Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Sárgabarackos-mandulás fonott kalács recept

Sárgabarackos-mandulás fonott kalács recept

A Sárgabarackos-mandulás fonott kalács hozzávalói:
kb. 15 szelethez:
20 dkg aszalt sárgabarack
37,5 dkg búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Instant Élesztô
5 dkg porcukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 csipet só
1 tojás (közepes méret)
1,5 dl tej
10 dkg lágy vaj vagy sütőmargarin
5 dkg pirított mandula
Valamint:
1 tojás sárgája
1 evôkanál tej


A Sárgabarackos-mandulás fonott kalács elkészítési módja:
Elôkészítés: Az aszalt sárgabarackot apró darabokra vágjuk. A tepsit sütôpapírral kibéleljük, és a sütôt elômelegítjük. A lisztet egy keverôedénybe szitáljuk, és összekeverjük az instant élesztôvel. Az aszalt sárgabarack és a mandula kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) kb. 2 perc alatt sima tésztává dagasztjuk. Végül hozzáadjuk az aszalt sárgabarackot és a mandulát. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk, amíg láthatóan megnô. A tésztát három egyenlô részre osztjuk, és egyen ként mintegy 35 cm hosszú hengert sodrunk belôle, majd összefonjuk azokat. A tojássárgáját felverjük, hozzáadjuk a tejet, és megkenjük vele a fonatot, majd 15 percig hagyjuk pihenni a tésztát. A tepsit a sütô alsó rácsára toljuk, és a kalácsot megsütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A sárgabarackos-mandulás fonott kalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook