Új telefont első alkalommal hány órát érdemes tölteni? (tudásbázis)
A forgalmazók 16 órákat mondanak, de csak azért, hogy minél előbb akkut kelljen cserélni.
Az az igazság, hogy csak kb. 4 órát kell és szabad tölteni.Vannak telók, mint pl. a Samsung Shark, amelyik csipogó hanggal jelzi többször is, hogy"kész vagyok, kapcsolj le a töltőről". Műszerész vagyok, nem szabad elhinni a hosszú töltési időt!
A mai,modern telefonokat csak normál töltésre kell feltenni, mert nem tölt tovább!
A lítiumos akkumulátorokba egy szabályozó van illesztve, amely meggátolja a túltöltést, tehát szükségtelen egész nap töltőn hagyni, elég a 3-4 óra. Ezeknél az akksiknál nem különbözik az első töltés a tizekdiktől, századiktól. . .
Ez érdekes :O Két hete vettük a legmodernebb Nokia és azt javasolták 16 órát töltsem.
És én ebben bízok szerintem ha nem id muszáj nem tesz jót neki ha kevesdebbet töltöm. És én azt szeretném, hogy minél tovább bírja az akksi. Az első telefonomnál nem csináltam, pedig már akkor is javasolták és 1 év alatt ki is készült az akksija.
Szerintem nem vesztesz vele semmit, inkább töltsd 16 órát mint hogy 2 hét múlva vehess egy új akksit.
Nokiám lett!
A használati utasításban erről semmi nincs...
További ajánlott fórumok:
- Nokia 6700 classic telefont vettem tegnap itt Németországban. Hogyan tudnék bele tenni (ingyen letölteni valahonnan) magyar nyelvű menüt?
- Már rengeteg alkalommal próbáltam letölteni Messengert, de soha nem sikerül.Más programot sikerült letöltenem.Mit tegyek?
- Tudna valaki segíteni, hogy tudnék telefont feltölteni neten keresztül?Van netbankom...de ott nem találom..
- Paks és környékiek!Hol tudnék havonta 2 alkalommal 3-4 napot eltölteni felétek?
- Meddig kell tölteni elsőre a Samsung Galaxy Core Prime telefont?
- A Nasivin orrspray-t minden alkalommal fejjel lefele meg kell tölteni, vagy csak az eslő alkalommal?