Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vattasütemény recept

Vattasütemény recept

A Vattasütemény hozzávalói:
Piskóta:
6 egész tojás,
21 dkg porcukor,
4 puncs pudingpor,
1 csomag sütőpor.

Krém:
4 egész tojás,
30 dkg vaj vagy margarin,
41 dkg cukor,
1 rum aroma,
3 dkg kakaó,


A Vattasütemény elkészítési módja:
Piskóta: 6 egész tojást, 21 dkg porcukorral felverjük, mint a piskótát, majd könnyedén belekeverünk 4 (3 is elég) puncs pudingport. Zsírozott tepsiben sütjük. Utána kettévágjuk és a következő krémmel töltjük. Krém: 4 tojássárgáját 24 dkg vajjal, 15 dkg porcukorral, 1 rum aromával kikeverünk és a tésztát megtöltjük vele. A tojások fehérjét 20 dkg porcukorral gőz fölött felverjük és a tészta tetejére kenjük. 6 dkg cukorral, kis vízzel, 3 dkg kakaót felfőzünk, 6 dkg vajat keverünk hozzá. A hab tetejére öntjük, vizes késsel szeleteljük.

Nagy tepsibe kell tenni, mert nagyon feljön.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vattasütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook