Ünnep (beszélgetés)
16.-án templomba megyek,reformátusba.Keresztelik az unokámat.Nekem ez ünnep lesz.
Görög katolikusok vagyunk,de a vőm református.
Akkor voltam református templomban mikor a barátnőm férjhez ment.Közel harminc éve.
Én ma egész nap mosok, akkor mi van???
Ráadásul a teregetés még csendes tevékenység is, flexelhetnétek egy kicsit :D
Ha nem tetszik neki a kiteregetett ruha, nem kell odanézni. Remélem megmondtad neki.
Azt a mindenit!
Köpni nyelni nem tudnék, ha így beszólna a szomszéd. Könyörgöm, a pünkösd azért nem szenteste...
Meg lopni sem;)
És ha az ápolók, orvosok, buszsofőrök, mozdonyvezetők, tűzoltók és még sorolhatnám sem dolgoznának?
Régen más világ volt ebben is. De, hogy ezt szóvá tenni a mai világban? Nem tudok napirendre térni felette. Szomszédasszony biztos 20 éve nyugdíjas, hogy ennyire ráér.
Ja és ma is mosni fogok. Ugyanis unokáim ruháit mindig tisztán adom vissza a lányomnak.
Párpm meg füvet nyírt... Nem akarta szombaton mert èn aludtam mert èjjeles voltam..
Ma meg Szerintem mosni fogok mert reggel megyek haza müszakból... (Ápoló vagyok)
Anyósom még a kertbe sem ment ki tenni-venni, mert ünnep van.
Ha lett volna annyi szennyesem, hogy mossak, én is kiteregettem volna. Régen voltak szokások, amit az idősek még mindig "betartanak". Ne foglalkozz a szomszéddal.
Én már nem szedem le a szárítóról a ruhákat, esetleg kedden. Ha már ezen múlik, hova kerülünk.D
Ja, meg káromkodni sem lenne szabad.:(
Akkor még a csütörtök volt a nagymosás napja.
És nem akkor fogtak hozzá, amikor a munkahelyről hazaértek.
A szomszédnak mi köze hozzá?
Biztos nem dolgozik és nagyon ráér.
Termál fürdőben voltunk, bizony megy a mosógép és az erkélyre fogok teregetni.
Felháborít, hogy nem tudnak a saját dolgukkal foglalkozni és a saját házuk tájékán söprögetni, pedig biztos van mit.
Erről beszélek.:((
És felnőtt emberek.
én márciustól október, novemberig az udvarra teregetek, van egy teregető fa, arra akasszuk a ruhákat.
Néhány évvel ezelőtt, még a fiam suliban volt én pedig dolgoztam, ellopták a kiteregetett cuccainkat
Ünnep :) fiam egyházi suliba járt, és ünnepeken köütelező volt elmennünk templomba. Ennek 2005-ben a konfirmálásakor vége lett. Régi szép idők iránt ma nosztalgiát éreztem és meghallgattam a Tv-be az evangélikus istentiszteletet. Olyan jó volt ezt a prot. hanghordozást hallani ( és óriási eredmény : a fiam sem nevetett ki )
Sok templomba járó ember azt sem tudja, melyik vallási ünnep mit is jelent.
Csak vetik a keresztet nagy bőszen a templomban, és a szokásokat /mi szabad, mit nem / tudják.
Ó,igen.A formaruha. :D
Az udvaron gyújtottam fel az összes formaruhát mikor terhes lettem és tudtam hogy nem megyek vissza. :D
Szerencsére ez nálunk folyamatosan megy, több gond van a vasalással... egyen szövetnadrág, ing. Na, ez tényleg vasárnap délutáni program szokott lenni :)
Ő ma és holnap is dolgozik 23 óráig.
További ajánlott fórumok:
- Van itt valaki aki itt lesz karácsonykor és szilveszterkor és a két ünnep között, akivel a magányosok beszélgethetnek?
- Elmúlt a karácsony...lesz másik..avagy beszélgessünk az ünnepi hangulatról
- Házi sütemények hétköznapra, vasárnapra, vendégfogadásra, ünnepekre
- Jehova tanúi miért Krisztus halálát ünneplik, és nem a feltámadását?
- Kellemes karácsonyi ünnepeket! - üdvözlet a tagoknak!
- Miért kell akkor is anyák napját ünnepelni, ha nem szeretem anyukámat? Ha nem érdemli meg!