Vallomások (beszélgetés)
Tegnap este a bevásárlóközpontban maga elé engedett egy helyes pasas. Kicsit flörtöltünk, összemosolyogtunk. Szingliként jólesett a lelkemnek. Azóta eszembe jut a pasi. Pedig valószínűleg kb. nem is látom többé.
Tegnap én is magam elé engedtem egy jóravaló fiatalembert a kakaós tejével és a kis zsömléjével. Megköszönte, azt mondta milyen jófej vagyok, végül kedvesen rámmosolygott, majd én vissza, végül a pénztártól való távozás után is még visszafordult és biccentett.
És innen kell megtudnom, hogy tulajdonképpen flörtöltünk?? Lehet az én ingerküszöböm magas, de egy szalag melletti vigyorgás nálam még nem flört.
Ehhez nem kell sajtó orgánum és semmi. Egy laza számítás józan paraszti ésszel az eddig tapasztaltakból.
Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy az elején még csak néhány pár esetből egyszer csak elkezdődik a duplázódás és 3-4 hét után rengeteg fertőzött lesz néhány nap alatt.
Ezért kellenek az óvintézkedések, ahogy nálunk is lett veszélyhelyzet.
Véleményem szerint jövő héten valamikor még szigorúbb helyzetet fognak bejelenteni, és nagyon jól teszik. Mert a fertőzés kiterjedését csak ilyen intézkedésekkel lehet megállítani. Sok helyen (Olaszország, USA) az volt a baj, hogy nem vették komolyan, hiszen csak a Kínaiakat érinti, nálunk nem lehet, mert nem eszünk tobzoskát, valamiben meg kell halni, stb...
De már látjuk, hogy nem állt meg Kínában, tudjuk, hogy a meleg nem árt a vírusnak, hiszen Kongóban is van fertőzés, ahol amúgy meleg van (max. a tűző nap öli meg a vírusokat)...tehát, védekeznünk kell, ahogy tudunk, be kell tartani a javasolt óvintézkedéseket...
Neba... és még péntek 13 is...
Mi jön még???
Nekem meg az őrült gyalogosokból, akik nyomkodják az applikációt, miközben átmegy rajtuk a sárga villamos...
(Persze mindenkinek megvan a maga baja...)
Azok szoktak így nyilatkozni, akik életükben először repülnek és marha büszkék rá. :)
Aki rendszeresen repül, az tudja, hogy egyáltalán nem törvényszerű, hogy a gyerek nyűglődik. Pláne ezt a négy éves korhatárt nem értem.
Mennyivel okosabb lenne a hülye szülő, ha vagy nem vinné magával a gyereket, vagy nem is utazna el sehova, nehogy valakit zavarjon a repülőn.
És ha nem bír ki a gyerek 10 órát, akkor mi van? Túlélted, nem?
Én is utaztam már üvöltő csecsemővel, kibírtam.
Ennyi erővel a büdöseket, bunkókat, hangosan horkolókat stb. sem kéne engedni, mert ők is zavarják az embert.
"Egész egyszerűen 4 éves kor alatt, nem engednék gyereket repülni. Valami borzalom ahogy üvöltenek a szülők hülyesége miatt! Fáj a fülük, unatkoznak és fáradtak! Idegen a légkör nekik! Mi meg szenvedünk, 10 órán keresztül ugyanúgy, mit ők!"
Szerintem nem mindegyik gyerek bömböl. És nem mindenki repül rendszeresen 10 órán át.
Szerinted mi lenne a megoldás? Ferihegyen ketrecbe zárni a gyereket, míg érte nem jönnek?
Kezd unalmas lenni ez a koronavírusos hiszti!
Ebben nagyon egyet értünk csak az a baj, hogy sajna még eztán jön a java..
"Egész egyszerűen 4 éves kor alatt, nem engednék gyereket repülni. Valami borzalom ahogy uvoltenek a szülők hülyesége miatt!Fáj a fülük, unatkoznak,és fáradtak! Idegen a légkör nekik! Mi meg szenvedünk, 10 órán keresztül ugyanúgy, mit ők!"
Én az ilyen kiállhatatlan egyéneknek tiltanék meg mindent, nem csak a repülést !
Mit képzelsz te magadról?
Miért is?
Mert kutya baja?
Mert mi is vígan éldegélünk?
Hagyjuk már, hogy lassan kővel dobálunk mindenkit aki utazott.
Valóban annyira sulykolják az emberbe ezt a koronavírusosságot, hogy az ember már akkor is rémeket lát, amikor nincs. Persze nem lehet tudni, hogy mikor van rém. Mivel ennek közvetlen gyóccere nincs, az ember annyit tud tenni - mondom én - hogy minden nyilvánosságot, tömeget kerül amennyire csak lehet. Nem csak a 100 fős rendezményeket, hanem a 3 fősöket is. A boltban pedig mindenféle tartós élelmeket meg kell vásárolni.
Láz, stb. esetén az ember alapból ne a koronavírusra gondoljon, hanem arra, hogy ilyesmi sokkal ártatlanabb, "hétköznapi" bedegsíkektől is előfordulhat.
"Kerültél kapcsolatba koronavírussal fertőzött személlyel, vagy jártál olyan országban, ahol tombol a vírus?"
Erről fogalmad sem lehet. Nem kell ahhoz tombolnia, hogy megfertőződj. Sokkal többen lehetnek fertőzöttek itt is, mint ahányról tudunk.
Nem Komáromi az egyetlen hozzáértő. Mindenkit nem lehet meghallatni. Annak sem lennék a helyében, akinek ki kell választania, hogy kire kell hallgatni ;)
Én Szlávikra szavaztam, néhány orvos ismerősöm javaslatára. Egyébként meg Lenkeire, saját kútfőből. Zachert meghallom, a szobából is kimegyek.
"Levert vagyok,lázas,és napok óta sírok...egyik felem azt mondja semmi pánik a másik meg konkrétan már a temetésemet szervezi.Most indulok orvoshoz,és folynak a könnyeim.."
Van valamilyen alapbetegséged, ami miatt egy sima influenza veszélyes lehet rád nézve? Ha nincs felesleges aggódnod, a koronavírus sem fog ártani neked.
Kerültél kapcsolatba koronavírussal fertőzött személlyel, vagy jártál olyan országban, ahol tombol a vírus? Mert ha igen, ne menj orvoshoz, inkább telefonálj!
"Levert vagyok,lázas,és napok óta sírok...egyik felem azt mondja semmi pánik a másik meg konkrétan már a temetésemet szervezi.Most indulok orvoshoz,és folynak a könnyeim.."
Feleslegesen pánikolsz , de ha egy apró gyanúd is van, ne menj dokihoz. Hívd fel.