Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Vannak itt olyanok akik bélbetegségben szenvednek? fórum

Vannak itt olyanok akik bélbetegségben szenvednek? (beszélgetős fórum)


1 2
2014. jún. 10. 08:22

Sziasztok!Elutaztam pár napra,és amikor megnéztem az oldalt,örültem neki,hogy abba az irányba ment a fórumozás,mint amit reméltem.

Közületek ki az aki crohn beteg??

Mert nem minden hozzászólást tudtam elolvasni,légyszi írjatok.

Tudnánk egy kis eszmecserét folytatni! :)

59. life14 (válaszként erre: 58. - Moonlight13)
2014. jún. 7. 15:21

Békéscsabán azért nem, mert azt mondta a telefonban az orvos, hogy ez nagyon hosszú folyamat lenne, tobb kezelés kombinálásával, hetente egy-két alkalommal kéne odautaznom, és semmiképpen nem vállal ilyen messzirol betegeket, és keressek kozelebb olyan helyet, ahol hasonló módszerekkel foglalkoznak. De amúgy kedves volt. És én sem tudnám megoldani, mert 4-5 órás nekem az út Békéscsabára.


Budapest kozelebb lenne, de a sem doktorno nem tudott elvállalni. Azt mondta, hogy olyan sok a páciense, hogy már nem tud tobbet fogadni terápiára, és azt sem tudta megmondani, hogy mikor fog tudni. Azt mondta, hogy a kozeljovoben nem.


Azóta találtam kozelebb olyan helyet, ahol neurofeedback-kel foglalkoznak, csak az a baj, hogy ott is csak ezzel, és nem foglalkoznak hipnoterápiával és pszichoszomatikus betegségekkel.

58. moonlight13 (válaszként erre: 56. - Life14)
2014. jún. 7. 14:49
Mit mondtak, miért nem tudnak elvállani?
57. life14
2014. jún. 7. 13:21
56. life14
2014. jún. 7. 13:19

Szerintem ha a lelki oldalát nem kezeljuk ezeknek a betegségeknek, akkor hiába veszek be bármilyen gyógyszert vagy csinálok bármilyen diétát.

Úgy érzem, hogy ezek a dolgok már olyan mélyen gyokeredznek nálam, hogy egyedul nem tudom kezelni oket. Sejtem mik azok, amiken változtatni kéne, de nem tudom, hogyan csináljam, hogyan változzak meg.


Olyan szakembert vagy helyet keresek, ahol foglalkoznak krónikus betegségek pszichoterápiájával és hipnoterápiával. Neurofeedback kezelésekre is szeretnék járni.


Ide szerettem volna elmenni, de egyik sem tudott elvállalni:


[link]


[link] index.php/stress-management/digestive-stress/ibd


[link]


Gondolkoztam még ezen a szakemberen is [link] de o nem azért félek, mert o nem Magyarországon végzett. És ezt olvastam a neten:


,,Magyarországon két olyan képzőhely van, amelynek oklevele feljogosít a hipnoterápia törvényes alkalmazására: az egyik a Magyar Hipnózis Egyesület, a másik az Integratív Pszichoterápiás Egyesület. Ezen iskolákban olyan hipnoterapeutákat képeznek, akik megbízhatóan és felelősségteljesen tudják alkalmazni a módszert.

A hatályos jogszabályok értelmében csak orvosokat, fogorvosokat és pszichológusokat vesznek fel.´´


Ezt írta vissza mikor írtam neki:


,,A pszichoterápiás kezelést eredménytelennek ítélem meg, mivel csak bűnbakokat próbál keresni a problémáink megoldására.

Ezzel ellentétben a szomatikus hipnoterápia kifejezetten csak az egyénnel foglalkozik, illetve szigorúan szembesíti azokkal a dolgokkal melyeket meg kell cselekednie a változás érdekében.´´


Errol a helyrol pedig nem sok információt találtam:


[link]

55. life14 (válaszként erre: 46. - Ditta67)
2014. jún. 7. 12:42
Az orvos soha nem tud gyógyítani, csak tünetet kezelni vagy segíteni a gyógyulásban. Gyógyítani az ember tudja saját magát, de ha nem akarja, akkor minden módszer kudarcra van ítélve. A gyógyszerek csak onbecsapásra valók, hogy ne kelljen szembenézni a valódi okokkal, kozben megmérgezik a testet és még több bajt okoznak, hiszen kémiai mérgek. De mindig kényelmesebb bevenni a gyógyszert, mint saját magunkon változtatni, mert az félelmetesebb, ki kell lépni a komfortzónánkból, inkább megalkuszunk.
54. life14 (válaszként erre: 37. - NOA)
2014. jún. 7. 12:28
Van a GAPS diétával kapcsolatban tapasztalatod?
53. life14 (válaszként erre: 47. - Moonlight13)
2014. jún. 7. 12:26

A gének hajlamosíthatnak betegségekere, de valami mindig kiváltja a betegséget.

És szerintem mindeki magának okozza olyan életmóddal vagy gondolkodásmóddal, amivel megbetegíti magát.

52. life14 (válaszként erre: 44. - Véleményem)
2014. jún. 7. 12:18

Egyetértek veled.


Az egészségugy és a gyógyszeripar célja, hogy betegen tartsa az embereket.

És egyre tobb a kókler is, akik csodadoktornak kiáltják ki magukat, eladnak mindenféle hulyeséget csodaszerként, és kihasználják a betegek kétségbeesését és hiszékenységét.


Szerintem gyógyítani mindenki csak saját magát tudja, ahogy megbetegíteni is.

51. life14 (válaszként erre: 37. - NOA)
2014. jún. 7. 12:01

Szia!


Koszi a tippet.

Nemrég olvastam el.

De nem gyozott meg, és úgy dontottem, hogy áttérek a paleolit táplálkozásra.

Nagyon bízom benne, hogy megszunnek a tuneteim, és attól lennék a legboldogabb, ha megszunne a fájdalom, mert az a legrosszabb.

50. moonlight13 (válaszként erre: 48. - Ditta67)
2014. jún. 6. 22:57
Mik azok a kaják, amiktől nincs bajod?
49. moonlight13 (válaszként erre: 48. - Ditta67)
2014. jún. 6. 22:56
Hááát, nem tudom. Az én fiam hiába diétázott, nem jött tőle helyre. Neki inkább stresszes eredetű volt.
48. Ditta67 (válaszként erre: 47. - Moonlight13)
2014. jún. 6. 22:11

Utána néztem az idők folyamán. Táplálkozás eredetű ez a betegség is!Hiszen azt sem tudjuk mit eszünk!

Én először azt keresgéltem meg,mi az amit meg tudok enni és nincs tőle bajom.

47. moonlight13 (válaszként erre: 46. - Ditta67)
2014. jún. 6. 10:32

Szerintem első körben mindenki a gyógyszert szedi be, mert úgy gondolja, hogy használ, aztán vagy igen, vagy nem. Amikor esetleg jobban van,akkor kezd minden más megoldást tanulmányozni. Egy fellángolt betegség esetében biztos nincs erre idő!

Az csak jó, ha mindeni megosztja a saját tapasztalatait, és esetleg mások is kipróbálhatják, hogy használ-e nekik.

Más fórumot tanulmányozva, ahol szintén mindenki elmondja, mi mindent próbált már a betegség megszüntetésére, az jön ki végeredményül, hogy mindenkinek más jön be. Szerintem ez ugyanúgy van, mint a gyógyszereknél, hogy mindenkinek másképp reagál a szervezete, arról nem is beszélve, hogy mindenkinél mástól alakult ki a betegség. Az igazi crohn betegség genetikai eredetű, ami százalékos arányban elég ritka, tehát ez a sok crohn beteg vagy a stressztől, vagy valami fertőzés után alakult ki szerintem. Persze lehet, hogy nincs igazam!

46. Ditta67 (válaszként erre: 44. - Véleményem)
2014. jún. 6. 08:39

Egyet értek!

A nyugati orvoslás nagyon sok betegség OKÁT nem ismeri! Próbálnak saját tudásuk szerint csinálni valamit,ami vagy sikerül,vagy nem! DE! Egy orvosnak sem tiltották meg,hogy tovább képezze magát! Pedig sok nem teszi!Szemrebbenés nélkül írnak fel szteroidot,pedig a mellékhatásaival tisztában vannak! Rá kellett jönnöm,csak nekem vagyok ÉN fontos! Nagyon sok mindent meg lehet találni a neten,ha érdekel és Te AKAROD! Akinek meg jó,hogy gondolkodás nélkül beszedi amit adnak,hát tegye!

45. moonlight13 (válaszként erre: 44. - Véleményem)
2014. jún. 5. 21:33
Nem lehet általánosítani! Van akinek beválik más, és van aki szinte már életveszélyes helyzetbe kerül a betegsége miatt. És szerintem nem is minden crohnnak diagnosztizált betegsés crohn, mivel nagyon hasonlítanak egymásra a bélbetegségek tünetei, és egy fokozott stresszes helyzet is bármikor kialakíthat hasonló tüneteket.
2014. jún. 5. 19:57

Az a baj hogy nem értettél meg engem...de nem baj.

Azt sem érted hogy kizárólag segítő szándékkal írtam amit írtam.Nem gondoltam arra,hogy valaki (azaz te) belémkötsz itt az okoskodó orvos dumával.Ezek szerint te azon szerencsések közé tartozol,akinek most pillanatnyilag nem kell szedjed ezeket a szarokat!Hangsúlyozom,hogy a rohadtul szívós férjem egy idő után komoly problémáktól kezdett el szenvedni,mert a gyógyszereknek ugye mellékhatása van.Te nagyon szerencsés vagy,ha jól vagy a gyógyszerektől.Persze te tudod hogy meddig...mert ha egyszer elkezdted szedni a szteroidot például,akkor a szervezeted egy idő után követelni fogja.Nem tudom mióta nem szedsz semmit és azt sem milyen állapotban vagy,de egyszer még eszedbe fog jutni amit ide leírtam.

Mégegyszer megjegyzem,hogy saját tapasztalatot írtam,nem reklámoztam semmilyen alternatívát,csak láttam a férjemet szenvedni,majdnem belehalt ebbe az aljas betegségbe,és a nagy nevű (nem írom le a nevét sem) gasztroenterológusa még csak azt sem mondta meg neki,hogy vannak bizonyos ételek amiket tilos egy CROHN betegnek fogyasztania.(ezeknek én jártam utána az interneten)Persze a 20ezer ftos vizitdíj alap,meg fölírni a függőséget,depressziót,agressziót,bőrproblémákat...stb okozó gyógyszereket.

Szóval lenne mit írnom,és dühös is lettem,mert sajnálom azokat az embereket akik pénzt kiadnak arra,hogy előbb utóbb még betegebbek legyenek és ők később a műtétet sem tudják elkerülni.

üdvözlettel

egy vadidegen a fórumról

43. youlcsi (válaszként erre: 42. - Véleményem)
2014. jún. 5. 18:14
tudod, szedtem én rá szteroidot... és mást is... most nem szedek gyógyszert, mert az orvos úgy ítélte meg, hogy nem kell. az ORVOS. nem pedig egy vadidegen egy fórumról...
2014. jún. 5. 14:50

jujjj rosszul írtam...ejnye de nagy probléma...

Ha a rosszindulat fájna egyesek már nem élnének.

Ki vagy te hogy engem megtalálsz egy olyan dologgal,amiről vagy lövésed nincs,vagy már annyi gyógyszert beszedtél,hogy élni sem akarsz!!??

Szállj le rólam,mert csak segíteni akartam,olyan embereknek akik azt hiszik,hogy majd ha szét kaszabolják a beleiket (mert doktor bácsi azt mondta) attól majd meggyógyulnak!!

Akkor leírom te kis tudálékos,hogy tudjad mi a franc az a (helyesen leírva) CROHN!!

Ez egy gyógyíthatatlan betegség!!!De megfelelő életmóddal és táplálkozással,szinten tartható,persze nem szteroidról beszélünk te kis "okos",hanem természetes gyógyulásról!!Amiről ha nincs fogalmad,akkor ne személyeskedj velem!!!Én egy CROHN beteggel élek együtt,akinek a rendszeres hasmenését bizony nem a budenofalk,és a többi moslék oldotta meg amit az orvosok felírtak neki!!Amik természetesen (ha már ennyire rohadtul tudatlan vagy!!) károsítják a májától elkezdve az összes kiválasztó szervét!!!A szteroid amit szintén orvosok írnak CROHN betegeknek,függőséget okoznak,és ne kelljen leírnom milyen aljas mellékhatásaik vannak!!

Aki akar szedje nyugodtan a gyógyszereket,én tapasztalatból írtam,hogy miért nem adnám őket!

Szánalmas,hogy egyeseknek csőlátásuk van és azt hiszik,hogy milyen rettentő okosok...

Ha a korábbi hozzászóló hölgy meggyógyult a gyógyszerektől vagy legalábbis sikerült egy elviselhető életmódra szert tenni,akkor az összes korábbi megjegyzésem visszavonom ezzel kapcsolatban!

41. youlcsi (válaszként erre: 40. - Véleményem)
2014. jún. 4. 22:51

hűűű, ezt komolyan, felelősségteljesen le tudod írni, hogy egy crohnos ne szedjen gyógyszert???


legalább tanuld meg leírni a betegség nevét!

2014. jún. 4. 22:13
Én tapasztalatból írtam a gyógyszer nem szedését!!Nem is kívánok SENKIVEL emiatt vitába szállni!!Nem mondom h soha nem szabad gyógyszert szedni de egy chron betegnek én nem javasolnám!!!Tessék alternatìv irányban keresni a megoldást,ezer lehetőség van a gyógyulásra vagy a tünetmentességre!!Aki meg nem chronos vagy nem él együtt ilyen beteg emberrel,ne kommentáljon!!!!!!!!!!
39. moonlight13 (válaszként erre: 37. - NOA)
2014. jún. 3. 22:03
Ti tapasztalatból írtok?
38. f3000dc5ef (válaszként erre: 37. - NOA)
2014. jún. 3. 10:06
Azt már én is ajánlottam neki :D
37. NOA (válaszként erre: 24. - Life14)
2014. jún. 3. 10:04

Okvetlen olvasd el a" GAP szindroma" című könyvet.


1,5 év alatt rendben jöhetsz teljesen.

2014. jún. 2. 08:45
hahó!!! CU-ról beszélünk, ami egy autoimmun betegség!!! ami mellett immunrendszert bármi módon erősíteni nem igazán jó... és az, hogy valakinek bejött az, hogy nem szed gyógyszert, az az egyéni öröme legyen... de arra biztatni egy krónikus betegségben szenvedőt, hogy ne szedje, az nagyfokú felelőtlenség!!!
2014. jún. 2. 08:24

Az flp-s termékekből van ami nagyon jót tesz egy bélbetegnek!Nekünk a probiotikum segített,méghozzá nagyon sokat.A többi termékről nem mondok véleményt,mert ugyan szedtük,de nem tudom,hogy valami változás volt-e a szervezetben.

Gyógyszert ne szedjetek ha lehet,mert nagyobb kárt okoztok magatoknak!!

34. moonlight13 (válaszként erre: 32. - Ditta67)
2014. máj. 30. 23:15
ezek szerint mindenkinek más jön be
33. Ditta67 (válaszként erre: 31. - Life14)
2014. máj. 30. 23:06
Nekem a vékony és vastagbelem is gyulladásban volt! Alul-felül fájt!
32. Ditta67 (válaszként erre: 30. - Youlcsi)
2014. máj. 30. 23:05

Ne haragudj,de nekem nem!

Attól jöttem rendbe!

Nem a gagyit kell megvenni,hanem az FLP-set!

Én csupa jó tapasztalat vagyok!

Olyan bél gyulladásom volt,hogy felegyenesedni nem bírtam. Gyógyszert meg fájdalomcsillapítót és gyulladáscsökkentőt kaptam! Annyit ért,mint halottnak a csók! Semmit! Magamnak kellett megtalálnom mi használ! Nem csak ezt próbáltam ki,de ez használt!

31. life14
2014. máj. 30. 22:41
A bélgyulladásban szenvedoknek általában melyik részen szokott fájni a hasuk? A gyomruk vagy az alhasuk fáj?
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook