Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vannak köztetek, akik használnak a főzéshez REMOSKÁ-t? fórum

Vannak köztetek, akik használnak a főzéshez REMOSKÁ-t? (beszélgetős fórum)


18. 9c8432d068 (válaszként erre: 17. - *virág)
2012. márc. 6. 12:46

Köszönöm a sokrétű választ,sokat segítettél vele.


Pl.fogalmam sem volt,mi célt szolgál a kis fém kereszt. Ezek szerint arra kell tenni a húst,ha zöldséggel sütöm?

2012. márc. 6. 09:01

Bármit meg lehet benne főzni, vagy sütni.


Húslevest például nagyon finomat lehet készíteni benne. Beleteszel minden hozzávalót egyszerre az edénybe, felengeded vízzel, és bekapcsolod. Arra kell figyelni, hogy háromnegyednél több folyadék ne legyen, mert odaéghet a Remoska tetejéhez, miközben forr.


Nagyon finom lesz pld. a rakott kel, a burgonya és minden hasonló. Akkor kész, ha a tetején a tejföl megsült.


Csirkét egy egészet szoktam sütni benne. Besózom a húst, egy pici olajjal lelocsolom a csirkét (kb. 2 evőkanálnyival) és a csirke korától függően háromnegyed, vagy 1,15 óra alatt készül el. Semmi vizet, vagy húslét nem kell tenni alá, enged annyi levet, hogy finom puhára sül.


Ha zöldséges szelet húst sütök, akkor viszont azt az átlós fémlapot teszem bele, és arra teszem a hússzeleteket, hogy a hús közelebb legyen a fedőhöz, hogy egyszerres süljön meg a hús és a zöldség.


Tortát is szoktam készíteni benne. Akkor kell használni a Remoskához azt a kuglóf-szerűséget, amit adtak hozzá. Ugyanúgy kivajazom-lisztezem az edény alját és öntöm bele a tésztát - viszont csak a felét, mert a duplájára feljön, és hogy ne érjen a fedőhöz. Így lesz két tortám, amelyiknek a közepe lyukas. Abba pld. gyümölcsöket lehet halmozni.

2012. márc. 6. 08:50

Nézd meg ezt a fórumot is:

hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=17488

2012. márc. 6. 07:22
Anyukámnak van. Még rendszerváltás előtti korból :-) De még most is szuperül működik. Az aljára rak krumplit, hagymát, paprikát. És ráteszi a jól befűszerezett husit (kacsát, csirkecombot) és megsüti. Nagyon-nagyon finom. Minimális zsiradék kell hozzá.
14. 9c8432d068 (válaszként erre: 9. - 2a69f78972)
2012. márc. 5. 18:58

Hát ez nem semmi ár! Nem is tudtam,hogy ilyen értékes dolgot mellőztem a főzésben több,mint két,de inkább három évtizeden át.


Még az akkori Csehszlovákiában vettem potom pénzért.

Közepes mérte,így egy 4 tagú családnak nem nagyon lehetett benne főzni.Most már csak ketten vagyunk,ezért is gondoltam arra,hogy ki kellene próbálnom,mit tud ez az un. csodamasina.

13. 65298a0518 (válaszként erre: 9. - 2a69f78972)
2012. márc. 5. 18:45
4-6 ezerért is látom a zsib.. nevűn, igaz, lejártak, de ott olcsóbb, figyelni kell.
12. 06718ca650 (válaszként erre: 11. - 92422a8764)
2012. márc. 5. 18:40
én is, tök jó lehet. :)
2012. márc. 5. 18:37
Érdekes én most láttam először !
2012. márc. 5. 18:25
Anyukám rakott cuccokat szeret benne csinálni, nagyon finom benne a kaja.
9. 2a69f78972 (válaszként erre: 1. - 9c8432d068)
2012. márc. 5. 18:03
Most néztem a Vaterán! Tudod milyen drága? 14-18eFt. és ez még baráti ár...állítólag
2012. márc. 5. 17:59
Mi sertéscombot sütünk benne,kb másfél óra alatt zsíron..nagyon fincsi:D
2012. márc. 5. 17:45
Köszönöm az eddigi segítséget,és várom a további ötleteket,recepteket.
2012. márc. 5. 17:38
hús mellé tehetsz zöldségeket is, és együtt megsütheted
2012. márc. 5. 17:36
Évek óta használom. Főzni nem, csak sütni szoktam benne. Csirkét félbe vágom, befűszerezem, egy evőkanálnyi olajat teszek az aljára és lefedem. Enged annyi vizet, hogy párolódjon, ha puha leöntöm róla a lét és a fedele alatt pirosra sütöm. Kb 1, másfél óra alatt kész. De bármilyen, jól fűszerezett hús, rendkívül kevés zsiradékkal finomra sül benne.
2012. márc. 5. 17:09
Talán ez??? [link]
2012. márc. 5. 17:08
anyumnak van, csirkét sütöttünk benne gyakran régebben.
2012. márc. 5. 17:08

itt vannak ötletek:


[link]

2012. márc. 5. 17:06

Van egy kb.20-25 éves,de talán soha nem használt remoskám. Sajnos,nincs meg hozzá a leírásom,és nem tudom,hogyan kell használni.Pedig nagyon szeretném.

Tudnátok esetleg használati tanácsot adni és recepteket küldeni?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook