Vallomások (beszélgetés)
De más egy felnőtt azért!
Ha már egyszer feladták, meg kell csinálni. Na de miért adták fel?
A szünet, az szünet! A gyereknek is.
"Annyit nyüstöltem a tanulással a gyerekeimet az őszi szünet végén, hogy már a Pinterest is tud róla és otthontanulással foglalkozó táblákat ajánlgat."
Kiragadás: "...az őszi szünet végén,..."
Ha jól értem, az utolsó napra (esetleg 2-3 napra) lett hagyva a teljes szünidei leckemennyiség. Nem tudom, mennyi leckét adtak fel, de bármennyit is, praktikusabb lett volna minden napra juttatni egy kevéskét. Az egy más kérdés, hogy mi egyetértünk-e vagy sem abban, hogy helyes-e leckét feladni szünidőre.
Még ma is az vagyok.
Nem azt mondtam, hogy azzal kell kezdeni. De be kell osztani, mert ha utolsó napon veszik elő, akkor ideges lesz az anyuka és a gyermek is.
Én azt tudom,hogy a 2 nagyom nem kapott lecót szünetre,hétvégére se nagyon szoktak..ugye ők nem napközisek,így nyilván otthon tanulunk du.a nagyobbal már nem kell,de a 11 évesemmel együtt ülünk neki.
A helyi suli teletömte a diákokat szünetre,tehát ez is suli függő.
Elég volt a csp fórumon olvasni,és ismerőssel beszélni,a 2-os nebulokról,hogy leterhelték őket,hogy a lentebb leírtak bizony mind feladatok voltak.
Igazából én sem értem a szünet miért nem lehet szünet..anno csak nyárra kaptunk kötelezőt.
Azért ugye te is voltál iskolás?
Még nem láttam olyan szorgalmas gyereket, aki a leckével kezdi a szünetet.
Persze, meg kell csinálni, ha már feladták, de erre nagyon nehéz rávenni a gyerekeket.
Mi van akkor, ha a szünetre el merészelnek utazni?
Olvasom menetközben.
Köszönöm🙂
18396. Ide tettem egy linket.
Hasznos olvasmány szerintem!
Talán egyszer nálunk is minden iskolában jobb lesz a helyzet...
A tanárokat is kellene okítani, elvégre ez már a 21. század.
Magyarországon ráadásul leginkább a gyakoroltató feladatok divatosak, amik kevéssé hatékonyak. Van azonban olyan iskola is, ahol 20 éve nincs házi.
Nahalka szerint a szünetekre, hétvégére sem szabadna házit adni, akkor ugyanis pihennie, feltöltődnie kellene a gyerekeknek.
Neked jobb ha nem lesz gyereked....ne haragudj.
Nem az eltartásáról meg nevelésről beszéltünk,hanem hogy ennyi leco mellett nem a szülő cseszte el a gyerek szünetét.
De neked mindegy idd ki a bilit,vagy vidd ki a bilit.
Annyit nyüstöltem a tanulással a gyerekeimet az őszi szünet végén, hogy már a Pinterest is tud róla és otthontanulással foglalkozó táblákat ajánlgat.
Jobb iskolákban nem, vagy alig adnak leckét a szünetre.
Azért szünet...
A gyerekeknek is fel kell töltődni, kell pihenni.
Nem is lehet 1 nap alatt ennyit megcsinálni....szóval ki cseszte el a gyerek szünetét?
A szülő igaz?
Te hibaztatod a szülőt,mert elvette a szünetet a gyerektől....ha nem lecóznak,a gyerek car jegyet kap,akkor is a szülő a hibás,mert nem tanult a gyerekkel..
Te beszélsz kuszán.
Azért érzed ugye?
Szerintem attól, hogy nem szültem még nevelhettem gyermeket, ugye?
Számodra ellentmondás. Hagyni kell persze a gyermeket játszani, élvezni a szünidőt, de nem szabad egy napra bezsúgolni a feladatokat.
Én inkább nem írok minősítő sorokat - azt már megtetted.