Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Védőnői javaslatra bölcsibe menne a lányom. Ilyen esetben is le kell mondanom a Gyed-et? fórum

Védőnői javaslatra bölcsibe menne a lányom. Ilyen esetben is le kell mondanom a Gyed-et? (tudásbázis)

1 2 3
32. stevebajro (válaszként erre: 31. - Gatto4)
2013. febr. 28. 12:50

Így gondoltam, ma adtam volna fel a levelet a tb-nek. Csak így voltak konkrét dátumok. :-)

De hagyom a bölcsit, és pont!

31. gatto4 (válaszként erre: 29. - Babszibobó)
2013. febr. 28. 12:39
Hát igen, nem vágtak össze a dolgok nálam sem, hogy "csak kérdés szintjén vetettem fel" de megvannak a dátumok :S
30. gatto4
2013. febr. 28. 12:38
Szerintem hagyd a bölcsit és pont :)
29. babszibobó (válaszként erre: 27. - Stevebajro)
Ja, oké, elég tényszerűen írtad, hogy mentek,még napot is írtál, hogy mikor adod le a GYED-et, én ebből feltételeztem, hogy kész tény....
28. gatto4 (válaszként erre: 24. - Stevebajro)

Ha így gondoltad, akkor hogy hogy már a beszoktatásnál tartotok?

Mert ezt sem értem ezek után, hogy írtad: "A kérdést, érdeklődés szintjén tettem fel, mi van ha ... "

27. stevebajro (válaszként erre: 25. - Babszibobó)
2013. febr. 28. 12:35
Egy kisvárosban lakunk, itt nem úgy működnek a dolgok, mint a nagyvárosokban. Levittem 2 nap, megnézzük, hogy mi lesz.
26. babszibobó (válaszként erre: 24. - Stevebajro)
2013. febr. 28. 12:34

De ha így gondoltad és nevetségesnek tartod, akkor miért hallgattál a védőnőre, mert tisztelet a kivételnek védőnők esetében, de majdhogynem utolsó helyre raknám véleményben..még ha valós is, akkor is a gond, főleg akkor, tuti tovább érdeklődnék, nem állnék meg a védőnői kattogásnál és rákérdeznék háziorvosnál stb...és nem iratnám bölcsibe, ha nem muszáj, van akinek munka stb miatt muszáj, az totál más, de te otthon szeretnél vele lenni, meg is teheted mégis ennyivel beadtad...

Szerintem menj el a házidokitokhoz és ott kérdezz rá először, hogy eki mia véleménye erről...

25. babszibobó (válaszként erre: 22. - Stevebajro)
2013. febr. 28. 12:30

De a beszoktatást már elkezdtétek, tehát be van íratva bölcsibe, el lett döntve egy "kattogás" miatt, akkor hol a mi van ha...?

Ja, nem bántásból kérdem, de ha nem akarod nem viszed, hisz nem hivatalos a javaslat, annak megvan a maga köre mint írtam...

24. stevebajro (válaszként erre: 23. - Gabi0630)
2013. febr. 28. 12:29
Igen! Így gondolom én is! :-)
2013. febr. 28. 12:27

Az enyém 3 évesen kezdett beszélni, utolsó fél évben bölcsis volt, semmit nem ért. Igaz, én dolgoztam azért járt.

Logopédus se fog ekkora gyerekkel foglalkozni.

Emiatt bölcsibe? Nevetséges!

22. stevebajro (válaszként erre: 21. - Babszibobó)
2013. febr. 28. 12:27

Természetesen nem szeretném bölcsibe adni, mert vele szeretnék lenni, amennyit csak lehet! :-)

A kérdést, érdeklődés szintjén tettem fel, mi van ha ...

Van munkahelyem, ahova visszavárnak 8órában, ha eljön az ideje, megyek is vissza! :-)

21. babszibobó (válaszként erre: 20. - Stevebajro)
2013. febr. 28. 12:23

Akkor, van más oka is, hogy viszed...mert ha választanom kell egy védőnő ás egy orvos véleménye között, akkor számomra egyértelmű, hogy az orovsra hallgatok...

Nem mellesleg erről a saját háziorvosoddal is beszélni kéne...

"csak beszél róla" az nem igazi hivatalos javaslat, ha az lenne, lenne papír, szólna az illetékes háziorvosnak ill. az illetéskes bölcsi is kapna róla egy javaslatot, hogy miért is kell menni, pl: mert ha nincs mukád, akkor az a papír jogosít fel, hogy amúgy bevegyék...

2013. febr. 28. 12:21
Nincs még hivatalos papír róla! Csak beszél róla, ha nálunk jár! A ismerős doktornő szerint nincs rá szükség!
19. babszibobó (válaszként erre: 15. - Stevebajro)
2013. febr. 28. 12:17

De adott róla hivatalos javaslatot, egyeztetve lett a háziorvossal is???

mert ha csak szimpla tanács és kattog, az egy dolgo, bár ettől függetlenül, valami oka van rá, tehát logopédiust én is felkeresnék, de szimpla kattog rajta miatt viszont én sem vinném, ha persze más miatt nem szükséges vagy akarom

18. gatto4 (válaszként erre: 15. - Stevebajro)

És más véleményt nem fogad el, csak az lehet a jó amit ő mond? A védőnő különben is csak javasolhatna nem? Nehogymár ő "utalja be" a gyereket bölcsibe!

Hogy mik vannak, csak hüledezek :S

A védőnő csak javaslatot tehet, nem kötelezhet! A védőnő nem kötelező! Nem is muszáj menni hozzá!
16. gatto4 (válaszként erre: 14. - Babszibobó)
2013. febr. 28. 12:15
Ilyet írásba ad a védőnő, hogy menjen bölcsibe??? Még nem is hallottam ilyet, bár lehet jobb is :(
15. stevebajro (válaszként erre: 11. - Gatto4)
2013. febr. 28. 12:14
Én nem igazán szeretném bölcsibe adni, emiatt! A védőnőnk kattog folyamatosan ezen!
14. babszibobó (válaszként erre: 11. - Gatto4)
2013. febr. 28. 12:13
Sajnos ha a védőnő ezt írásba adja, nem nagyon tehet ellen, tehet, csak kemény lenne...
2013. febr. 28. 12:12
Esetleg lenne valaki aki jártas a tb ügyekben? Lenne egy eset, amibe segítség kellene!
2013. febr. 28. 12:12

Ez nagy tévedés! Kisfiamnak semmit sem segített. Viszont hivatalos beszédjavító intézetbe ne vidd, mert megbélyegzik. Kap egy kódot és a gyereknek annyi.

Keress egy logopédust, aki magánórában foglalkozik a gyerekeddel, először csinál egy felmérést, hogy hogy álltok. Első 1-2 alkalommal Te is ott vagy, utána mindenképp hagyd, hogy kettesben legyenek. Úgy a gyerek is jobban odafigyel.

Kisfiam mondatokat nem mondott, csak szavakat.

Még most is járunk, hetente egyszer.

Ha nagyobb változást szeretnél, heti 2 alkalom szükséges. Nekem megéri heti ezer forint, hogy fejlődjön, és olyan tanítsa játékosan, aki erre szakosodott.

Nézz körül a környezetedben. Mi a játszótéren ismerkedtünk meg a logopédussal.

11. gatto4 (válaszként erre: 7. - Stevebajro)
2013. febr. 28. 12:11

Már bocsánat, de én 'csak' a beszédfejlődés miatt nem adnám bölcsödébe, lehet hogy pl. pont az blokkolná ezt a részt, hogy 'leadod' a gyereket! Ha nagyon nem muszáj (munka vagy egyéb dolog miatt), csak a beszédért ne add bölcsibe!

Nekem van egy 2 éves 3 hónapos kislányom, mostanában indul el nála a beszéd (végre). Pedig egy nagyobb tesó is van mellette, de eddig nem akart beszélni (lehet hogy pont ezért), szóval jön majd az a beszéd, ne aggódjatok!

Türelem!

10. babszibobó (válaszként erre: 8. - Stevebajro)
2013. febr. 28. 12:09
Semmi esetrem se, az még beszoktatás, tehát az anyukát is leköti ugyanúgy akár egész napra!
9. babszibobó (válaszként erre: 1. - Stevebajro)
2013. febr. 28. 12:08

Lehet van kiskapu, de amint teljes intézményes ellátásba kerül a gyerkőc, már nem vagy rá jogosult, hisz a gyerkőc bölcsiben, te meg otthon?!

még akkor is, ha nem te akarod...

Ha lehet akkor vissza kell menni dolgozni...

2013. febr. 28. 12:08
A GYED-et, 2013.03.03. napjával mondtam volna le, de a picikével voltunk beszoktatáson tegnap, és ma! Ebből lehet valami probléma?
7. stevebajro (válaszként erre: 6. - Gatto4)
2013. febr. 28. 12:06
Lassan 2
2013. febr. 28. 12:03
Mennyi idős a kicsi?
2013. febr. 28. 12:02
Beszédfejlődés segítése miatt
2013. febr. 28. 12:01
De miért javasolja a védőnő? Ilyet nem is hallottam!
3. nemmaci (válaszként erre: 2. - Nemmaci)
2013. febr. 28. 11:59
*gyes-t
1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook