Vállalkozó;fiktív számlák;fekete munkások...... (beszélgetés)
Kedves Csicsukaa
Ne a NAV- nál próbálkozz elöször.Súgok: a területileg illetékes Munkaügyi Főfelügyelőség szívesen veszi az ilyen írányú bejelentéseket, s már indulnak is.Lehetőleg anonim maradj.Ha izgalmasat találnak, úgyis tovább küldik az ügyet a NAv-nak.Onnantól göngyölődik a buli.
Egy adótanácsadó, aki ilyen dilis cégeknek könyvel.
jujjj
ez is egy hozzáállás
én is keményen, de értem az okot és az okozatot is
élni és élni hagyni meg alapfeltétel
Jó magyar mentalitás: dögöljön meg a szomszéd tehene, ha már enyém megdöglött...
Soha nem szabad indulatból, haragból, sértettségből cselekedni.
Ha pedig minden vállalkozó fizetné rendesen az adóit, járulékait, akkor azok csökkennének és mindenkit be lehetne jelenteni rendesen.
Ehelyett most én fizetem meg a sok "okoska" helyett is. Köszönöm nekik.
A csaló, hazug vállalkozókat pedig fel kell jelenteni.
akkor nézzük tovább (okoska, biztos vállalkozó)
a dolgozó lebetegszik, a 4! órás béréből kapja majd a táppénzt és a nyugdíjnál sem dobja meg az alapot
Bebattyogsz az adóhatósághoz teszem azt. Ott elmondod amit tudsz, vagy telefonálsz nekik. Vagy esetleg a vámosoknál is megteheted.
Ők kimennek, valsz semmi nem lesz belőle, max kicsit vállon veregetik őket és kiszabnak egy nevetséget összeget rájuk, amin ők maguk is röhögni fognak. Esetleg pereskedhetsz, és a gatyád is rámegy. Nagyjából ennyi...
(Zárójelben hozzátenném, hogy ha valami gennyes brigádról van szó, akkor egyszer szürkület után még össze is vernek.)
Akkor te is vállalkozó vagy??
De ,igenis jó lenne ha minden ilyen vállalkozót meg lehetne büntetni..,hogy ne csak a jegyzett dolgozók fizessenek adót...tudnék még írni...
Ne csak a rossz szándékot feltételezzétek a kérdezőben..
Speciel én akkor nem aludnék nyugodtan, ha ilyet tennék...
Előbb húznám le magam a toalettben, mert erkölcsileg az ilyen nem elfogadott dolog számomra....
Két nézőpontot adok, mint "okoska".
Az egyik az alkalmazotté, aki örül, hogy zabáltatni zudja a kölykeit, mert ha ez a meló sem lenne, lehet, elmehet majd kukázni.
A másik a vállalkozói nézőpont: van fogalmad róla, milyen mértékű járulékot mérnek egy vállalkozóra egy nyolcórás tökkelütött alkalmazásáért?
Tedd tönkre, még eggyel kevesebb lesz, aki másoknak zabálni ad.
Aláírás: okoska.
névtelen bejelnetés is elegendő lehet a hatóságnál
az ÁNTSZ-nél kimennek olyanra is, nem tudom, hogy a NAV-nál elegendő-e
igen, akik ennyire pofátlanul csinálják azok megérdemlik. Itt már nem csak 1-2 fiktív számláról van szó ahogy olvasom...:-(
Írásban kell bejelenteni a hatóságoknál.
Ha a neved is adod hozzá, akkor téged is meghallgathatnak az ügyben.
Minden bejelentést 30 napon belül kötelesek kivizsgálni.
Az apehnél biztos tudnak segíteni. Egyszer a férjemnek rossz volt a bevallása az egyik cég miatt. Akkor bement hogy kijavítsa a bevallást és mellékesen megjegyezte hogy az adott céggel vannak problémák. Ugyanis nem fizette ki őket, túlóráztatta..stb, köv évben elszámoló levelet se küldtek, emiatt már azt hittük be se jelentette őket, de mint kiderült be voltak jelentve, persze semmit nem fizette ki az emberek után..szó-szó, az apeh-os azonnal bejegyzett valamit a cég neve mellé, és mondta hogy ki fogják vizsgálni.
Más részről, ha a fizetéssel nincs gond, csak az a baj, hogy feketén dolgoztat, akkor az intézkedés előtt átgondolandó, hogy lehet valaki máshogy nem tud dolgozni és akkor neki is ártasz.
Mert tönkre tette az épülő életem... Elég ennyi???
Igen sokkal jobban aludnék kedves Dulika!
Köszi, megtisztelsz!
Na de jobban aludnál??
Olyan dolog érdekelne, hogy mi a teendő, ha le akarok buktatni egy vállalkozót. nagyon sok információm van a cégéről. Fekete munkások, 4 órára bejelentett dolgozók, akik 12 órában, néha 16 órában dolgoznak 500-600 ft-os órabérért, 16-17 éves fiatalok dolgoznak ott persze feketén. Fiktív számláik vannak, Lefizetett ellenőrök.(neveket is tudok)
Aki járt már ilyen cipőben, vagy esetleg tud segíteni, a hozzászólásokat megköszönöm.
Okoskodó semmihez nem konyító emberek kíméljetek!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mire érdemes ma vállalkozni, aminek van esetleg valami jövője is?
- Szerintetek milyen vállalkozásban érdemes gondolkodni manapság?
- Milyen vállalkozásba kéne belekezdeni, így 2019 környékén?
- Ha lehetne módod arra, hogy vállalkozást nyiss, milyen üzletben gondolkodnál?
- Egyéni vállalkozói engedélyről tudna valaki tanácsot adni?
- Mit lehet tenni, ha nem akarnak fizetni? Mi védi a vállalkozót?