Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Új generációs egészségügyi dolgozók kontra veteránok fórum

Új generációs egészségügyi dolgozók kontra veteránok (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Új generációs egészségügyi dolgozók kontra veteránok

1 2 3
65. demediná (válaszként erre: 64. - Storcz)
2017. ápr. 9. 19:36

Felfedezni véltem néminemű szarkazmust és megmosolyogtatott:)


1.) Tehát érthetem úgy is, hogy akinek volt egy csepp esze már külföldön van öt-hatszoros fizetésért (és csak a kompetenciájának megfelelő munkát végzi - ez fontosnak vélem megjegyezni) akinek meg nem volt /van agya, kvázi a "selejt" itthon maradt:)

Naná, hogy diszkrepancia van és minden úgy sz.r, ahogy van. Naná, hogy a kiszáradt betegnek nem tud egyből branült szúrni, naná, hogy kékzöld lesz bőre és naná, hogy az EKG tappancs levételekor a gép nem sípol be... és még sorolhatnám:)


2.) volt itt vizit díj kérem szépen, 300.- ft de hát az emberek elmentek és leszavazták. Nehogy már abból épüljön, szépüljön, gazdagodjon a rendelő vagy kórház (műszer, eszköz, steril eszközök, vizsgáló berendezések, fejlesztés, stb)


3.) Már képzés sincs, meglehet nézni milyen szakdolgozói képzések vannak és milyenek a követelmények. Tudom, mert néha oktatok.


4.) Az átadást meg őszintén úgy értettem, hogy jöjjenek a fiatalok, csinálják. Komolyan. Pedig szeretem amit csinálok és jól is csinálom, de sok és mennék már pihenni:)

64. Storcz
2017. ápr. 9. 03:05
Átadni a helyet a fiatalabb generációnak?Akkor lenne csak hiány.Nem kell átadni mert van hely.Sokan sokféleképp látják, a legtöbben tökéletesen tudják mit hogyan kell csinálni.A legtöbben mégsem választották ezt a hivatást és ha igen vannak akik már leléptek, de persze azért tudják mit kell csinálni. Sokan szidják a paraszolvenciát és teszik úgy, hogy épp úgy hibásak benne. Mint ahogy a régebbi generáció. Adják ha kell hanem mert ettől várják a jobb és különbb ellátást.Pedig sokszor nem változtat semmin.Sokan élnek panasszal fórumokon, de nevet és helyet nem mernek írni.Változást akarnak sokan, de tenni senki nem tesz semmit.Nagyon sokszor olvasom,hogy "akkor miért nem csinál mást" meg "az ilyen miért nem választ más szakmát" stb. ilyenkor elgondolkodom, hogy kb ennyire se működne az eü. Mert akik ilyeneket írnak és megmondják mit hogyan kell csinálni azok nem választották ezt a hivatást és nem ebben dolgoznak.Szerencsére azért tudják a frankót. Pedig ömlik a jatt a zsebekbe, iszonyat fizetéseket kapnak és mégis csak a selejt dolgozik a rendszerben.Mindenki vágja mennyi fizetést kap egy rezidens egy ápoló egy orvos. Mégse buzdít sok embert ez a hivatás és sok pénz arra, hogy erre a pályára lépjen.Pedig nem nagy feltétele van. Az itteni vélemények és a cikk írójának gondolata alapján általánosságban elmondhatjuk,hogy csupán a lusták és idiótáknak való hely az eü. Így már érthető miért nem tolonganak az eüs munkákért. A rendszer rossz és nem 1 éve rossz hanem nagyon nagyon régen. Az elcseszett generációkért akiket most itt szidnak az öregebb generáció is felelős.Amennyi elégedetlen ember van az eüvel szemben annyival lett volna értelme tüntetni az eü rendszer megváltoztatásáért.Mégis többségben dolgozó eüsök mentek, és bár az ország lakosságának nagyrésze tett rá mondván csak pénzért vergődnek a tüntető bazári majmok aki figyelt az hamar rájöhetett, hogy sokkal többről volt szó. A paraszolvencia és rossz eü rendszer miatt a jelenleg ott dolgozó (vagyis lézengő) emberek mellett épp úgy nézzenek tükörbe a civilek és nézzenek szüleik arcába, hogy hogyan is engedhették meg az egészségügy szinvonalának ennyire mélypontra jutását. Írják le azt is mit is tettek a rendszer jobbátételéért. Mert azzal, hogy ha csak tb-t fizettek még csak egy alapot adnak.Az emberek szavazataikkal választották és választják jóideje kik és hogyan irányítják a rendszert. Mégis nagyon nagyon régen egy kalap szamóca az egész.
2017. febr. 14. 22:58
A cikkel nincs különösebb gond - természetesen nem taglalhatja az egészségügy összes problémáját,ahhoz több lexikon terjedelem is kevés volna.Aki az egészségügyben dolgozik és O önkritikával rendelkezik,akár nemtetszésének is hangot adhat.Persze nem ártana,ha értelmetlen vagdalkozás helyett,mondjuk észérvekkel cáfolná a cikkben leírtakat.Miután volt szerencsém az egészségügyben eltölteni némi időt(nem betegként),azt kell mondjam,hogy a leírtak,csak finomított változatát képezik a valóságnak.
62. syria (válaszként erre: 41. - Globus)
2017. jan. 24. 08:57

Nem pontosan van úgy, ahogy írod.

Odafent összefognak, de csak azért, mert foggal-körömmel védik egymás disznóságait, orbitális hülyeségeit, kéz-kezet mocskol alapon.

Idelent egy 40-50 év közötti nem mer elmenni szervezett megmozdulásokra, hátha megtudja a munkáltatója, s már repül is.

Azért nincs társadalmi összefogás, mert félelem van. Az emberek látják, hogy nem azt veszik elő, akik milliárdokat elcsalnak, hanem azt, aki feltárja a bűnöket. (Már a facen is megy a fenyegetés ötkarikás ügyben.)

61. Channa* (válaszként erre: 59. - Kristo_f)
2017. jan. 23. 16:31
Egyszer én is jártam úgy, hogy bement előttem mindenki (elfoglaltam magam), az orvos szólt, hogy nem akarok bemenni?:D
60. bubinana (válaszként erre: 58. - Bubinana)
2017. jan. 23. 10:13
Bocs!! Elírtam...azokkal -lett volna.
59. kristo_f (válaszként erre: 28. - Doreen92)
2017. jan. 23. 09:54

A másik kedvencem amikor előjegyzéskor közöljük a betegekkel, hogy hozzanak enni-innivalót, mert 2-3 órát is várni kell, mire végeznek mammográfián."


Én is düdörögnék hasonló helyzetben.

Milyen szervezés z , ahol pl. 2:30-ra adnak időpontot és 4:30-kor kerül sorra?


De emlitek "jobbat" is

Külföldi jóbarátomnak volt időpontja, fizetős "vendég", mármint zsebbe fizetős

Jött Pirike, bement elöbb, aztán Marika, az is elöbb ment be

Odaszoltam a nővérnek hogy van időpontunk és mondtam a barátom nevét, hátha az orvosnő "kapcsol"

Nem kapcsolt. Vártunk még, aztán amikor szólitották, mondtam hogy akkor elmegyünk egy magánrendelésre, a pénz ugynannyi, de nem kell várrni és számlát is kapunk

Köszi, nem kell a "szivesség". Valamit még morgolódott az asziszetens...


Eü. UH egy hónap várakozás

Ha kifizetem 10ezer és ugyancsak egy hónap

Magánba 8ezer és másnap megcsinálták

OK. ez utóbbi nem az orvosok sara, hanem az eü-é.


Vedd figyelembe hogy aki bármilyen "akut hasi" panasszal megy, az meg van ijedve, fáj neki nyilván és mielöbb szeretne orvos elé kerülni.


"Ilyen hozzáállással szerintem egy csepp jóérzést se várjanak tőlünk."


Pedig elvárható még ha nehéz is ezekben az esetekben. Empátia, leszerelni a beteg idegeskedését egy kis jóindulattal , kedvességgel.

Hidd el megnyugszik és máris jobb hangulat lesz


Van kivétel természetesen , amikor a "rokonság" is ott visítozik a beteg és az orvos körül :)

58. bubinana (válaszként erre: 56. - Targaryen)
2017. jan. 23. 09:25

Van gond aszokkal is akik már rég csinálják!! Kórházban voltam, az utolsó napra is ki volt írva az injekcióm. Nem adta be a gyógyszeres nővér. Mikor rákérdezett az orvosom azt felelte...azt hitte már elmentem. Ennyi..:(

Immunjavító volt..gondolom beadta volna másnak..:(

57. syria (válaszként erre: 36. - Globus)
2017. jan. 23. 08:54

Azattóllüggmikorcsinálták. :D

Ami 100 évvel ezelőtt készült, az minimum 50 évig bírta. Ami most, az jó, ha 10 évet szolgál. S azt is úgy, ahogy.

56. Targaryen (válaszként erre: 54. - Demediná)
2017. jan. 22. 17:40
Az új generációs eü dolgozók közé a hozzászólása alapján egyáltalán nem sorolható ennyi éves tapasztalattal. Mindenképp veterán már, így nem is értem miért vette magára ennyire negatívan a cikkemet. Ahogy abban is fogalmaztam, nem azokkal van - szerintem - a gond, akik már évtizedek óta lelkiismeretesen csinálják.
55. Channa* (válaszként erre: 48. - Unom)
2017. jan. 22. 16:35

Ezt nem tudom. Nem tudok vidékben gondolkodni.

Itt Pesten azért vannak lehetőségek, és ha nem is szívesen azért ellátják a beteget, ha már nagyon hisztizik, fenyegetődzik, könyörög, stb..


Sajnos időnként meg kell tenni. A hisztit sem saját szórakozásunkra tesszük, hanem akkor perpillanat úgy érezzük, hogy a gyors segítségtől függ az életünk, vagy a szerettünk élete...

54. demediná (válaszként erre: 53. - Targaryen)
2017. jan. 22. 16:27
Akkor meg plánesőt!!
53. Targaryen (válaszként erre: 52. - Demediná)
2017. jan. 22. 14:43
Onnan veszem a bátorságot, hogy az egészségügyben dolgozok.
2017. jan. 22. 11:53

Nem tudtam végig olvasni a cikket. Felháborít a sok semmitmondás és tudálékos okoskodás. Nagyon unatkozott a kedves fórumindító? Könnyű ám partról dumálni. Én is tudok.

Aki nem dolgozik betegágy mellett, nem dolgozik az egészségügyben miért és honnan veszi a bátorságot? Érdekes, ez is az a terület amihez mindenki ért:-)


Pénzéhség miatt??? Jézusom! Jatt miatt??!!


Lehet ám megnézni a bértáblát két műszakban, szombat, vasárnap, ünnepnap, ügyeletben...

Na majd ha lesz időm bővebben reagálok.


Ja és én is ajakápolózom (valóban ördögtől való) mert kiszárad a szám, lehet, hogy éppen akkor még nem ittunk aznap eleget? A fene sem tudja. Kéz krémezek is mert a sok fertőtlenítőszer cserepesre és fájdalmasra tudja szárítani a bőrünket....ugyanis azt is használunk.

De azért 33 éve végzem a dolgom...a betegágy mellett. Munka mellett tanultam, két diplomám, két szakosítóm van.

Nem, nem, nem fogok nyugdíj mellett dolgozni, eszem ágában sincs, alig várom, hogy a jól megérdemelt pihenésemet a gyerekeimmel és az unokáimmal, szüleimmel töltsem még és még többet. Hovatovább ha és amennyiben valaki átvenné a helyem már holnap átadnám. Nosza.

51. globus (válaszként erre: 50. - Syria)
2017. jan. 22. 10:21
Férjem éppen ezekben a percekben vizsgázik, állami cégnél. Mondtam, hogy ne menjen el, elheverhettük volna a napot. De nem akarta az istenadta... :DD
50. syria (válaszként erre: 27. - L.luiselotte)
2017. jan. 22. 10:16

A továbbképzés minden szakmában fontos. A kőművestől kezdve a villanyszerelőn, jogászon, pedagóguson át az akármilyen szakosodású orvosig. Csak ésszel kellene kiválasztani, hogy ne járjanak úgy mint te, akinek kismillió papírja van felesleges képzésekről.

Meg merem kockáztatni: akik a képzéseken jó nagyot kaszálnak, magasról tesznek rá, hogy kiket, mire képeznek tovább. S adott esetben a (különösen állami) munkáltatók részére is csak a strigula, a statisztika fontos: ennyi-és ennyi embert küldtünk továbbképzésre. S hogy a haszna nulla? Kit érdekel???


Nem vitatom, hogy a fiatalok között van nem kevés zseni, akik az idősebbek tapasztalatait meghazudtolóan teljesítenek. De ők ritka kivételek.

49. Targaryen (válaszként erre: 42. - Globus)
2017. jan. 22. 09:51

Igazad van, itt vagyok.

Amiben nincs igazad az az, hogy "jól szórakozik".

Olvasom az élettapasztalatokat, a véleményeket... próbálom összerakni magamban, hogy a közösség hogy áll ehhez a témához. Tiszteletben tartok mindenkit, nem látom értelmét egyesével válaszolgatni a kommentekre, de ha valami kifejezetten érdekel, vagy lenne kérdésed, akkor állok elébe.

48. unom (válaszként erre: 46. - Channa*)
2017. jan. 22. 08:59
Kint van, de hová menne máshová? Központi kórház, a mentők is oda hozzák az embereket.
47. e9aeb5fb70 (válaszként erre: 41. - Globus)
2017. jan. 22. 08:34
Ezt mi pontosan tudtuk, hogy az ott árválkodó szerencsétlen nem tehet erről. De ő van ott, ez ilyen szakma. Azonban ő kezdett el embertelenül viselkedni, s amikor többször jeleztük neki, hogy nem rá vagyunk mérgesek, csak folytatta tovább a hisztériázását. Ha nem bírja, ne maradjon ott, mindenkinek árt ezzel a viselkedéssel.
46. Channa* (válaszként erre: 39. - Unom)
2017. jan. 22. 07:59

Igen, kevés az orvos és az eü. személyzet is, de nem az a megoldás, hogy fogadják a betegeket, majd közlik, hogy itt nincs orvos, hanem mint írtam tegyék ki az ajtóra!


A mi háziorvosi rendelőnkben a rendelés reggel 8-12 ig és 15-19 ig tart. Nem megyünk oda 12-15 ig és 8 előtt, 19 után, mert tudjuk, hogy csak a portás van ott, aki nem tud segíteni.


A felháborító az, amikor tudjuk, hogy a szakrendelésen reggel 8-20 ig van rendelés, és fél 6-kor már nem fogad az orvos, mert neki sok az adminisztrációs munkája....

45. Channa* (válaszként erre: 35. - Globus)
2017. jan. 22. 07:50

Körlevél....Kitenni az ajtóra a táblát, hogy ide ne gyere, mert itt nincs orvos! Stb.....


És akkor nem verem ott az ajtót, hanem már eleve máshova megyek.


Egy pesti kórház: eltört a könyököm a melóhelyen, és a férjem úgy döntött, hogy ha ennyire fáj és dagad, akkor csak meg kell nézetni (én úgy gondoltam, hogy csak elestem és beütöttem a kezem, majd elmúlik). A sürgősségire mentünk, ahol fél óra sorbaállás után a recepciós közölte, hogy én nem oda tartozok, menjek a másik kórházba....Ezt meghallotta egy doki és rögtön odajött és megkérdezte, hogy mi történt. Erre azt mondta a recepciós nővérkének, hogy nem fogom a beteget elküldeni, mert nem ide tartozik! Vegye fel!


Ilyen is van. És értem én, hogy még sürgős eset sem voltam, nem is háborogtam, de kb. pont ennyinek kellene lenni minden nővérkébe és orvosba a jogszabályok ellenére.

Ugyan ebből a kórházból nem küldtek el, amikor az egész fejem eldeformálódott egy rosszul tömött fog miatt (előtte már elhajtottak a körzeti fogorvosnál, a Szentkirály utcai fogászatról is).


Nem azt várjuk betegek, hogy akkor is gyógyítsanak meg, ha köztudottan nincs orvos, hanem azt, hogy az ott lévőket érdekelje annyira, hogy legalább elirányít minket normálisan.


Tehát, én nem várom el, hogy a hetesnél legyen egy orvos, aki segít, csak azt, hogy az orvosi rendelőbe ellássanak, ha kell....

44. Érdekes73 (válaszként erre: 40. - 35d45e2ed1)
2017. jan. 21. 23:45
Szomorú :(
43. Érdekes73 (válaszként erre: 31. - Channa*)
2017. jan. 21. 23:42
Saját tapasztalat :Évekkel ezelőtt is már időponttal is rendszeresen órákat kellett várni kisgyerekkel :( Na és nem ez a legnagyobb probléma...
42. globus
2017. jan. 21. 19:07
Megint egy cikk, amihez írója hozzá se bagózik :) Pedig itt van. Bedobta a gumicsontot és jól szórakozik.
41. globus (válaszként erre: 38. - E9aeb5fb70)
2017. jan. 21. 17:58

Hát éppen ez az, amikor a szolgálatot tevőn csattan az ostor. Nővérnek nincs kompetenciája kisműtétek végzésére.

Nem egy példa volt már, hogy a munkakörülmények, rendszer ellen sztrájkoltak a dolgozók. Az emberek nem álltak melléjük, hanem azt mondták, mit akarnak már megint?

Semmiféle társadalmi összefogás nincs, csak fröcsögés. Idelent sincs másképp, mint odafent...

2017. jan. 21. 17:57
egy rövid történet az egészségügyről és a lelkiismeretről. anyukám nagyon beteg volt de nem halálos beteg (20 éve) bekerült a kórházba. jó hozzátartozókként aki csak a közelében volt ápolónő kapott pénzt (éjszakás nappalis mindegyik) és az orvos is. Nem voltunk sosem gazdagok de nyilván a szerettünkről volt szó nem sajnáltuk a pénzt. Egyik délután mentünk be mondták hogy intenzíven van és hebegtek habogtak kiderült, hogy éjjel leesett az ágyról beverte a fejét nem tudott felkelni és a betegek mesélték hogy többször szóltak a nővéreknek (akiket tömtünk pénzzel) és nem tették vissza az ágyra az 50 kg-os anyukámat órákon keresztül mert zabáltak, TV-t néztek dumáltak. Tüdőgyulladás és meghalt. Nem most, 20 éve amikor még nem volt nővérhiány. Ilyen embertelen lelketlen embereket még nem láttam. Hát körülbelül ennyit az emberszeretetről, tele van az egészségügy olyanokkal akik közel nincsenek az emberszeretethez, hangsúlyozottan tisztelet a kivételnek. Bocs de ez valahogy most kikívánkozott
39. unom (válaszként erre: 38. - E9aeb5fb70)
2017. jan. 21. 17:43

Kevés az orvos. És ez teljesen pártfüggetlen, nem 4, és nem 10 éve kezdődött.

Még 10 év, és tetőzik, nem nagyon van akarat a folyamat megállítására sehol. 10-15 év múlva jó eséllyel a nővér se lesz ott.

38. e9aeb5fb70 (válaszként erre: 37. - Unom)
2017. jan. 21. 17:40
Ettől úgy kinyílik az ember zsebében a bicska. Minek lopják el tőlünk a tb-t, ha nincs ellenérték amikor szükség van rá? Szemészettel jártam így, a nővérke volt felháborodva, hogy miért nem jöttünk hamarabb. Bazz..., délután gyulladt be a műlencsés szem, azzal meg irány az ügyelet, ahol jó lenne, ha nem csak egy nővérke ütne a hasára, majd közölné, hogy jöjjünk vissza másnap délelőtt, hanem ránézne egy doki.
37. unom (válaszként erre: 31. - Channa*)
2017. jan. 21. 16:48
Az, hogy nincs orvos, nem emglepő. Megyeszékhelyen, központi kórházban már nőgyógyászból is hiány van. Sok osztályon hétköznap este 6-ig van orvos, hétvégén 2-ig. Utána csak nővér, van, hogy csak 1. Ha baj van, telefon, és a doktor bejön. Van, hogy 50 km-ről.
36. globus (válaszként erre: 19. - Fincsi5)
2017. jan. 21. 16:38
Szerinted hány évre szól a redőny, ha rendesen megcsinálják? :)
1 2 3

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook