Update 1 bucik recept

Elkészítési idő 120 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Az Update 1 bucik hozzávalói:
200 g Norbi liszt
220 g teljes kiorlesu liszt (Allinson Wholemeal very strong bread flour)
5-10 g so
20 g eleszto (instant, Allinson dried active yeast)
400 ml langyos viz (1 adag forro viz keverve 2 adag hideg vizzel)
1 kiskanal ecet
1 kiskanal oliva olaj
magok a tetejere (szezammag, napraforgomag..)
keveske sutomargarin (Stork)tepsit kikenni
(hozzavalok Angliaban kaphato neveit mellekeltem)


Az Update 1 bucik elkészítési módja:
Minden osszetevot osszekeverni (ragacsosnak fog kinezni, de probald meg hogy nem adsz hozza tobb lisztet). Gyurni 10 percig, lisztezett deszkan (en a konyha pultot hasznalom). 45 perc kelesztes (en a sutot leg alacsonyabbra elomelegitem (50 fok) es mielott beteszem a kenyeret lezarom, nalam a konyhaban nem kel meg egyebkent). Formazas zsemlere, kiflire (kb 8 jon ki ebbol a mennyisegbol). A tepsit sutomargarinnal kikenem. Tovabbi 1 ora keles a tepsin. A tetejet rogton sutobe rakas elott forral vizzel megkenem (ettol ropogosabb lesz a teteje), megszorom maggal ha hasznalok). Majd 230 fokra elomelegitett sutobe rakom kb 10 percig, leveszem a hofokot 200 fokra es meg kb 10 percig sutom (zsirpapirral letakarva a tetejet hogy ne egjen meg)es kesz.

Ha meg valaki nem gyurt kenyeret, az a lenyeg hogy levego menjen a tesztaba, nem bokszolni kell, hanem szethuzgalni es visszahajtani stb. ha geppel gyursz akkor csak 5 perc.
En a vegen neha egy hurkapalcikaval leellenorzom hogy biztos jo e a belseje, mielott kiveszem a sutobol.
Masnaposan is nagyon finom.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


Az update 1 bucik elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook