Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Üzbég bárány piláf recept

Üzbég bárány piláf recept

Az Üzbég bárány piláf hozzávalói:
1 kg báránylapocka
1 nagy fej vöröshagyma karikára vágva
fél kg sárgarépa lereszelve
2 ek. köménymag
csöves erős paprika
1 fej fokhagyma egészben
2 dl rizs
víz



Az Üzbég bárány piláf elkészítési módja:
A bárányhúsról leszedjük a zsírt és kisütjük. A töpörtyűt kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsírban pároljuk puhára a karikára vágott, gyengén megsózott vöröshagymát. Amikor megpuhult, megszórjuk a köménnyel. Kicsit együtt pirítjuk. Beletesszük a felkockázott bárányhúst, a reszelt sárgarépát, felöntjük vízzel – éppen csak, hogy ellepje – és hozzáadjuk a csöves paprikát, az egészben hagyott fokhagymát (ezt az étel elkészülte után kivesszük a raguból), majd lefedve félpuha állapotáig főzzük. Megkóstoljuk, ha kell, még utánaízesítünk. Ekkor hozzáadjuk a rizst, ha szükséges, még kevés vizet öntünk hozzá és készre főzzük.

Amíg fő, elkészítünk hozzá egy friss, vegyes salátát és azzal tálaljuk. Tetejét megszórhatjuk gránátalma magokkal.


Kategória: Egytálételek receptjei


Az Üzbég bárány piláf elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook