hogy legalább csirkét egyen.amúgy nem válogat,de inkább ha van csirke,azt eszik.
2017. máj. 31. 15:54
nem is megyek hozzátok vendégségbe.én o-ás megrögzött húsevő vagyok.
17. 12d083b51b (válaszként erre: 16. - 6085fd66ea)
2017. máj. 31. 15:49

Vannak bizony!

Sőt, húsevő vagyok, de bizony sokszor én is keresem, hogy valami finomat, amiben nincs hús.

Imádom a rántott, töltött zöldségeket, a salátákat, igaz, hogy azokba azért én a tojást szeretem látni. De hát ki így, ki úgy, szerintem ma már sokan vagyunk így.

16. 6085fd66ea (válaszként erre: 13. - Hmkati)
2017. máj. 31. 15:13
Én is hasonlóan vélekedem. Bár nem kerülöm a húsokat, de új ízek és konyhák megismerését soha nem vontam meg magamtól. A vegetáriánus étel receptek között is vannak igazán ízletes finomságok.
15. gribedli*** (válaszként erre: 13. - Hmkati)
2016. szept. 28. 09:26
És az Adventistáknál egy csomó betegség ritkábban fordul elő azok közül, amiket a húsfogyasztással hoztak összefüggésbe. Mindezt úgy, hogy az Adventisták ugyanúgy stresszes, nyugati országokban élnek, úgyhogy még azt sem mondhatjuk, hogy ja, persze, mert őket nem éri stressz.
2016. szept. 27. 10:49

Még a nagyszüleimnél is hetente csak 2x volt hús az asztalon: vasárnap és csütörtökön. A hét többi napján is nagyon jó kajákat tudtak sütni-főzni, vagyis mondhatjuk, hogy egy héten 5 nap voltak vegák. És gyanítom, hogy sok embernek még ennyire sem telt, és nem azért, mert vegák voltak, hanem mert szegények voltak.

Ez kb. a múlt század 20-as éveitől a 60-as évekig tartott, és elsősorban gazdasági okai voltak, mégis rengeteg ember felnőtt így, és a betegségek elsődleges okozója a vitamin-hiány volt = zöldség gyümölcs, és nem a húshiány.

13. Hmkati
2016. szept. 27. 10:41
Én nem vagyok vegetáriánus, de ha választani lehet húsnélküli ételt választok. Nekem az ízletesebb. Adventisták sem esznek húst, vallási meggyőződésből. Több ismerősöm ide tartozik. Nyaralásnál okoz-e gondot az étel az üdülőben itthon? Mi Berekfürdőre járunk, a református üdülőben nem gond a vegetáriánus étel, s van egyéb diéta is.
12. 9a095cf031 (válaszként erre: 10. - Gribedli***)
2016. szept. 23. 19:16
Én is azt mondom, hogy aki vega és így eteti a gyerekeit, azzal jár a legjobban, ha nem hirdeti a dolgot. Sok erről szóló kérdést olvastam már más fórumokon is, ha valaki ki meri írni, hogy a gyerekei sem kapnak húst, azonnal jön rá legalább 30 "felelőtlen, szívtelen anya vagy, a szervezetnek KELL HÚS, majd hiánybetegsége lesz és meghal" típusú komment. Jó, élőben biztosan nem ilyen bátrak az emberek, nem vágják a másik szemébe a véleményüket, de tuti, hogy a kérdező jó tanácsot sem fog kapni.
11. gribedli*** (válaszként erre: 3. - Miccer)
2016. szept. 19. 10:18

Egyetértek veled! Jól látod, minél inkább magyarázkodik valaki, annál inkább konfliktushoz vezet. Minél lazábban, feltűnés nélkül mondod, annál inkább az emberek tisztelik ezt, nincs belőle vita, szinte észre sem veszik:D

Létezik rengeteg húsmentes (de vegán is) étel hagyományos ételek között is, én sem érzem úgy, hogy ki kellett volna találnom sok újdonságot, inkább válogatok azokból, amiket amúgy is szeretünk!

10. gribedli*** (válaszként erre: 1. - Anyavagyok)
2016. szept. 19. 10:09

Nem ért soha atrocitás, de talán azért sem, mert én feltűnés nélkül csinálom. Vegán vagyok amúgy, szóval még tojást, és tejtermékeket sem eszem, de senkinek nem tűnt fel, ha étterembe megyünk, akkor sem verem az asztalt vagy cirkuszolok, ha valaki más húst eszik, sőt, észre se szokták venni, hogy rendre olyat választok az étlapról, ami vegán mert nem fűzök hozzá semmit. Ezt és ezt választom mert most ezt szeretném enni.

A gyerekeim tejterméket nem ehetnek de 2 a 3-ból tojást sem, mert arra is érzékenyek, viszont én nem kötelezem őket semmire, úgy értem, nem mondom, hogy ma azért van hús nélkül valami mert "nem eszünk dögöt", hanem mindenféle ideológia meg magyarázkodás nélkül főzöm, amit főzök, eddig nem volt gond, és amikor olyan van, megfőzöm nekik, csak én nem eszem, nem kell ezt túlbonyolítani. Egyébként ritkábban van hús nekik is, nem hiányolják, szóval szerintem az a titka, hogy nem kell semmit erőltetni hanem inkább jó példával elöljárni és rájuk bízni a döntést. Ne azért legyen valaki vegán vagy vegetáriánus, mert a szülő azt mondta, hanem majd felnőttként eldönti, hogy a családban látottak alapján úgy tesz mint a szülő (én), vagy nem, ő mégsem ezt az utat választja.

A tejet nem isszák és igaz, én mondtam is, hogy a dermatitisz miatt nem, de hozzátettem valamikor, hogy sebaj, megmarad a bocinak, mert a boci a tehén kicsinye és neki tehéntejet kellene innia. Ezt a kislányom "feldolgozta" és az oviban nem itta meg, mondván, hogy ő meghagyja a bocinak:) Az óvónők semmit nem szóltak erre, de mesélték mosolyogva, én meg mondtam is, hogy igen, ő a dermatitisze miatt nem ihatja amúgy de örülök, ha a bocit is ennyire a szívén viseli (nem mintha biztos lennék benne, hogy ma a borjak tényleg az anyjukkal maradnának, bár vannak még helyek, ahol igen, nyilván kis gazdaságokban még elképzelhető).

Noha én vegán vagyok, mégis azt gondolom, hogy a gyerekeknél a vegetáriánus a legjobb megoldás nem pedig a vegán (de mint írtam, az enyémek tejet nem, tojást se nagyon ehetnek) illetve ahhoz, hogy egy gyerek ne szenvedjen hiánybetegségben vegánként, orvosi felügyet kell vannak olyan intézmények, ahol dietetikusok állítják össze az ilyen gyerekek étrendjét, kiegészítőkkel, mert egy "csináldmagad", anyuka által összeállított menü nem biztos, hogy mindent tartalmazni fog, megéri ezt orvostól megkérdezni.

Azt pl nehéz szitunak látom, ha egy gyerek a szülei miatt vegán de mondjuk sosem eszik hüvelyeseket, vagy zöldségeket, egy ilyen gyerek táplálkozása erősen hiányos lesz.

9. 9a095cf031 (válaszként erre: 8. - C73db520ef)
2016. szept. 19. 09:07
Ez nem azt jelenti, hogy hús nélkül nem lehet élni. Sőt, mint látjuk, ma is megy emberek millióinak anélkül, hogy hiánybetegségekben halnának meg 50 évesen.
8. c73db520ef (válaszként erre: 7. - 9a095cf031)
2016. szept. 19. 08:58

Amikor hianycikk volt hus, az emberek szinte oltek erte. (Azt mar meg sem emlitem, hogy szigoruan buntettek pl. a disznovagast es elkoboztak a csalad elelmet).

Mot, amikor boven van, tiltakoznak ellene.

7. 9a095cf031 (válaszként erre: 1. - Anyavagyok)
2016. szept. 19. 08:54

Nekem még nincs gyerekem, szóval különösebb atrocitások nem értek, de amikor szóba került a téma, és említettem, hogy a gyerekeimnél hanyagolni fogom mind a rendszeres húsfogyasztást (nem vagyok vega, de nagyon keveset eszünk) akkor mindig van valaki, aki megmondja, hogy ha nem eszik húst a gyerek, akkor majd biztos beteg lesz. Még jó, hogy rengeteg egészséges vegetáriánus gyerek van és biológiailag nincs semmi olyan tápanyag, amelyet kizárólag húsból tud felvenni a szervezet.

De garantálom neked, az emberek 99%-a utána sem néz a dolgonak, csak csípőből rávágja, hogy hús az kell, úgysem tudod őket soha meggyőzni.

6. Muraja (válaszként erre: 5. - C73db520ef)
2016. szept. 18. 22:10

Sajnos hogy olyan sahter nem szuletett aki kiöne az emberi butasagot .....

Nem a reszedre irtam !

5. c73db520ef (válaszként erre: 4. - Muraja)
2016. szept. 18. 21:53

Van koser vagohid. A sahter megold mindent.

Az oroszlan is.

4. Muraja (válaszként erre: 1. - Anyavagyok)
2016. szept. 18. 21:45

Szia , laktovegetarianusok ?

Nalunk mar a unokak is azok anno volt egy nehany problema a kezdetben de kesöb minden rendbe jött.

Termeszetesen hogy sok meg rosszindulatu komentar ert de mar gyerekeim es unokak teljes normalis akceptansat nyertek . Iksolaba es barhol nem problema mert mindehol van valasztasi lehetöseg .

Nem reg volt egy maglepetesunk amikor Cairobol repultunk es lam ott is volt több fele vego valasztas.

Mi sokat a quorn nevezetu - mykroproteint hasznaljuk itt ott szojat es rengeteg sok zöldseget . Reggelire Chia magokat - Chia pudingot .

Kis kuriozitas en meg gyerek voltam amikor ellindultam a vegan uton , no egy bisztos nem volt könnyu a sok szuklato es buta ember miatt . Egy nehany gyerekkori elmeny tette azt hogy nem tudtam hushoz meg hozza se nyulni - egyfele alat iranyti empatia es a beteg felnöt vilag hozza allas ( amikor meg egy nap ott simogassa azt a szerencsetlen alatot masnap meg elvagja a nyakat )

Igen ha a vagohidaknak a falai uvegböl lennenek akkor bisztosan sok ember lenne vegan .

2016. szept. 18. 21:33

Szia, nálunk kicsit más a helyzet, csak én nem eszem se húst, se halat, a két gyerekem meg a férjem igen.

Nekem viszonylag hosszú út vezetett ide, de kb két éve jött el az a pillanat, amikor azt éreztem, hogy most már nincs szükségem húsra.

Mivel Angliában élünk a külvilág felé ez nem volt olyan nagy cucc. Ha vendégségbe megyünk pl én meg szoktam említeni előtte, hogy én nem eszem húst, de ha szeretnének, viszek én kaját (akár mindenkinek, akár csak magamnak), de általában nem gond. Max csak köretem eszem, egy estét kibírok így. :D

Jellemzően egyébként az a pár ember, aki beszólt, magyar volt. Szerintem a mi kultúránk nagyon húsközpontúnak van beállítva, holott rengeteg magyaros étel húsmentes (főzelékek, zöldséglevesek, tésztafélék )krumplis, túrós, káposztás)). Ma pl töltött paprikát főztem két félét, teljesen jó volt.

Ami nagyobb megütközést szokott kelteni, hogy most egy ideje (egy ideig?) nem fogyasztok koffeint és alkoholt. Ez az, ami jobban feszélyezi az embereket körülöttem asszem.

2. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Anyavagyok)
2016. szept. 18. 20:36
Mennyi idősek a gyerekeitek?
2016. szept. 18. 20:35

Vegetáriánus család vagyunk - és nem a Holdról jöttünk...

...igaz?!

Vegetáriánus embertársaimat, családokat keresek:).

Szeretném ha megbeszélhetnénk a recepteken túl azokat a dolgokat, hogy a mindennapi életben, hogyan oldjátok meg az óvodai-, iskolai-, munkahelyi-, illetve az általános mindennapokat ebben a"hússoviniszta" világban..

Benneteket is értek attrocitások?

Gyermeketekkel megtudjátok beszélni ezeket a témákat, hogy mi miért gondoljuk másképpen a dolgokat mint az intézményekben dolgozók, vagy akár a társaik szülei?

Kérlek, írjátok le tapasztalataitokat, és válaszaitokat - segítsünk egymásnak:)!

No és persze ha valami jó kis receptetek van, főként szezonálisra gondolnék, akkor se habozzatok 'tollat ragadni":)!!

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook