Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Új burgonyafőzelék /másképpen/ recept

Új burgonyafőzelék /másképpen/ recept

Elkészítési idő 20 perc

Kalória kis
Zsírtartalom kis
Szénhidráttartalom sok

Az Új burgonyafőzelék /másképpen/ hozzávalói:
5 szem burgonya,1fej v.hagyma,majoranna,tejföl,olaj,p,zöld,liszt vagy étkezési keményítő


Az Új burgonyafőzelék /másképpen/ elkészítési módja:
A burgonyát összevágom vékony karikára. Főni teszem,enyhe sós vízbe.CSak annyi víz kell hogy éppen ellepje és ne kelljen fövés után belőle leönteni.Ebbe vágom bele nagyon apróra a v.hagymát is.Együtt kell főzni.Ha megfőtt összetöröm.Rászórom a majorannát és rárántok vagy keményítővel behabarom/ez utóbbi nem hízlal/.Tejfölt hozzáadom,csomómentesre kavarom.Tetejét megszórom apróra vágott petrezselyemmel.A hagyományos burgonyafőzeléktől nekem finomabb.Forrásom az unokatesóm Szőregen,nála ettem így először.Csudi jó!

A burgonyát apróra törni,habos-selymesre kavarni!Csak így lesz az igazi.Pulykahúsból fasírt hozzá. Isteni fincsi.


Kategória: Főzelékek receptjei


Az Új burgonyafőzelék /másképpen/ elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook