Vallomások (beszélgetés)
Hol ez a család? Mennék 5.főnek! 🤤
"Négy fős családunkra tízféle süteményt sütöttem erre a húsvétra. Meg egy fonott kalácsot a főtt sonkához. Most azon töröm a fejem, elég lesz-e ennyi."
Én csak egyet. De ez most tényleg nagyot szólt 🤗Ma még lég lesz, de már most követelik, hogy csináljak még egy adagot.
Dehogy 2021-es. Ezer éves hagyományos étel ilyenkor húsvétkor, sok helyen!
Én azt kefírrel szeretem csinálni és enni. Nyámi! A legjobb amikor frissen reszelem a tököt és szedem a kaprot hozzá. Szerencsére van lehetőségem rá. Én sem tudom még meddig. Amíg az öregek èlnek.
Furcsa is lett volna. Csak veled van egyforma ízvilágom innen a portálról! 😀
Nagyon tájékozatlan vagy ez ügyben.Nem csak sóskalácsot,hanem sima "mezei édes" kalácsot ettek ez alkalommal.Nem olyan borzalmas mint ahogy leírva(édes-sós) hangzik.
Az édes-savanyú csirke elfogadható?
... szoktak :) sós kalácsot :)
"Négy fős családunkra tízféle süteményt sütöttem erre a húsvétra. Meg egy fonott kalácsot a főtt sonkához. Most azon töröm a fejem, elég lesz -e ennyi."
Ha ti vagytok a Simpson család, még elég sem lesz!
Kalács sonkához... Hmmmm... Ez valami 2021-es szokás? 😏
Na ugye, hogy ugye? 🤩 Mindentől függetlenül: folyamatosan változunk (ahogy pl. a kézírásunk is). A kajánál maradva: gyerekkoromban nem ettem meg a húslevesben főtt zöldséget. Most? Személyes sértésnek veszem, ha kevesebb sárgarépát kapok, mint husit. Vagy: a tökfőzelékkel ki lehetett kergetni a világból, egészen addig, amíg anyósom meg nem kínált vele. De csak az ő tökfőzelékét ettem meg. Azt hiszem, többet már nem fogok tökfőzeléket enni...
Világéletemben Bács megyében éltem . Sárgatúróról még nem halLottam, ahogy elnéztem az összetevőit ill a képet, engem a madártejre emlékeztet. tkp nem is lehet rossz. de azért husvétra nem lepném meg vele a családot
Gondolom igen, mert néhai anyósom az unokáját is próbálta cukorkákkal magához édesgetni :)
Változhat az ízlés, de a nemszeretem ételek csak nem akarnak előbújni... nekem ilyen például a hal is.
Mondjuk ez igaz! A krumplistèsztàt utáltam mindig! Aztán egyszer ettem az egyik ismerősömnél azóta megeszem. Legjobban az ízlik amit a párom készít. Fu de isteni! 🤩
"Erdő mellett lakom. Szomszédom sincs, de a mellettem lévő telken van egy gondozatlan halastó. 2 hete idejár egy vadkacsapár, nagyon édesek!😍 Amikor meglátom őket, hangosan mondom, hogy:de cukik vagytok arany szíveim!❤ Lehet kezdek bekattanni"
Addig, míg a kacsák nem szólnak neked vissza, szerintem nem gond.
A sóskamártást ma már nem eszem meg sehogy, pedig gyerekkoromban nagyon szerettem, azt hiszem édesen kaptam. Lehet, hogy ezért finnyázom? Akkor a spenótot nem tudták lenyomni a torkomon, most az a kedvenc főzelékem. (naná, hogy sósan, fokhagymásan.) Hogy bírod a férjed cukormániáját? Gyerekkorában úgy rontották el, hogy ha édeset adtak neki, akkor evett?
Soha ne mondd, hogy soha! Lehet, hogy 30 év múlva a káposztás tészta lesz a kedvenc kajád; mint nekem a spenót. 😀
Apu a krumplistésztát porcukorral eszi...:)
A túrós tésztát ugyanígy eszem! 😀
A káposztás tésztát soha nem ettem meg! És nem is fogom! Ha csak nem fizetnek érte! 🤪
Na, veled se fogok együtt vacsorázni! 🤣 Volt egy kollégám, aki mindezek mellé kovászos uborkát rendelt. Ti tudjátok. 🤣
Káslernek össze kell rakosgatni Mátyás királyt. Nem kis munka. Kutatni kell a magyarság eredetét. Csomó minden nem jut eszembe, de biztos vannak még fontos dolgai. Amúgy az egészségügyet már a Pintér szőkíti...izé irányítja.
Hát én a túróstésztát szalonnával, leöntve tejföllel jól megcukrozva szeretem.
A káposztás cvekedlit meg cukorral és borssal.
( kövezzetek meg... )
Nekem csak a mákos tészta édes.
Túrós sós, káposztás borsos. Sóskamártás is sós, cukorral elképzelhetetlen. Férjem mindent, de szó szerint mindent cukorral eszik, állítólag gyerekkorában rossz evő volt, így babráltak ki vele.
A rokonságban a szabolcsi ág szokott készíteni. Én gyerekkoromban kostoltam, de nem nagyon ízlett.
A túrós-, káposztástészta az más, azokban nem dominál a sós hús. Tuti meghalnék, ha a túróstésztát jó kis szalonnapörc helyett cukorral kellene ennem. Mindig kirohantam a konyhából, amikor a fiaim döntötték rá a cukrot, nézni se bírtam. Viszont egy tányér káposztástésztát kb. 20 dkg porcukorral tudok megenni; ebben egyezik az ízlésünk a fiaiméval.
Sós kalács, ilyenkor boltban is lehet venni. Finom friss torma főtt tojgli újhagyma füstölt hús paradicsom és sós kalács 😊. A húsvéti asztal nálunk.
További ajánlott fórumok: