Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Fagyiszelet recept

A Fagyiszelet hozzávalói:
Piskótához valók:
- 30 dkg porcukor
- 6 tojás sárgája
- 15 dkg darált dió
- 1/2 csomag sütöpor
- 30 dkg liszt
- 6 tojás felvert habja

Krémhez valók:
- 3.5 dl tej
- 3 ek. liszt
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 3 tojás sárgája
- 2 csomag vanilincukor

A habhoz valók:
- 15 dlg porcukor
- 3 tojásfehérje
- csokireszelék


A Fagyiszelet elkészítési módja:
A piskóta készítése: A porcukrot és a tojás sárgáját habosra kikavarjuk, majd beleöntjük a darált diót, és -a lisztet a korábban hozzáadagolt sütöporral-. A tojás fehérjét hab bá verjük, majd ezt is óvatosan belekeverjük a tésztába. (Vigyázni kell, ne hogy összetörjük a habot!) A margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük, majd elömelegített sütöben kisütjük. A krém készítése: A tejet liszttel megfözzük, majd tüzröl levéve kihülésig kevergetjük, majd a margarint, porcukrot, tojássárgáját, vanilincukrot, végül habosra keverjük. Ezután kihült tésztára kenjük az elkészült krémet. A hab készítése: A porcukrot a tojásfehérjével göz felett habbá verjük, és a krémre öntjük. Legvégül csokoládét reszelünk rá. Ezzel a sütemény elkészült.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A fagyiszelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook