Vallomások (beszélgetés)
Utálom a szeretőm élettársát
Nem is neked kell szeretned :)
"Utálom a szeretőm élettársát"
Ebben semmi különös nincs, az lenne az érdekes, ha szeretnéd.
Ez szabályos?
Az ilyen jellegű vallomások is csak arra jók, hogy jól lehordjuk a vallomás kiírót...ergo,ő hecceli fel a népet,élvezi?
Ez borzasztó.
Segítség nélkül nem tudnak kitörni belőle az emberek.
"tanult tehetetlenség, a maguk erejébe vetett hit hiánya, az elvárás, hogy a problémákat oldja meg más helyettük, mert ők, helyzetüknél fogva képtelenek rá." L.R.N.
"Már most rosszul vagyok a szokásos karácsonyi tébolytól. Minden vágyam, hogy kimaradhassak az egészből."
Ezzel én is így vagyok és még azt sem gondolom, hogy titkolnom kellene. Nekem az a "feltétlenül muszáj" is sok. Nyilván én is megpróbálok alkalmazkodni a helyzethez és minél elviselhetőbbé tenni a Szeretet Ünnepét. (Hogy oda ne rohanjak!) Amikor túl vagyunk a Szentestén, akkor már jó! :)
Már most rosszul vagyok a szokásos karácsonyi tébolytól. Minden vágyam, hogy kimaradhassak az egészből
Én nem. Minden évben, a 3 napot máshol töltjük. Várom a karácsonyt. Remélem kis hó is lesz. 😍
Sziasztok! Aki egy vallomás kiírójához óhajt hozzászólni, kérem, hogy itt a fórumban, a felhasználói neve alatti hozzászólásban tegye!
Ne használjátok a név nélküli vallomásokat beszólásokra, célozgató sértegetésekre, mások kritizálására és direkt provokálásra se!
A folyamatosan szabálytalan vallomásokat kiíró felhasználókat korlátoztuk és korlátozzuk a jövőben is. Köszönöm a megértést.
Már most rosszul vagyok a szokásos karácsonyi tébolytól. Minden vágyam, hogy kimaradhassak az egészből.
Mi megoldottuk. Csak a gyerekek kapnak ajándékot. Összejövünk, süti, kaja van mindenkinek. Egyszerűen jól érezzük így magunkat. Jó előre bevásárolunk, hogy ne kelljen sorba állni.
Mert nem mindenki talpraesett, nincs mindenkinek tudása hozzá. Lehet, elég lenne jó tanács, ötlet a továbblépéshez.
Létezik a "tanult tehetetlenség".(L. Ritók Nóra)
"Már most rosszul vagyok a szokásos karácsonyi tébolytól. Minden vágyam, hogy kimaradhassak az egészből."
Miért is szeretnél kimaradni? nincs szeretted akit megajándékoznál?
Bizony érdemes már most listát készíteni, hogy kit szeretnél megajándékozni és keresni a lehetőségeket, hogy mivel.
Netes rendeléseket érdemes már most lebonyolítani, hogy a csúcs idején ne kelljen.
Nekem már megvan a listám, keresem a "cuccokat".
A baráti, ismerősi összejövetelekre, vacsorákra is igyekszem már most személyes, apró ajándékokat beszerezni.
Ugyan már..., nem kell ezzel különösebben foglalkozni. Én is csak annyit veszek észre belőle, amennyit feltétlenül muszáj.
Egyetértek.
Régen is sokan kezdték semmivel. az egyedülállók akkor sem kaptak semmilyen segítséget. A családalapításban, gyermekvállalásban most sokkal több segítséget kapnak.(hitelek, kamatkedvezmények, adómentesség- és kedvezmény.
Ezeket jól kihasználva tudnak családot alapítani családi házban.
Aki meg egyedül gondolja megoldani az korábban sem számíthatott semmilyen támogatásra.
"Szerintem nem érdemes összehasonlítani a régi világot a mostanival. Ég és föld. Onnantól nincs is miről beszélni, mikor a fizetésed kevés a lakbérre, rezsire, megélhetésre."
Mennyire regit? Egy kozepkori jobbagyhoz kepest szuper minden.
Szerintem nem érdemes összehasonlítani a régi világot a mostanival. Ég és föld. Onnantól nincs is miről beszélni, mikor a fizetésed kevés a lakbérre, rezsire, megélhetésre.
Mi vagyunk az Unió Kínája... Olcsó a munkaerő...
Azért vannak, akik most is viszonylag jól meg tudnak élni. Sokan meg nem. :((
"Szerintem nem érdemes összehasonlítani a régi világot a mostanival. Ég és föld. Onnantól nincs is miről beszélni, mikor a fizetésed kevés a lakbérre, rezsire, megélhetésre."
Gondolom, ezt nekem írtad :)) Munkásszállón laktam évekig. Főzni nem kellett, mert nem volt konyha. Közös fürdő a folyosó végén, szobában 1 szekrény, 1 ágy, 1 hideg vízcsap, 1 cserépkályha. Pénzt nem volt mire elkölteni, ez igaz.
Ismerem a régit, de az újat is. Vettünk lakást pár éve, van hitelünk. Összefogással könnyebben megy, ha nincs segítség, mindig nehéz.
Szerintem nem érdemes összehasonlítani a régi világot a mostanival. Ég és föld. Onnantól nincs is miről beszélni, mikor a fizetésed kevés a lakbérre, rezsire, megélhetésre.
Nincs értelme tényleg mégis, te is összehasonlítottad.
Akkor is voltak és most szerencsésebbek, voltak szorgalmasak és vannak most is, voltak síró-rívó emberek, ahogy most is. A világ nem sokat változott, nem hiszem, hogy ezen a téren változna is valaha.
Az egyiknek sikerül, amásiknak nem, így volt, így van...így lesz valószínű,
Micsoda életek, emberek.... :(
A karácsonyi dilit én sem szeretem, de azért csak óvatosan az ilyen kívánságokkal!
Nem hiszem el, hogy magadra vetted, amit megerősítésként fűztem hozzá ahhoz, amit írtál.
Ebben a fórumban tényleg nem lehet Válasz gombra nyomni.